Mina tjejer!

Åh, en sån här kväll skulle jag vilja vara med mina tjejer. På Gotland, i kvällssolen, med massa folk, en ljus vårkväll i Visby. Jag. Vi. Dom. Vara som bara vi kan, festa som bara vi kan. Det hade varit underbart!

Men nu är jag ju inte på Gotland, utan fortfarande i Stockholm. Jag  har skramlat ihop lite pengar, så för första gången på länge skall jag och pojken gå ut och dricka öl. Det är visserligen inte fy skam det heller. Kanske skall träffa en kompis också. Hoppas på att det blir en bra kväll. Jag skall ha mina nya skor. Tjoho!

"World of warcraft" är det värsta jag vet!

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag hör hur min pojkvän sitter där, ivrig som ett barn, och pratar med sina spelkompisar genom en mic genom datorn. Ibland känner jag för att skratta för det låter så ruskigt fånigt, men oftast vill jag bara gråta för att jag är så himla trött på den där skiten, hela tiden är det det där jävla spelet som gäller, jämt!

Jag är grå.

Jaha, hur mår vi idag då? Allt känns grått - vädret, jag, allt. Min pojkvän spelar "wow" i vanlig ordning, precis som han gjorde hela fredagskvällen igår också istället för att fredagsmysa med mig. Jag fick lägga mig själv, somna själv, sen blev jag som vanligt väckt av han kommer och lägger sig två timmar senare än mig och tänder lampan för att ligga och läsa. Blä, tråkigt! Nej, jag är väl inte heller speciellt rolig, jag somnade ju i soffan. Himlen är grå, jag är grå. Jag är varm och jag längtar hem. Hem hem hem hem till Gotland längtar jag! Blä på allt!

Min sötnos är död

Jaha, och nu ringde min gamla "rumskamrat'" och berättade att hon tagit bort min lilla råtta, Stitch, som har haft en tumör en längre tid. Vi skaffade råttor när vi bådde tillsammans under gymnasietiden, men efter studenten fick dom flytta hem till min vän. Jag har inte träffat våra små sötnosar på väldigt länge, och min har som sagt varit sjuk ett tag, så det var väl det bästa för henne, men ändå trängde sig nästan gråten fram. Hade jag inte haft min käre vän där i andra änden, så hade jag börjat störtgrina direkt, det lovar jag. Jag hatar när djur dör. Suck och helvete, det här blev en dålig dag. Mitt huvud gör så förbannat ont och jag vill bara gå och gömma mig.



(Älskling, kom hem och ta hand om mig!)

Jag suger!

Nu fick jag sprängande huvudvärk, som en smäll kom det. Hade fått svar från Inspiration angående min arbetsansökan. Dom skrev att dom inte behövde någon extra personal just nu, sen att jag hade gjort ett jättemisstag i min ansökan. Jag känner mig så dålig så att jag knappt vill skriva om det här. Det känns som det är nåt som alla andra vet och nåt som jag borde ha tänkt på. När jag skrev deras adress i brevet så hade jag använt deras egna logotyp för att göra det mer personligt, tänkte jag, men det var ju inte tillåtet och jättekonstigt och fel. Jag tänkte verkligen inte på det. Fan, vad dålig jag känner mig nu! Så fort jag läste mailet så kändes det som att nån slog till mig med en slägga i huvudet! Varför kan jag bara aldrig lyckas? Bara vara smart som alla andra och göra rätt? Varför vet jag ingenting för? Jag tänkte bara att dom skulle se mig och min ansökan, men istället tyckte dom att jag var dum i huvudet. Jahapp, där fick man för det. Jag suger!

Mer...

Nej fy fan. Varför dessa hemska morgnar? Kvälvningarna står mig upp i halsen, kämpar för att hålla maten kvar. Måste peta i mig lite mer frukost. Det är svårt. Det känns sjukt att alla andra bloggskribenter som har skrivit dom senaste inläggen verkar vara dom som inte har gått och lagt sig ännu denna torsdagsnatt (!). Själv är jag en av dom som har gått upp denna fredagsmorgon. Det är som att allt sover. Det är helt vindstilla ute. Det kunde varit ett vykort. Jag såg tre katter springa över vägen förut. Dom passar på innan alla andra vaknar, innan bilarna bryter tystnaden. Jag vill också vara katt. Jaha, nu passerade första bilen och första personen är på väg till bussen. Jag måste också gå nu... Det är bara att bita ihop, det kommer gå bra.

Motsatsen till bra

Det känna inte alla bra idag. Segt att kliva upp ur sängen. Drömmarna sitter ännu kvar i huvudet. Jag svettas och mår illa. Måste få i mig frukost. Vill inte. Mår illa. Det kommer gå bra, bara tre timmar idag ju, ja det kommer gå bra. Ute verkar det ha regnat inatt. Hur kommer dagen bli? Skall jag klä mig varmt eller inte? Det är det värsta (nåja, nästan i alla fall) med att gå upp såhär tididgt på morgonen, man vet aldrig hur vädret kommer bli. Det kommer gå bra. Måste skynda mig, bussen går om bara en halvtimme...

Imorgon SVT, på torsdag flygvärdinna

Trodde inte jag skulle få några jobb nu när jag bara står på extralista, men jag har redan fått två stycken (!) Imorgon skall jag jobba som vanligt med att dela ut tidningar. Men så ringde dom från Prime ikväll, och nästa torsdag skall jag vara med på ett event, utklädd till flygvärdinna och åka upp och ner i nån skylift tydligen genom hela stan, hela dan. Jag skall jobba tillsammans med två tjejer och tre killar till. Så imorgon skall vi till Sveriges Television för att pröva ut kläderna. Man fick inte vara större än 34/36 - tänk om jag har 38! Iiikk. Fast jag har ju vanligtvis 36... Haha, ja visst låter det... intressant?! Jag som flygvärdinna, det kunde man aldrig tro. Det känns lite pirrigt - utklädd en hel dag med människor jag inte känner och bara vara uttittad. Ja alltså grejen är att vi skall göra reklam för ett flygbolag, tror jag att det var, det kanske kan vara värt att nämna. Hoppas det blir kul, även fast det känns lite knäppt. Men man måste ta chansen. känner jag, när man får den serverad sådär. Min pojkvän tyckte att jag skulle komma förbi honom på jobbet då.... Vad är det med män och kvinnor i dress?!

En dålig standag

Åkte som sagt in till stan idag. Mest för att kolla in dom här (nej, länken funkar inte just nu, för bilden är mystiskt försvunnen) söta skorna som jag spanat in på skopunkten.com. Men dom var inte alls lika fina, eller sköna heller för den delen, som på bilden. Fast lika bra var väl det, så slapp jag gå och tråna efter dom nåt mer. Gick vidare till Gallerian för att ta allt i ett svep, liksom. Men som vanligt blev jag trött, liksom tappade andan, luften gick ur mig, huvud började göra ont och ögonen blev torra. Tanken med att åka till stan var också att träffa brorsan, han har lite saker som är mina. Men när jag ringde till honom så var han såklart inte hemma, så jag tog mig med släpande steg till centralen och åkte hem igen. Det blev en tråkdag på stan i min ensamhet, inga fina skor, bara trötthet och huvudvärk. Blä!

Kattbesök

I förmiddags bestämde jag mig för att åka in till stan. Men innan dess satte jag mig framför tv:n och käkade lite lunch. Jag hade balkongdörren öppen för vädring (tv:n är precis vid balkongdörren), och rätt som det var så kom det en liten kisse på besök. Det var så söt så söt, och den jamade med en sån bedjande ton att jag verkligen undrade vad den ville.


Först kom kissekatten in lite försiktigt...


Tog sig en husesyn här i lägenheten...


Och den var så kelig och go...


Men till sist blev jag tvungen att släppa ut den igen,
men den verkade inte alls förstå varför, utan bara tittade på mig...



Och den försökte minsann smyga sig in ett antal gånger till...


Men till slut så la den sig i hörnet på balkongen och vilade lite, sådär som bara katter kan...


Det var ett trevligt besök. Jag älskar katter! Jag var bra sugen på att ta av den det risiga halsbandet den hade runt halsen, kasta det i papperskorgen, borsta den dammiga pälsen och ta den till min egen. Men man får fortfarande inte göra så av nån anledning. Typiskt. Men jag sa till den innan den gick att den var hjärligt välkommen åter, och den jamade och tittade på mig, så jag tog det som ett ja.



Är det Valborg snart? + ett läsvärt minne ;)

Ja, på söndag är det Valborsmässoafton och större delen av Sverige kommer supa sig fulla och jävliga och se på eldar och sjunga Vintern rasar ut för våra fjällar - för det är väl den man sjunger på Valborg? Hur som helst. Jag har ingen aning om vad jag skall göra på Valborg. Eller grejen är väl den att jag inte rikitgt bryr mig, har knappt kommit ihåg det eller ens hört om det. Hade det här varit för ett par år sen hade det snackats på skolan och alla kompisar hade haft nånting på gång - grillning, festande, you name it (alla vet väl hur det brukar vara). Men vad gör man liksom när man inte har nån skola, inga kompisar i närheten? Man missar definitivt allt detta planerande i alla fall, det är nåt jag lagt märke till. Alkohol kostar pengar, men eldar är gratis, så kanske skulle man kunna knata iväg till en eld - bara för stämningens skull? Visserligen, kompisen jag träffade i fredags när jag jobbade, sa att dom skulle vara ett gäng som skulle gå till Skansen, där brukar det tydligen vara människor, eldar och lajbans. Han tyckte att jag skulle hänga med. Ptja, varför inte? Då skulle man ju få träffa lite människor i alla fall, se eld och känna lite Valborgsstämning. Frågan är bara om pojken min skulle vilja hänga med på det? Han har varken pengar eller en direkt positiv inställning till min den här kompisen, av nån otroligt fånig anledning som jag aldrig riktigt har förstått. Nåja. Vi får väl se vad Valborgsmässonatten har att bjuda på...

Själv tänkte jag bjuda på ett härligt Valborgsminne: Jag var 16 år och jag och mina vänner skulle på en fest i ett område i Visby en bra bit ifrån där jag bodde. Det var på den tiden då gymnasiet var nytt och man träffade massa nya människor och hamnade på många olika fester. Jag tror att killen som hade just den här festen hade en liten flirt med en god vän till mig. Vi fick en halvdålig vägbeskrivning och gav oss iväg vid 20-tiden, om jag inte minns fel. Vi virrade runt bra länge och ingen förklaring på telefonen fick oss att hitta rätt väg. Vid 21.30 följde vi ljudet av dunkande musik och fnittrigt tjoande - festen var hittad. Alla var där. Ingen av oss hade dock lyckats få tag på nåt att dricka (vilket var ett ständigt sjå på den tiden) till just den här kvällen. Men det verkade ändå som att det blev en rolig kväll...

Dagen efter vaknade jag upp på en madrass på vardagsrummsgolvet. Jag hade både jacka och skor på mig, och jag upptäckte att jag inte var ensam. Bredvid mig låg en av mina kompisar (hon som hade en flirt med den s.k. värden), precis som jag, fullt påklädd. Det var tyst och tomt och huset var städat och fint som om ingen hade varit där kvällen innan. Jag tittade mig omkring, bredvid mig på golvet låg det en handduk och ett gäng köttbullar. Jag blev fundersam.... Min kompis vaknade till liv, vi sa Hej, fnittrade och smög oss ut från huset. När vi kom ut upptäckte jag vart vi var nån stans - bara ett par hus ifrån där min bror bor med sin familj! Hade jag bara vetat det, hade jag hittat vägen dit kvällen innan på 10 minuter. Ja, där ser man! Det var tidig morgon och Visby hade inte vaknade ännu, och där gick vi och bara skrattade och undrade hur detta hade gått till. Min vän berättade att hon tydligen hade "lagt en pizza" lite snyggt rakt på vardagsrumsgolvet, att föräldrarna hade kommit hem och att dom lät oss sova kvar pga. vårt... hm, tillstånd. Pinsamt. Och roligt.

Samma dag skulle jag åka till min gamla högstadieskola för att träffa en klass från Frankrike. När jag gick i 9:an var jag nämligen i Frankrike, till en skola som min skola hade ett utbyte med. Det här året var det deras tur att komma till Gotland, och vi gamla elever skulle träffa dom just denna 1 maj. Jag blev upphämtad på morgonen av en annan kompis (som också var me dpå kvällen innan) och hann inte ens borsta tänderna. När vi kom till skolan så ställde vi oss i ett hörn och tryckte, båda lite tagna från gårkvällen, och hoppades att ingen skulle känna igen oss. Men självklart kom det fram en glad liten fransyska med bruna pigga ögon och sa blölblölblö på sprudlande franska som betydde ungefär "Visst var det du som bodde hos Aurore förra året?". Jag vågade knappt öppna munnen, rädd för att skrämma iväg henne med min bakfylleandedräkt, men log och klämde fram ett litet leende "oui".

Det var en intressant helg. Men vi fick aldrig nån klarhet i vad köttbullarna gjorde bredvid oss där den morgonen. Nån skrev till mig efteråt att "det vill du inte veta...."

Hjälp, han ser ut som en docka!

Iiihhh, han ser ut som en docka! Men det är ingen annan än makeup-artisten Eddie Funkhouser.

Drömmen om Hultsfred

Jag vet inte om det är sorgligt eller komiskt, men inatt drömde jag om Hultsfredsfestivalen igen. Jag drömde att alla var där, alla utom jag. Fast jag var där, så långt som man fick gå. Det var inte som på riktigt - man gick igenom en dörr där det stod en vakt, typ som på krogen, och sen gick man vidare för att sedan komma in på området. Precis innaför den där dörren fanns det soffor, och där satt alla jag kände. Jag hade ingen biljett, men till sofforna fick jag gå. Elinor var där för första gången och jag pekade och visade hur man hittade och hur det såg ut. Sen storgrät jag. Vakten trodde att jag gick på nånting, men så  förklarade jag för honom med hulkande röst att jag.. hulk.. jag har ingen biljeeett och jag viiilll så gäärna gå iiinn-hulk hulk... Då log han och berättade att dom funderade på att införa nya regler - att om ens pojkvän var på festivalen så fick man som flickvän följa med, och allt möjligt. Jag tyckte det lät konstigt, men bra. Sen minns jag inte mer från drömmen om Hultsfred.

Däremot börjar mina andra drömmar bubbla upp nu känner jag... Precis innan jag vaknade drömde jag att jag var på nån slags båt. Jag och några andra slungades runt mellan stora "rullar", typ såna som finns på såna där stora biltvättar, och vi knuffades runt under vatten av dom där rullarna och det gjorde ont och var läskigt, och hela tiden skulle vi hålla i nånting, som vi var tvungna att få med oss till "andra sidan" - var det tidningar?

Sen drömde jag... att jag var hemma på gården på Gotland, i ett av småhusen. Också med andra folk, dock inga jag kände till från verkligheten. Vi gömde oss där inne för nån, nån som körde bil fram och tillbaka. Sen kom det in en man i huset, och vi alla bara hoppade runt och upp och ner för att gömma oss, och han märkte oss aldrig. Det höll på i en evighet, kändes det som.

Men ja... Hultsfred, alltså. Jag måste dit! I verkligheten.


Hundbajs!

Jag var ute och gick igår. På vägen upptäckte jag några svarta hundbajspåsar längs vägkanten lite är och där. Då ställer man sig ju frågan: varför plocka upp bajset, när man ändå lägger påsen på marken?
Det är nåt som saknas. Papperskorg, min damer och herrar! Papperskorg!
Ja Herre Jösses, det tyder ju inte på annat än ren dumhet, eller hur?

Christina Aguilera + Versace = änglalikt

Bilderna på Christina Aguilera från Versaces vår/sommarkollektion 2004 är så himla snygga! Jag kommer ihåg första gången jag såg dom, och dom slog mig med häpnad! Det är ett kul och annourlunda sett att se Christina Aguilera på allra helst - så rent, så ljust, så avskalat. Jag hade gjort vad som helst för att se sådär änglalik ut!


vers3

vers2

  versvers4

Jag poserar i sängen...

Haha, det är kul att leka lite med kameran när man inte har nåt bättre för sig. Kameran är min kompis!
Jag kan se ut både som vanligt, och....

4


...som ett troll :D

trollunge2

...Är det därför min pojkvän kallar mig för trollunge hela tiden? tihi.

Dagens outfit

Medans alla andra visar upp sina flashiga moderna, supertrendiga outfits, så visar jag här upp min alldeles vanliga bara.

outfit

  • Turkos tunn kofta med spets från Indiska
  • Svarta jeans från Fornarina
  • Svart skärp från H&M
Resten fick ni inte se idag ;)

Tidsfördriv

Bloggutmaning

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
- Valde, sa jag och nickade belåtet.

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Fönsterbrädet

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Floor Filler igår kväll

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
12.00 (11.59)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Håkan Hellström ljuder ur högtalarna.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Igår eftermiddag gick jag till affären och köpte tvättmedel. snart dags för promenad igen.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Andras bloggar

8. Vad har du på dig?
Svarta mysbyxor, prckigt linne och svart luvtröja.

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Jag drömde en jäkla massa i vanlig ordning. Bl.a. att jag var vid min gamla låg/mellanstadieskola och skulle ta bussen till stan och fika med Elinor och Linn, men så hade jag glömt både pengar och väska så jag sprang för att hämta det, och när jag kom in i skolan mötte jag massa gamla lärare, dagmamma och allt möjligt... det höll på hur länge som helst, orkar inte skriva mer :P

10. När skrattade du senast?
Nåt knasigt som min pojkvän sa igårkväll, antar jag.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
En tavla som min mamma har målat på ett raukfält från Gotland.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Nja, vad skulle det vara...

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Tidsfördriv är bra när man inte har nåt bättre för sig.

14. Vilken var den senaste film du såg?
10 sek på Corpse Bride? Innan dess, Ingenstans i Afrika kanske?

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
En schysst lya! Sen vet jag inte hur mycket jag skulle lyxa på, antagligen forsätta i samma stil som nu, men bre på lite meeer :D Fixa körkort hade jag nog satsat på också.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Nä, vill inte just nu.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
I egoistisk synvinkel: att hela mitt liv bara kunde bli bra. I lite bredare synvinkel: skall jag slå till med fred på jorden, och allt vad det innebär?

18. Tycker du om att dansa?
Mja, fast jag kan inte.

19. George Bush?
Nej tack.

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Alexander har alltid varit pojkfavorit. På flickfronten finns det fler - Isabelle, Milena, Michelle...

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Kanske lite längre fram, men jag vet inte. Jag suger på Engelska.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Vad du ser lycklig ut!

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Alla som kan komma med finurliga svar!

Håkan Hellström

Ja jag blev ju lite nostalgisk här i senaste inlägget, så jag blev tvungen att slänga på en Håkan-platta och skråla med falskare än vad han själv bara för att bli lite glad. Och glad blir jag!

Det finns en gata där alla kan mitt namn jag ramlar DÅLIGA gatan fraaam
Och jag var FULL och jag var DUM och jag ramla på allt
Och jag föll för nån på en fest nån staaans Det skulle ju va DANS DANS DANS
DET ÄR LÅÅÅNG VÄÄÄG NEEER OCH JAG SKULLE AAALDRIG RAMLA MEEER
Jag ramla glada gatan fram sen ramla jag tillbaks igeeen
Nu har jag ramlat gatan klart Men jag är ändå inte riktiga lika glaaad sjääälv
För många ramlande flickor ramlar förbi för många SÄNGAR att ramla iiiii
Människor ramlar runt på stan  människor ramlar hårt, precis som duuu
och jaaag
Det är lååång väääg neeer och jag skulle aldrig ramla meeer
Jag ramlar kär i dom som inte ens vet vem jag ääär
Jag har ramlat där föruuut och det är mer än bara nån sorglig kliiiichééé
Jag ramlade in på nåt diskotek, sen ramla jag ut såvitt jag vet
Och jag ramla omkull och tog upp mig upp och sen ramla jag omkull IGEN
Ramlade in i en taxi visa mig den MAXIMALA HASTIGHETEN
VART DU VILL SÅ FORT DU KAN VART DU VILL SÅ FORT DU KAN....
Det är lååång väääg neeer
Kör mig vart du vill jag tänker alsrig ramla hit igen...

Jo, den har man dansat och skrålat till ett par gånger. Jag minns när jag var 14 och Håkan själv besökte Expert i Visby en dag för signering. Jag var 14 och blyg och liten och nyfiken, sa hej och räckte fram min första Håkan Hellström-skiva, och han log och skrev "Håkan Hellström" i en snirkelisnorklig stil med en hjärta på fodralet och en sol på skivan. Sen var den stunden förbi och det var nästa 14-åriga flickas tur att få sin blårosa skiva signerad.

om 51 dagar...

...går Hultsfredsfestivalen av stapeln. 51 dagar, ja tiden går fortare än vad man tror. Jag vill verkligen dit! Det är min enda plan för hela sommaren! Men jag kommer nog inte lyckas ta mig dit. 1360 kr från vart? Just nu har jag ett par hundralappar på kontot, och då har jag tagit pengar från mitt sparandekonto plus fått hjälp av mam, annars hade mina pengar varit helt slut för längesen. Så, nej, jag kommer aldrig få ihop till en Hultsfredsbiljett i år. Det är så att det skär lite i bröstet. L och J har redan köpt biljetter. Vad fan fick J pengar ifrån?! Hm, praktik är ju ingen lyx. Nåja. Först tänkte jag att det skulle vara så jäkla kul att gå på festival med J, men sen kom jag på att det nog mer skulle vara läskigt. Jag vet ju hur hon blir när hon är full, och man har ju fått höra från förra årets Arvika t.ex. - hon var försvunnet typ 90% av hela festivalen. Man kan aldrig festa med J ensam, för man tappar alltid bort henne. Men dock, hon klarar sig alltid, den lilla tuffingen. Hon är grym. Åh, nu började jag sakna henne.

På tal om sakna, nu är nästan alla tjejerna hemma på Gotland igen, nästan alla har återvänt. Tänk till sommaren när jag, Jo och L också har återvänt till ön, då kommer vi vara hela gänget samlat. Jag längtar! Kom och tänka på en majdag förra året. Om jag inte minns helt fel så hade jag, Jo och N hållt på med vårt projektarbete (radioprogram i Radio Gotland) hela dagen, och så efter skolan köpte jag och Jo chips och gick till Almedalen och la oss i gräset och solade i försommarsolen. Det känns konstigt att missa hela den här Almedalsgrejen nu när det är vår. Vi har liksom alltid gått dit efter skolan, cyklat ner för backarna i Visby eller gått med Tarras ("min" och J's hund) haft med oss vatten till honom, en filt till oss, gått till Glassbaren då och då, druckit öl på kvällarna och, ja, you got the point. Det hör liksom till. Men nu blir det inget sånt - vi varken går i skolan eller har hund eller bor i Visby eller... ja. Hm, trist. Usch, vad nostalgisk jag blev. Det var en fin tid! Jag säger bara det. Äsch, vi får ta igen det där i sommar, då skall vi sitta på strandpromenaden som förr!

Dagens (tvätt-)outfit

Idag har jag tvättat. I vanliga fall brukar människor ta på sig fula kläder när dom tvättar - alla dom fina ligger ju i tvätten. Men jag bestämde mig för att vara lite fin istället och ha kjol på mig, så så blev det.


dagens outfit

Linne - Ljusblått med lila prickar från H&M (syns ej på bilden)
Kofta - svart från Indiska
Kjol - grå manchester från H&M
Srumpbyxor - Svarta  från H&M I think.
Skor - färgglada ballerina med snörning fram från H&M
Diadem - grönt sammet från H&M
Acessoarer - Bred klocka från Axcent (syns inte på bilden), guldhalsband i form av en slingrande orm.

 Klicka! För extra detaljer.

Shopaholics är störda!

Haha, nej nej, jag tycker inte att ni är störda. Men såhär står det aftonbladet.se idag:

http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,814022,00.html



studentkläder - 1 år senare

Jag vaknade kl.6 imorse när pojkens väckarklocka ringde. Jag kunde inte somna om, så jag gick upp, och här är jag nu.

Jag har tänkt på det här med studenten. Eller kläderna. Snart är det dags för årets studenter att lämna skolan för gott, och affärerna fylls med ljusa, somriga examenskläder. Och jag bara önskar att jag fick göra om hela studenten, bara för klädernas skull. Balen också för den delen. På min bal förra året hade jag en lång mörkröd klänning, som min mamma hade sytt, svarta långa handskar, en svart kuvertväska och svarta högklackade skor. Jag var fin, det var jag såklart. Mamma hade gjort ett bra jobb med klänningen! Men det var frisyren som var värst, jag var inte alls nöjd med den. Jag fick mest en stor boll av lockar som knappt syntes eftersom mitt hår var svart då. Grejen är den att nu har jag hittat världens finaste klänning i en affär här i Stockholm. Det hade ju varit roligare att lyckas fånga sin egen stil även på balen, istället för att bara se sådär klassiskt balig ut. Den här klänningen som jag har sett på är ungefär knälång, vit med svart tyll under och så har den tre svarta sidenband som går diagonalt över bröstet med en rosett i slutet av varje band. Otroligt söt! Tänk om jag hade hittat den såhär dags förra året! Dessutom skulle jag kunnat haft mina studentskor till den klänningen också.... Och så en annan frisyr! *drömma sig bort*

Samma sak var det på självaste studentdagen. Jag hade en kort ganska ljus jeanskjol på mig, ett vitt linne som gick lite omlott med gröna och blå pärlor på över bröstet, dom vita skorna och en en turkos liten kofta med spets på . Visserligen sött, ja visst, men nu har jag såklart hittat en riktigt sommardröm som jag önskar att jag kunde ha haft på min student - den ljusrosa klänningen från Indiska som jag berättade om i ett tidigare inlägg. Ljusrosa, en och annan paljett på, om jag inte minns fel, omlott över bröstet och bara massa tyll. Bedårande! Ja, trots att jag inte direkt gillar rosa. Och samma sak där, skorna jag hade på studenten hade passat utmärkt även till denna klänning.

Åh, ja, tänk om jag hade varit sådär fiiin. Det gör mig nästan lite irriterad, även fast det snart är ett helt år sen. Tänk, vad knäppt, men så är det.

Den 9 juni tar dom studenten på Gotland i år. Jag tog den den 3:e. Det regnade den dagen. Jag var så besviken. Men det blev ju en bra dag, trots allt. Tänk, snart ett år sen....

Ännu mer skit om mig.

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Jo tack. Fast min vänsterfot har somnat.
Favoritgodis: Cholad och saltlakrits.
Är det nåt du absolut inte äter: Saker med konstig konsistens, typ sushi och sån skit.
Kläder just nu: Mörkblå stuprörsjeans från Cheap Monday, svart/vit randig t-shirt, svart kort omlottröja från H&M och svart kofta från Indiska.
Musik just nu: Tyst ju nu. Alldeles nyss Elvis, Chuck Berry, Paul Anka och massa annat jag måste lära mig.
Vad sa du senast: Jag vill också ha mat!
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Epoken då jag var omkring 5 år hade vart fint. Eller 17. Ung, fri och lycklig!
Sommarplaner: Om jag har tur får jag ett jobb. Men jag brukar mest ha otur. Så då blir det bara slappa på Gotland. antar jag.
Fisk eller badkruka: Fisk, såklart! Fast det har blivit värre med åren :/
Saft eller alkohol: Alkohol som smakar saft?
Hur många kuddar sover du med: 1
Favoritväder: Allt har sin charm, tycker jag. Men nu är ju vårvädret en given favorit. sen blir det sommar!
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Spegel, smink och hårspray? Haha, nej jag vetitusan!
Spelar du nåt instrument: Tvärflöjt.
Morgon- eller nattmänniska: Både och fast på olika tillfällen.
Sparare eller slösare: Både och. Ganska ekonomisk (snål :P), men kan ändå inte låta bli att köpa småprylar om dom är billiga och fiiina.
Bästa film: Leon, Pulp Fiction och Girl, inturapted.
Tror på liv på andra planeter: Ja, nåt annat liv måste ju finnas, kan man tycka.
Kommer du ihåg din första kärlek: Vad räknas som kärlek? Jag tror i all afall att jag minns.
Älskar du henne/honom fortfarande: Det beror på föregående fråga. Men jag kan nog svara nej i alla fall.
Har du några homosexuella vänner:  Inte vad jag vet.
Tror du på mirakel: Ge mig ett, så tror jag sen!
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja vill man så kan man!
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Jodå.
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej verkligen inte! Varför skulle jag göra det?
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Inga.
Bio eller promenad: Båda och, absolut!
Är du kittlig: Skämtar du eller?!
Snarkar du? Jag vet inte, jag sover ju förhoppningsvis om jag skulle få för mig att göra det.
Stjärntecken? Skorpion.
Rädd för insekter? spindlar är det värsta jag vet! (drömde mardrömmar om spindlar senast inatt)
Äckligaste insekten: Spindlar!
Största svaghet: Jag vet inte om det är positivt eller negativt, men fina kläder/prylar.
Det här är jag bra på: Tror jag uppfattas som ganska omtänksam och snäll.
Bästa bok? "Ett annat sätt att att vara ung" av Per Nilsson. I alla fall när jag var 14.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Flyga?
Vad vill du jobba som? Fotograf eller nåt annat "mysigt" och kreativt.
Chips, morötter eller godis? Chips.
Pizza eller hamburgare? Pizza
Skriver du dagbok? Japp, sen jag var 9 år. Är inne på min 26:e dagbok nu!
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Har redan en piercing i naveln, i tungan och lite olika i öronen. Kanske blir det även en tatuering nån gång.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Ganska städat.
Gungar du på stolen? Nej.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej, jag är inte galen.
Vilken hand håller du gaffeln i ? Höger
Är du rädd för blod? Nej inte direkt.
Saltar du på maten? Nästan aldrig om ingen annan gör det, då tänker jag "Jaha, behövdes det mer salt, då vill jag också ha"
Gillar du att sjunga? Mjo, det gör jag väl. Men jag kan inte.
Anser du att du är stark? Jag är nog klenast av alla.
Brukar du sola? Bara i riktiga solen.
Vad gör du om du får hicka? Tycker mest att det är roligt och låter hickan hållas tills den går över igen av sig självt.
Röker du? Nej.
Snusar du? Nej.
Använder du knark? Nejje!
Kaffe, te eller inget? Jag övar på kaffe, men hellre te.
Har du en besatthet? Att skriva dagbok/blogg?

Ja jävlar, vad snygg jag är!

Jag skulle ju fin idag - och jag lyckades väl helt okej, om jag får säga det själv. Min bästaste vän Elinor godkände mig också. Vilken tur! Det var jättekul att träffa henne igen! Vi har inte träffats sen februari nån gång när vi båda var på hembesök på Gotland. 13.45 kom hon till Stockholm och 18.20 lämnade hon Stockholm igen. Vi gick på stan lite, hon köpte ett par prylar på H&M, vi tittade mest och jag fick ont i fötterna av mina fina studentskor. Min älskling sa till mig innan jag stack till bussen: "Var det inte dom där du fick sån jävla skoskava av?". "Neeej neej", sa jag, "det var ju bara efter en hel dag med massa dans och så". Men jag missminde mig nog lite. När jag tänker efter så dracks det ju alkohol från ungefär kl.8 på morgonen till hela natten just på studenten,då brukar man inte bry sig om smärta. Men idag kände jag den. Vänster häl och höger "ringfingertå" tog stryk. Det var en fröjd att komma hem och slänga av sig skorna i hallen. Men skall man vara fin får man lida pin, som det så fint heter. Och jag har känt mig ganska fin - med andra ord lidit pin. Svart/vit har jag varit. Nästan i alla fall. Mörkblå stuprör från Cheap Monday, s/v-randig t-shirt med en svart kort omlottröja över, svart kofta över det, svart trenchcoat, vit väska, solbriller med svart glas och vita bågar och så dom vita skorna. Och så den nya sjalen jag köpte igår, men den är grön med lite glittriga trådar i, kan man säga. Jag var fin. Jo, så var det med det. Nu borde jag lägga in en bild, för vad spelar det för roll att bara läsa vad jag har haft på mig? Men det får va, för den här datorn är så konstig nu för tiden. Jag kommer aldrig riktigt förstå mig på Linux - vad du än säger, älskling ;)

Min pojkvän är disträ, för han slåss. I spelet alltså (wow). Han sa det precis. Det har varit årets varmaste, finaste, härligaste dag, men ändå har han suttit inne hela dagen och spelat dataspel. Han har inte ens bokat tvättid, som han sa att han skulle göra. Sånt gör mig verkligen irriterad! Ja, älskling, du kommer väl läsa det här, men det vet du ju redan, det är ingen hemlighet. Jag förstår liksom inte! Jag kommer aldrig förstå mig på det där förbannade spelet! Jag hade nästan glömt bort det under tiden som jag var hemma på ön, men så kommer man "hem" hit och blir påmind om hur mycket jag hatar det igen. Usch och fy!

Jahja. Lördag alltså. Vad skall man göra? "Nåt som är gratis eller gosa" föreslog pojken. Mhm. Det betyder med andra ord att sitta framför dumburken tills man somnar, ungefär. Spännande. Vad skall alla ni där ute hitta på för kul en kväll som denna? Berätta för mig så har jag förhoppningsvis nåt kul att läsa åtminstone :)

Tata!

Det blev inte som jag sa

Jag diskade aldrig.
Nu har jag dock sovit en stund i min älsklings famn. Det var skönt. Men nu skall jag fortsätta att sova heeela natten lång i min säng. Det kommer bli ännu skönare!

Godnatt.

Så sprang man på Moneybrother bara sådär!

Så har man klarat av den sista arbetsdagen för veckan. Skönt! Det gick bra idag också faktiskt, fast långsamt. När jag hade 20 minuter kvar så upptäckte jag att jag helt plötsligt sträckte en tidning i handen på en gammal kompis från Gotland. Vi har har inte haft kontakt på ganska länge, så ingen av oss visste att vi båda numer bor här i Stockholm. Lite komiskt. Han väntade på mig i alla fall, så gick vi till Franska skolan, där hans "bonusmamma" jobbar, så fick vi kaffe/te och satt och gottade oss i solen. Sen blev det en burgare på Mc Donalds, även fast jag inte direkt gillar det. Men det var där det hände! På vägen dit  fick jag syn på Anders Wedin, självaste Moneybrother! Jag blev alldeles lycklig och ville bara stanna och peka och glo - som den starstrucker jag är - men jag kan trots allt behärska mig, så det blev inte mer än en snabb skymt, ett leende och en knuff i sidan på min kompis och viska uppspelt som ett barn "där var Moneybrooother!!!". Ja, där stod han som den coolaset killen i stan, solbrillerna på plats och var precis lika snygg i verkligheten som på bild, och snackade i telefon. Jag hörde till och med hans härliga röst. Jo man tackar ja, en lite bonus sådär på fredagseftermiddagen.

Efter Mackedonken gick jag och min kompis skilda vägar, han skule på arbetsintervju och jag skulle hem. Men innan jag begav mig till pendeln så vart jag ju såklart tvungen att kolla ett par affärer bara - mina tre favorter: H&M, Lagerhaus och Indiska. Och kunde man ana, jag köpte en liten sjal. Jag veeet, jag borde verkligen inte, men det kostade ju baara 29 kr. Såg världens sötaste sommarklänning på Indiska också, nästan som en prinsessklänning - i rosa tyll. Har egentligen lite svårt för rosa, men den var bara för jäkla söt - tänk att vara så flicksöt i sommar, som socker. På Lagerhaus hittade jag pärlörhängen också, preciiis vad jag är ute efter, tre par i olika storlekar för bara 40 kr. Kanon ju! Men min ekonomi har aldrig varit sämre, så jag fick låta bli i alla fall. Det finns för övrigt väääldigt mycket fina/söta/bra/viktiga/nödvändiga/oviktiga saker jag vill ha nu till våren. Geee miiig!!

Det är fint väder idag. Jag har svettats med mina strumpyxor, vanliga strumpor, jeans, linne, långärmad t-shirt, luvtröja, Metro-jacka med fleecefoder och vantar, det kan jag tala om! Så resten av eftermiddagen blev det utan jacka. Så skönt!

Imorgon kommer min bästaste vän Elinor till Stockholm över dagen innan hon åker vidare till Gotland, så då skall vi ses. Jag har beställt soligt väder och varmt, för jag skall vara fin. Kanske till och med så fin att jag skall ha mina vita skor jag hade på studenten. Dom är jäkligt söta, men det blev aldrig att jag använde dom nåt mer på resten av sommaren förra året, underligt nog. I år skall det bli ändring på det, för dom kan man verkligen ha till vad som helst!

Är inte såå fasligt trött idag, som jag kunde ha varit. Undrar om det beror på dom två tabletterna med extra energi som jag fick av min granne, City-killen från Afrika. Det tror jag. För övrigt stöter man på väldigt mycket olika sorters folk när man står där och delar ut tidningar - vissa roliga, andra konstiga, eller söta eller knäppa. Idag t.ex. när jag räckte fram tidningen till en man så la han två chokladgodisar i min hand istället för att ta tidningen.

Nåja. Nu skall jag nog vara snäll och diska. Sen skall jag vänta på min älskling. Han skulle snart bege sig hemåt, skrev han.

Ha en trevlig fredag allesammans. Tata.

Rekord!

Joda, idag har jag delat ut nästan 500 tidingar! Det ni! Jag fick till och med beröm. Men det spöregnade imorse och sen övergick det till snö! Jag fick nästan en chock - snö igen?! Nu?! Nåja, nu skiner solen.

När jag hade jobbat klart åkte jag hem till brorsan tjej. Hon bjöd på en frukost nummer två - gröt med mjölk och jordgubbar, gotlandslimpa med ost och tomat och så ett kokt ägg på det. Det satt fint det! Hon är så himla snäll! Därefter knatade vi iväg till Stadsbiblioteket. Jag hade aldrig varit där tidigare, så hon visade mig runt lite i dom olika salarna/avdelningarna och berättade hur saker och ting fungerade där. Och så fixade jag ett lånekort också. Jag lånade fyra stycken böcker - två stycken om jazz, en om pop och rock och en bok av Per Nilsson som heter "Korpens sång" som jag läste när jag gick i 8:an eller 9:an, som jag tyckte var så himla bra då, så jag var nyfiken på att se hur det är att läsa den en sisådär fem år senare, om den fortfarande är lika bra. Jag började läsa på pendeln hem, men ögonen gick i kors och jag var tvungen att kämpa för att hålla mig vaken.

Nästa veckas projekt är att utforksa Lava på Kulturhuset. Vi kom på att det låter jättekul, men att ingen av oss har varit där heller. Man måste utnyttja det som är gratis när man är fattig!

Sicken tur att min storebror har en sån bra smak på tjejer!
Själv väntar jag på att min sork skall komma hem från jobbet nu!

Som den värsta bakfyllan ever

så kändes det att vakna nu i eftermiddag efter att jag sovit 1½ timme efter dagens arbete. Det räckte med att jag klev upp kl.05.00 imorse. Bättre än kl.04.00 i alla fall. Fick stå mitt i stan med en massa killar med utländsk bakgrund som pratade ganska dålig svenska som jag inte förstod. Dom roade sig med att skoja och flirta med mig, titta på mig, och "visa hur arbetet skulle gå till". Jag tyckte inte alls om det. Då trivdes jag bättre långt ut åt tjottahejti i min ensamhet.

Och, jaha, nu ringde jag till min coach och frågade om han hade tänkt att jag skulle jobba imorgon också, för jag skulle gärna vilja slippa just torsdagar eftersom jag är i skolan till ganska sent på onsdagar. Idag sa han att jag kunde få jobba 3 timmar istället för 5 för att jag får så ont i ryggen av att stå sådär rakt upp och ner så länge. Men så nu sa han att jag var tvungen att jobba FEM timmar IMORGON i alla fall. Faaaan, jag bryter för fan ihop! Tårar tårar! Jag vill verkligen inte!!! Och jag som skulle träffa Johanna imorgon (brorsans tjej).

Jag svettas och fryser på samma gång, gråter och skakar och mitt huvud känns tungt och ont som den värsta bakfyllan någonsin. Jag hatar detta!

Snart skall jag iväg till skolan. Jag vill bara lägga mig ner och dö. Jag vill att min älskling skall vara här och hålla om mig och torka bort mina stora krokodiltårar, men han är på jobbet. Jag hatar "jobbet".

Allt allt allt det här gör mig så förbannat trött, vilket i sin tur gör mig så förbannat känslig. Och ledsen. Jag orkar liksom inte. På riktigt. Är det nån som kan förstå det?

20 minuter kvar tills bussen går. Och jag ser för jävlig ut. Måste få stopp på tårarna och gömma mig bakom lite nytt smink  eller nåt.

Hejdå Gotland

Jahapp, så var allt packat och klart, och jag skall snart bege mig iväg till båten som skall ta mig över havet, ända till andra sidan, hela vägen till Stockholm. Eller, sista biten blir det ju buss. Och så pendel. Och så buss igen. Fy fan vad drygt. Buhu, jag vill inte åka.

Jag ringde till min coach idag. Han sa att jag kunde få jobba imorgon mellan 07-12 mitt i stan. Jag tackade ja. Fem timmar.... det kommer kännas som 10. Förut har jag bara jobbat tre timmar, och det har gått i snigelfart. Fast mitt i stan är det ju himla massa folk, så det finns ju lite mer att se på och så i alla fall. Plus att jag kommer få sällskap av tre tidningsutdelare till. Men, blä, vad jobbigt! Fast nej, jag skall inte vara negativ, jag kommer ju få lite slantar, och det behöver jag verkligen! Lika bra att komma upp i tid. Kanske jag hinner se en skymt av min älskling också innan jag sticker iväg, för nu har han ju börjat jobba och kliver också upp tididgt. Fast inte lika tididgt som jag. Nåja. Det enda jag längtar efter är min fina pojk, skall bli mysigt att få kramas igen.

Hejdå Gotland.

Sommarjobb?

Har skrivit massa arbetsansökningar idag - till bara ställen som inte söker personal. Yes, I'm good! Har till och med ansträngt mig för att dom skall lägga märke just till min ansökan med deras egna loggor och nån passande liten bild, för att dom skall se mig. Det kommer säkerligen inte funka, jag har fortfarande för lite erfarenhet för att vara tillräckligt intressant. Det är ju tyvärr så nu för tiden, man måste ha pluggat i 10 år och ha 15 års erfarenhet. Jo man tackar, lycka till för oss unga att få jobb, liksom. Hur som helst, så har jag i alla fall skrivit till: Åhléns, Hemköp, Julia Hultgren, Gallerix, Inspiration, Bertholdsson & Holm, Kontur kaffe & form, Hedbergs bok & musikkafé och Galleriet foto & café. So, wish me luck!

Ingenting är som Gotland!

Jag längtar efter min älskling, att få hålla om honom, känna hans doft, pussas och allt det där. Men, jag vill vara här på min fina ö. Åker imorgon. Känns helt fel att åka ifrån den nu när den nästan är i sitt vackraste skede. Allt håller ju på att vakna till liv här nu - fölungar, lammungar, blommor, människor, myror - allt! Vad vaknar till liv i Stockholm, liksom? Bilarna? Blir asfalten mer livfull? Betongen? Höghusen? Nä. Möjligen människorna. Men det är inte samma sak. Jag kan inte bara kliva utanför dörren, gå runt hörnet och rakt ut i naturen, som här. Jag kan inte springa ner för backen och plocka blåsippor som om jag vore fem år. Jag kan inte ens få med mig sällskap om jag vill gå ut, för min pojk tycker inte om att . Latmask! Fast, kanske om det är sol, med lite tur. Men det är fortfarande inte samma sak. Att ta en vårpromenad bland betong och bilbrum är inte alls samma sak. Men, men, man får väl stå ut ett tag till och gilla läget, helt enkelt. Jag får ju i alla fall vara tillsammans med han som jag är ihop med. Och det är ju bra.

Painted by numbers

Dagens låt är Painted by numbers med The Sounds.

sounds

Blåsippan ute i backarna står...

Kom in från en skön promenad för en liten stund sen. Plockade den här fina lilla buketten med blå- och vitsippor på vägen. Nu är det vår bannemig!

sippor


Lite seg trots allt

Igår åkte jag och min mor in till stan . Vädret var toppen och vi strosade mest runt i solen, köpte nån liten småpryl, och så fick jag den här fina väskan som en liten present. Både fin och bra. Vi tänkte avsluta dagen med en fika, men allt stängde precis, så till slut blev det Packhus på Strandgatan, och jag beställde givetvis deras fantastiska natchotallrik som är den bästa som finns! Jag tror jag har prövat alla ställen i hela Stockholm snart (okej, en liten överdrift, men bra många ställen är det i alla fall), men det finns ingen som ens är i närheten av deras! Den är liksom perfekt - så stor, så matig, så mycket grönsaker, och köttfärssåsen -mmm - och såserna, fyra olika såser, inte bara nån jäkla röd och nån jäkla gräddfil här inte, och så mängden mat! Ja, den är faktiskt helt oslagbar, kort och gott! Så det satt fint. Därefter skjutsade mamma mig till min vän J, och sen åkte hon hem. Jag och J, som har bott tillsammans i tre år, hade inte träffats sen sist jag var hemma, och det var kul att ses och allt kändes som vanligt - i väldigt positiv mening! Efter prat om tuttar (bläddrade i en skvallertidning där lite halvkända personer fick bedöma kända kvinnors bröst, och för övrigt har vissa killar väldigt konstig syn på kvinnokroppar), livet, Thiland och allt möjligt, så gick vi till vår fina vän C. Där satt vi på hennes rum och lyssnade på 50-talsrock och drack öl. Lite senare kom det ett par tjejer till, så blev sammanlagt 5 pers. Sen begav vi oss iväg till en inflyttningsfest hos en kille som C kände. Fin lägenheten som tusan, men jag kände inte en kotte där, så vistelsen blev ganska kort. Vi ville in på Munken, men avstod då vi såg kön, så det blev Underbar istället, och där stannade vi resten av kvällen. Det var helt okej, kul att umgås med tjejerna och bara vara vi, sånt är alltid kul. Vi gick hem redan 01.30 faktiskt, så vi kom i säng ganska tidigt. Sov på en inte allt för skön madrass på golvet hos C, men man får ju inte vara kinkig. Vaknade 09.30 imorse, käkade frukost och tog sen en långpromenad i två timmar i det fina vårvädret. Vi gick längst med havet, hela strandpromenaden bort till Norderstrand och tillbaka. Det var mysigt.

Nu är jag hemma på landet igen hos mor och far. Alla är här idag - syskonen + barn. Vi skall snart äta middag. Trevligt att vara samlade allihopa. God mat kommer det bli också - kyckling, mmm :) Jag saknar dock min Älskling lite. Vill ju pussa och krama på honom och ligga på hans arm när jag skall sova. Men snart så får jag göra det igen. På tisdag åker jag tillbaka till Stockholm. Vill inte alls tillbaka till själva Stockholm egentligen, men som sagt, jag vill vara med min pojk ju! Det blir nog bra det där.

Känner mig lite trött nu faktiskt. Tror jag vart lite mer onykter än vad jag trodde att jag var igår trots allt. Alltså inget extremt eller så, men bara.. äsch, 6 öl brukar räcka gott och väl för mig om man säger så, så det borde liksom... ha haft effekt, så att säga. Skit samma, det jag ville säga var att jag är trött nu även fast jag inte var det förut, det kommer efteråt.

Nu skall jag nog vara lite social. Kände bara för att skriva av mig om helgen först. Tjingeling!

En tjusig liten present

Igår fick jag den här fina väskan av min mamma. Då blev jag glad! Min mamma är en snäll mamma.

väska
(179 kr från H&M)

Last night I dreamt that somebody loved me

Dagens låt är Last night I dreamt that somebody loved me med The Smiths



En färgglad samling!

När man rotar igenom sina skrymslen och vrån hittar man ofta nånting skojigt. Idag hittade jag min gamla suddsamling i en igentejpad kartong på vinden. Det är kul när man tittar på dom och jag minns vartenda lite suddigummi. Här skall ni få se!

suddsamlingen



Och så några närbilder på några schyssta gummin att fascineras av:


1. En tuff sportbil kan...
2. ...  förvandlas till en robbot.
3. Kritor... fast i suddform
4. En mus
5. Telefoner
6. Ett par tuffa hundar
7. Ponny
8. Påsk såklart!
9. Gröna familjen
10. Spel...
11. Julgranssudd
12. Och så lite käk



Påskmust!

Jag är så jäkla sugen på påskmust! Det måste fixas!

Nu var det klart

Eftersom jag fortfarande inte vet vad jag vill satsa på och göra när jag blir stooor, så har jag sökt lite små skitkurser som man blir ingenting av, men som jag tycker är kul. Jag har sökt följande kurser:

Högskolan på Gotland
Bild och genus 5 p
Fotografi 5 p
Skönhetens makt 5 p

Stockholms universitet
Kläder, kropp och identitet 10 p
Introduktion till modevetenskap 5 p


Ja, som ni ser, så är det mest lite smått och gott efter eget intresse, liksom. Men det känns som att hösten är far, far away än så länge, så man vet aldrig vad som händer. Jag kanske gör nåt helt annat i höst. Vem vet?



Första glassen!

magnum


Kom precis hem från en liten promenad. Var till affären och köpte ett par frimärken och skickade iväg ansökningarna tll högskolan/universitetet. Jag hoppas att jag lyckades fylla i allt rätt och så... Passade även på att köpa och avnjuta vårens första glass. Det blev en
Magnum Strawberry White. Fantastiskt god, om jag får säga det själv! Kan det bli bättre än jordgubb med vit choklad, liksom? Knappast! Det är tamigsjutton svårslaget!

Jag behöver hjälp med högskoleanmälning? VHS? Hjääälp mig snäll!

Ja, som titeln säger - jag förstår inte det här med VHS (Verket för Högskoleservice). Hur vet jag om jag behöver skicka med en kopia på betygen eller hur vet jag om jag ska söka genom VHS? Jag fattar ingenting! Eller så är jag bara för trött såhär dags! Men snälla snälla, om ni vet, så ge mig lite hjälp, tack! Måste skicka in imorgon ju! Paniiik!

Vårfika

Jo, allt jag har gjort idag har varit vårigt. Även om det inte har varit vårigt så har det varit det i alla fall, för idag har det varit vår! Äntligen, du sköna sol, nu är du här! Åkte in till stan (dvs Visby) i eftermiddags och fikade med ett par vänner på Packhus.  Det var riktigt mysigt. Pratade om utgång på lördag, så man får väl se. Trevligt.

Nu skall jag kolla upp lite fler universitet/högskolor. Måste ju skicka iväg anmälningarna imorgon.

Lammungar, krokus, snödroppar, myror - en vårdag hemma på Gotland!

Började dagen med att kliva upp ur min sköna säng kl.09.30 ganska exakt. Åt en tallrik yoghurt med kiwi i och fastnade framför en film på TV:n, nån sådär halvbra/dålig film med Josh Hartnett, Harisson Ford och Lena Olin. Därefter tog jag kameran och begav mig ut på en promenad i det fantastiska vårvädret. Det är precis såhär en vårdag skall vara - solen skiner och värmer, fåglarna kvittrar och färgerna i naturen börjar komma fram igen i form av blommor. Jag gick förbi bäcken som jag alltid följde som liten tös, tittade förbi hos famljen Myra, dom har vaknat till ordentligt nu, och stannade till vid fårhagen utanför skolan och klappade på lammungarna. Jag kände hur den lilla flickan i mig, hon som fanns där när jag var liten, kom fram, hon som började skratta och skutta runt varje vår. Jag gick där med ett leende på läpparna och knäppte några bilder som jag tänkte dela med mig av till er nu. Titta och njut av bl.a dom bedårande lammungarna!



(klicka på bilderna för att få dom större)


Nostalgitripp tillbaka till krustångens tid

Hittade min gamla krustång i garderoben som jag haft sen var jag 5-6 år nånting. Blev såklart tvungen att testa. Såhär blev resultatet. Hahaha!

krusigt


Ja jävlar vad fint. Haha. Eller kanske inte. Det känns i alla fall kul att ta på. Nu lär det väl dröja ytterligare 15 år innan jag använder den igen. Förstår inte hur jag skulle orka igen, det tog ju för sjutton 2 timmar. I alla fall mer än 1. Ja herre jösses, vilket jobb!

Pyssel + jeans + galen katt - skosnören

Jag har minsann varit lite pysslig idag. Har lagt ner ett par jeans som var för korta. Känns jäkligt bra, så jag kan använda dom igen! Känns onödigt att kasta 1200 kr i sjön liksom. Såhär ser dom ut och resultatet blev detta (ni får se en skymt av övrigt outfit också):

 jeans 2   jeans
ääända ner till golvet går dom nu, och  ja, jag har väldigt blå strumpor!


Och för övrigt har min katt käkat upp mina skosnören idag. Det var ju väldigt nödvändigt! Jäkla katt!  Men som ni ser så är han ganska galen - och hemskt söt. (är väldigt nöjd med denna bild för övrigt, den är grym, enligt mig själv)

vissel

Vakna med Isola

Jag sover så jävla gott i det här huset, i min säng! Dessutom har min mamma köpt en ny madrass till min säng så nu är den ju bara dunderskön! Väcktes av att mamsen kom in kl.11 med lilla Isola på släptåg, som hoppade upp i sängen och la sig predvid mig och började gosa med en gång. Hon låg och snuttade på min arm och jag klappade henne på magen och låg och kramades en stund innan jag klev upp för att äta frukost och prata med mamma lite. Det är fint att vakna upp här hemma!


isola
Lilla Isola i min säng. Otroligt fin katt.

på Gotland igen + Robert Gustavsson rumpa

Kom precis hem till mitt hus här på ön. Kramat på mor och far och kissarna, då är allt som det ska. På båten hem så visades Amelie från Montmartre som jag tycker om väldigt mycket, men jag slocknade så fort jag hade käkat mat, så det var ju skit samma. Har den ändå här hemma och har sett den en miljon gånger, så ingen skada skedd direkt.  Lika bra att sova. Typiskt att man har blivit sådär vuxen och stor så man inte kan knöla ihop sig till en boll lika lätt i vilstolarna som jag alltid gjorde när jag var yngre och skulle sova på båten. Nåja. Väl framme mötte mor och far mig och Gotland hälsade mig välkommen med kraftiga vindar - vad kunde man annars ha väntat sig?

Igår då? Det blev en riktigt trevlig kväll! Först mat - biffstek med ungsbakad potatis och grillade grönsaker + grönpepparsås. Det satt fint det! Sen Lögn i helvete på China Teatern. Egentligen en ganska mörk historia, men som givetvis var kul med tanke på Robert Gustavssons och Peter Dalles insatser. Efteråt blev det öl på en sunkig, halvcharmig gammal bar. Jag, brorsorna + en flickvän. Jag var sjukt trött så jag var väl inte på topp så att säga, men det var verkligen kul ändå. Det var på tiden att vi alla syskon gjorde nåt tillsammans sådär! Det får bli fler gånger! Vi pratade om grillkväll sen i sommar i alla fall - det skulle vara trevligt. Halv 5 imorse kom vi i säng. Snacka om vändning - ena dagen skall man kliva upp kl.04.00, och andra dagen har man inte ens lagt sig kl.04.30. Så idag har man ju vart lite trött. Skall bli skönt att krypa ner i sängen nu. Men saknar redan mina lilla älskling. Fick ju inte sova tillsammans igår natt heller, då han befann sig i Uppsala och jag i Sthlm. Men vi hann mysa lite idag i alla fall innan jag åkte....

Jao, så naj, nu är det väl dags att sove... (gotlänska) Godnatt allesammans.

Förresten, nu har ju min bror - den ena - hittat hit till min blogg också, eftersom jag länkade till hans hemsida här om dan, så såg han det Typiskt, man kan tydligen inte vara hemlig hur länge som heslt... Har tänkt på det - undrar varför det är så enkelt att skriva om nästan vad som helst så att vem som helst kan läsa det, men så fort nån man känner läser vad man har skrivit så blir det genast lite jobbigt... Kan inte alls skriva samma saker då, känner jag.... Kanske skall lägga ner min blogg?

Ps. Angående titeln: en del av teatern igår innehöll en väldigt tjusig stripshow med Robert Gustavsson, Peter Dalle + "prästen", så jag har sett deras rumpor! Haha, det var skitkul! Ds.

Lögn i helvete

Nu skall jag åka till min bror i stan och träffa alla mina tre härliga bröder tillsammans. Vi skall käka middag och sen gå och se på "Lögn i helvete" på Chinateatern ikväll. Blir nog kul det.
Samtidigt skall min älskling åka till Uppsala på inflyttningsfest. Enligt mig kommer det innebära fylleslag för han och han kommer säkert inte hem förrän imorgon nån gång. Nåja. bara han får kul så och inte super ihjäl sig så blir väl allt bra.

Dags att kila. Ha en trevlig lördag allesammans!

Vårkväll

Helt plötsligt kom solen fram och när man tittar ut genom fönstret ser det ut som en riktig vårkväll - folk promenerar förbi med sina hundar, går stavgång i par, tonårskillarna kör moped och dom lite yngre cyklar i gäng. Och på allt detta skiner solen med sitt gula, mjuka sken. Det ser fint och varmt ut. Jag längtar till sommarkvällarna på Gotland, på strandpormenaden med vännerna, hemma i trädgården med familjen - ja, sommarkvällar på Gotland är nog bland det bästa som finns. Eller vad säger ni, kan det bli vackrare?

visby


Min bror är snygg!

Okej, jag har tre bröder, med en väldigt stor ålderskillnad mellan oss alla. Jag är yngst - lilltjejen. Men den brodern som är närmast mig i ålder, det är han jag oftast skriver om här, det är han som bor i Stockholm, och det är han som är mest lik mig - därför är han lite extra speciell. Min bror är bra, jag är jäkligt stolt över honom. Det har jag alltid varit. Jag kom ihåg när jag var liten och alla mina små tjejkompisar var kära i honom. Jag kom ihåg på högstadiet när alla mina tonårskompisar skämtade om att jag skulle säga till om min bror blev singel, för "han är sååå snygg", och jag kom ihåg på gymnasiet när alla mina vänner tystnande och log sina finaste leenden när jag och min bror mötte dom på stan - fast ibland var det tvärtom och dom försökte synas och göra sig lite märkvärdiga (inget negativt menat med detta). Det är ganska kul att ha en snygg bror. Och det blev ju inte sämre direkt när han blev modell, flyttade till Italien och gjorde reklam för Hugo Boss och liknande. Var också kul. Nej, jag skryter inte, jag är bara väldigt stolt över min bror, för att han är så himla bra - på allt! Nu till sommaren blir han färdigutbildad designer. Han är duktig. Han gjort massa fina "uppfinningar" och prylar. Är för övrigt väldigt pysslig och påhittig, gör om gamla saker till nya, har massa fina kläder och en fantastisk skivsamling, är tillsammans med en otroligt söt tjej, som dessutom också är gotlänning, precis som vi, han vet mycket och är allmänt intelligent, och snäll och jäkligt rolig. Det är därför jag älskar honom så mycket! Min bror är bäst!


Gå in på hans hemsida vettja, så kan ni kika:
www.danielsoderstrom.com

daniel + tjej
daniel

(bilderna är från senaste numret av Slitz MAN)

Inte normalt!

Det känns inte normalt att gå upp såhär dags! Bara säga orden "Jag kliver upp klockan FYRA" klingar dåligt. Ingen normal människa vill väl göra det? Men ändå är det ganska många som gör det. Både bussen och pendeln var ju fulla av folk när jag åkte igår kl. 05.12.Jag tycker inte synd om mig själv, utan om alla människor. Jag har i alla fall sovit minst 7 timmar inatt, och jag har sovit ordentligt också. Skönt! Har dock drömt att jag är stressad och skall vakna och sånt, plus den återkommnade drömmen om att jag tappar mina tänder igen. Men den här gången sa jag till min kompis i drömmen att jag visste att det var en dröm för tänderna finns ju kvar hela tiden trots att jag tappar dom. Men hon sa att det inte var nån dröm, för hon såg ju hur jag höll mina blodiga tänder i en skakande hand. Sen ringde väckarklockan.

Försöker äta en ordentlig frukost nu, men jag har svårt att stoppa i mig så mycket på en gång, så det går trögt med mackan. En tallrik yoghurt med kiwi och lite musli, och nu en macka med ett glas mjölk. En halvtimme kvar nu. Åh, suck! Det är bäcksvart ute.

Imorgon är det lördag och jag skall sova så jävla länge!

20.30 - dags att sova

Glömde berätta förut att min coach ringde mig strax efter att jag kom idag och erbjöd mig lite extrajobb imorgon - två timmars tidningsutdelning vid Åhléns City inne i stan mellan kl 10-12, men jag tackade nej. Kände att det kanske var dumt att jag tackade nej det första jag gjorde, men har intalat mig själv att det var  rätt beslut. För om jag slutar mitt första pass 9.30 så tar det minst 15 minuter för mig att komma in till stan från min station plus att jag efter ca. 6 timmar utan mat kommer vara hungrig och skulle inte hinna äta därimellan, vilket skulle betyda att jag inte skulle få käka mat på typ 9 timmar. Det är inte rikitgt my cup of tea. Så, nope, inget extrajobb för mig. Mamma tyckte också att jag gjorde rätt. Jag pratade med henne nu, och hon sa att hon har tagit ledigt på måndag för att jag kommer hem. Så söt! Jag längtar! Jag längtar riktigt, riktigt mycket hem nu. Jag vill hem och gråta en skvätt i mammas famn. Japp, fånig liten mammagris osm jag är. Men man får gråta, eller hur?

Godnatt. (Fatta hur sjukt det känns att gå och lägga sig såhär tidigt!)

Jag är död!

Jag överlevde första "dagen" på jobbet. Trots en natt utan sömn, uppstigning kl.04.00, resa genom hela Stockholm och kyla i tre timmar och bla bla bla, så är jag vid liv. Men jag känner mig död! Nåja, väldigt, väldigt trött i alla fall. Jag tänker inte berätta vart jag står nån stans och delar ut dom där jädrans tidingarna, men jag kan tala om att det är långt åt tjottahejti i alla fall! Jag  åker i ca. 1 timme och byter färdmedel sammanlagt  fyra gånger.  Första halvtimmen på plats, inte en själ passerade. Jahaja. Det var ungefär den längsta halvtimmen i mitt liv. Tystnad, inga människor, fortfarande lite morgonmörkt ute. Till slut  började folket vakna till liv. Det var väl ingen direkt konst att säga Godmorgon, le och ge dom en tidning. En del tackade nej, men dom flesta tackade ja och man fick ett leene tillbaka. En och annan gick förbi och nån snörpte på munnen. Det kommer väl alltid finnas rötägg.

När det var en timme kvar och mina fingrar hade blånat av kyla så kom min "coach" och skulle se hur det gick för mig. Jag sa att det där pappret hade gjort mig nervös, men han lugnade mig med att jag inte skulle ta på det så hårt. Det var mest riktlinjer för hur man skall jobba. Han sa att jag fick 9 poäng av 10, vilket var "jättebra för att vara första dagen". Killen som han hade besökt innan, som har jobbat i ett år med detta, fick bara 7 av 10. Ha! Jag kanske kan ändå? Till slut var klockan 9.30 och jag var klar för "dagen". Tidningarna som blev kvar skulle jag ta med mig och lägga i ställningarna vid närmaste T-banestation - som jag inte tänker avslöja vilken det är -  jag fick absolut inte lämna dom kvar på platsen. Så när bussen kom skulle jag bara be chauffören att öppna bakdörrarna åt mig och slänga på tidingsbuntarna och mig själv. Men dom ville inte. Dom sa "vi har inte tid, dom här människorna vill till tunnelbanan" och "dom där skall inte ombord här". Nähä, tänkte jag och kände gråten i halsen. Den där förbannade, påträngande gråten! Men jag var trött och jag vill bara åka hem med detsamma! Vad är det för fel på busschaufförer egentligen? Det har jag alltid frågat mig. Det är tamigfan alltid nåt fel på dom - alltid skall dom vara tjuriga, buttra eller dumma i huvudet. Nej, okej, du kanske inte har världens roligate arbete du heller, liksom, men det blir inte bättre än vad du gör det till, du slipper åtminstine vara ute och frysa!

Nåväl. Till slut frågade jag en blond kille i 17, 18-årsåldern (?), om han kunde göra mig en jättetjänst och bära en av mina tre tidingsbuntar, och han var snäll och bar den både på och av bussen och hela vägen fram till ställningarna, även fast jag sa att han inte behövde. TACK, snälla, trevliga människa! Varför kan inte alla vara hjälpsamma och trevliga?! Det är så mycket roligare än att vara tråkig och otrevlig! Det är sånt som inte t.ex. busschaufförer förstår, denna konstiga art av människor. Trist - både för dom själva och folk i deras omgivning. Hur som helst, jag var klar. På tre timmar hade jag delat ut tre buntar och tre återstod. Jag vet inte om det var bra jobbat eller inte, men jag kan inte dela ut fler tidningar än vad det kommer folk förbi - och min station är ganska lugn.

Innan jag fick åka hem var jag tvungen att åka förbi kontoret, som ligger vid Globen, för att skaffa en namnskylt, fylla i lite kompletterande uppgifter, få ett par gröna, fula Metro-vantar plus att jag fick byta jacka till en som var fodrad. Jodå, jag hade bara fått en liten - eller ganska stor - vindjacka tdigare - inte konstigt att man frös halvt ihjäl! När jag kom innanför dörren tyckte receptionisten att jag såg så himla frusen ut så hon gjorde i ordning en kopp te till mig och gav mig två kakor på ett fat. Sånt värmer, både i kropp och själ.

Sen fick jag åka hem. Jag somnade nästan två gånger på pendeln. Tur att Älskling ringde så jag höll mig vaken. När jag kom hem så värmde han en baguett till mig, jag åt, var trött och gnällig och somnade. Äntligen fick jag sova! Men bara en och en halv timme. Måste vara trött ikväll också så att jag får sova ordentligt inatt.

Ja, det var min dag. Nu skall vi ta bussen ner till centrum och handla mat. Tänk att man kan skriva så mycket om så lite....

Första dagen på jobbet, och jag hatar det redan!

Jag fick det där jobbet igår, och jag börjar redan idag. Jag är inte ett dugg glad. Jag storgråter. Jag grät när jag gick och la mig och jag började gråta så fort jag såg mig i spegeln för tio minuter sen. Hur fan i helvete tror dom att jag skall kunna vara trevlig  mot folk när jag måste gå upp kl.04.00?! Jag har knappt sovit nånting inatt! Jag är skitnervös. Och det gör mig ännu mer ledsen. Jag tänkte när jag fick erbjudandet, att det kan ju inte va så svårt att dela ut dom där jäkla tidingarna. Men igår när killen på Prime  berättade hur man skulle vara, se ut, göra osv, så blev jag nervös. Han kommer liksom komma dit till platsen och titta hur jag jobbar och fylla i en hel A4 med punkter för att se om jag gör rätt och når upp till deras önskemål. Jag hatar att bli bedömd och tittad på! Jag klarar inte sånt! Jobbet i sig kanske inte är så svårt - bortsett ifrån att jag är världens blygaste människa och knappt vågar prata med folk jag inte känner, och det faktum att det är precis det jag skall göra idag, hela morgonen...  Det här låter säkert skitfånigt för er, men det känns faktiskt för jävligt för mig. Med min låga självkänsla är det här läskigt som fan. Jag vill helst av allt skita i det, krypa ner i sängen igen och få sova till kl.12. Hur skall jag kunna göra mig fräsch och glad med dessa rödgråtna ögon kl.04.00 en torsdagsmorgon? JAG VILL VERKLIGEN INTE! Jag är skitledsen, skittrött och skitnervös, och ändå måste jag gå upp mitt i natten, åka genom hela jävla Stockholm för att börja kl.06.30, le och dela ut tidingar i 3 timmar. Varför tog hon ens jobbet då? kanske ni frågar er. Jag fick det som serverat för mig, jag skulle aldrig kunna få nåt annat jobb så snabbt och jag är i princip pank, så jag tackade ja. Men jag tror knappast att det blir långvarat. Jag skulle få börja med idag och imorgon, sen fick jag se hur det kändes. Det känns för jävligt. Jag är sån jävla patetisk människa! Jag är rädd för allt och jag grinar stup i kvarten, jag vågar ingenting. Jag är sån jävla loser! Jag kommer aldrig bli nånting! Jag kommer inte komma nån stans i livet för att jag är så rädd. Och om jag mot förmodan till slut skulle hitta nåt jobb som jag verkligen skulle vilja jobba med, så skulle jag i alla fall aldrig bli anställd bara för att jag är för blyg och rädd.
Dessutom till råga på allt, så fanns det inget bröd kvar nu när jag klev upp. Så inför första dagen på jobbet som jag redan hatar fick jag inte ens äta en ordentlig frukost, utan bara lite yoghurt. Så med andra ord kommer jag vara hungrig lagom tills jag har kommit fram, och under tiden som man jobbar får man ju inte äta. Eller sitta. Eller prata i telefon, sluta le, ha "för speciella" kläder på sig, läsa City istället för Metro eller whatever. Jävla skit!

Min pojkvän är snabb

...på att fixa jobb! Dom ringde i torsdags, intervju igår, anställd idag. Duktig älskling jag har. Grattis! Nu kanske vi kan få lite rätsida på allting igen. Men själv får jag prestationsångest. Jag är en dålig människa. Jag kan ingenting. Fan!

7 timmar senare - det snurrar i huvudet.

Nu har det gått 7 timmar. Nå, hur blev dagen? Ja, jag låg i sängen ett tag, med rullgardinen nere och hade gråten i halsen. Men, jag bet ihop, klev upp igen efter att jag hade pratat med mamma i telefon, diskade berget med disk, även fast det inte var min tur på långa vägar, städade sen hela lägenheten, dammsög och torkade av allt. Därefter tog jag en dusch. Jag är duktig. Och jag doftar vanilj.

Nu känner jag mig konstig i kroppen. Kan inte bestämma mig för om jag är hungrig eller om jag har ont i huvudet, eller bådadera. Känner mig snurrig. Pojken min är på väg hem. Det hade gått rätt bra idag, trodde han. Vi får hoppas på det bästa.

Lyssnar på Kristofer Åström och dricker o'boy nu. Och nu klev pojken innanför dörren också. Han är "mojsig" i huvudet efter dagen och skriver hellre på datorn, verkar det som... Jaja.

Håglös

Jag vaknade ungefär för en halvtimme sen av att älskling ringde och sa att det hade gått bra. Han har nämligen varit på arbtesintervju nu på morgonen, och det verkade väldigt positivt! Han skall på intervju igen kl.15, och om allt går som det ska, kan han få börja jobba redan nu i veckan. Hoppas, hoppas! Han är så duktig, min pojk.

När jag gick upp så kändes det som om det här var den gråaste dagen ever! Det är jättegrått! Jag känner mig deppig. Inte bara för att det är grått, utan det är en väldigt, på rikitgt, deppig och tung känsla jag har i kroppen idag. Mitt huvud är också tungt. Kan nån hjälpa mig att hålla upp det, tack? Nähä, nej just det, jag är ju ensam. Glömde.

Jag vill resa bort. Sist jag var utomlands i värmen var... hösten 2004! På tok för länge sen! Det hade varit så jävla skönt med värme och sol och helt andra upplevelser och intryck. Jag känner det på mig att jag hade skinit upp som en stor enda sol hela jag inombords. Solterapi kanske? Nytt-land-och-nya-upplevelser-sol-och-värme-terapi kanske? Mmm, det hade vart nåt.

Jag har tänkt på en sak. Om jag hade haft ett djur, t.ex. en katt eller hund, under tiden som jag har bott här, så skulle den ha fått så jäkla mycket tid och kärlek som inget annat djur nånsin hade fått. Jag skulle liksom ha haft tid för den jämt! Tänk om jag hade en liten kissekatt som strök kring här runt mina ben, låg i knät och kurrade och bara var sötast i världen. Det hade vart så jävla mysigt! Jag har planerat att kidnappa nån av grannens katter. Det är ett par som brukar tassa runt på vår balkong och på taket här utanför, och förra veckan när jag öppnade balkongdörren för att hälsa så sprang den ena in och kollade läget. Den är sjukt söt! Och mjuk! Men, yes I know, man får inte kidnappa andras katter. Typiskt!

Jaha, så vad skall jag göra idag? Krypa ner under täcket, dra ner rullgardinen, gråta tills tårarna tar slut och hata världen och allt som finns i den? Eller ska jag... ta och städa lägenheten? Plugga kanske? Vilket låter mest sunt? Jag återkommer med vad resultatet blev vid tillfälle....


Tvättrosor! (+ hörselgångseksem)

Det har jag på mig! För jag är så duktig och tvättar idag. Kl.9 satte jag upp tid, även fast jag inte har klivit upp så dags sen... sen när? Och inte klev jag upp så tidigt idag heller, inte. Men halv 11 i alla fall vaknade jag, och jag kommer hinna perfekt. Jag är såå duktig! Sen måste jag nog sova mer, för jag är fortfarande trött som en gnu! Mina byxor är plaskblöda nertill, för dom släpar i marken varje steg jag går mellan lägenheten och tvättstugen. Mitt öra kliar för jag har säkerligen hörselgångseksem. Jag har fått "medicin" för det en gång - det var en liten tub med gula örondroppar i som kletade runt i örat och lämnade fläckar efter sig som aldrig gick bort om det kom på t.ex. kläder. Och det gjorde det såklart eftersom man skulle ha det under natten när man låg och sov och vände och vred på sig. Det här var nån gång under högstadiet tror jag. Samtidigt åt jag 2 eller 3 mediciner till. Fast jag kommer inte ihåg för vad. Lunginflammation var det ena i alla fall. Det var inge kul. Eksemet i örat hade gjort att örat hade svullnat inifrån och låg och tryckte på ett litet ben inne i örat som gjorde att jag fick en fruktansvärd värk. Jag kom ihåg att dom gula örondropparna hjälpte och det var skönt att mitt öra kunde få må lika bra som det andra örat igen. Men det här kliandet kom tillbaka ganska snabbt, men jag har inte kollat upp det sen dess. Det gör ju inte ont i alla fall.

Jag drömde inatt att jag tappade mina tänder. Det är en återkommande dröm som jag haft från och till väldigt länge. Jag har läst att den betyder två saker - antingen olycka eller förändring. Vi får hoppas att det betyder förändring, för då kanske det betyder nåt positivt. Jag och min pojke var och träffade hans mamma + kompis igår. Och kompisen erbjöd mig ett jobb, kan man säga. Inget superduper jobb, men hon skulle kolla upp om jag kunde få dela ut Metro på morgnarna vid pendeln. Liksom, varför inte?! Jag kan väl klara av att pallra mig upp kl.6 på morgonen för att stå tre timmar och sticka en tidinign i händerna på folk? Självklart skall jag göra det om jag får chansen! Det bli i alla fall lite slantar - bättre än inget! Det kanske är förändringen?!

Igår köpte jag en bok med över 500 sudoku-pussel i. Så med andra ord kommer jag vara sysselsatt i typ ett år framöver. Det är ju skitbra. Jag har en liten bok sen innan som är typ tio gånger så tunn som har räckt hur länge som helst, så det säger ju allt....

Sådärja, nu har man skrivit av sig lite skit, och det är dags att gå till tvättstugan igen. Hoppas kläderna hinner torka, bara en timme kvar....

Va fan, hör jag i syne eller?!

Förut sprang jag efter telefonen för att jag trodde att den ringde. Men det gjorde den ju inte! Och nu tycker jag mig höra ett ihärdigt susande, som en brustablett i vatten, men här finns det ta mig stjutton ingen jäkla brustablett i vatten! Det känns väldigt underligt. Det kanske är min hjärna som susar?  Den kanske svämmar över snart av alldeles för mycket tankar och funderingar? Usch, det känns inte alls trevligt...

Jag är rädd

Hur det än blir så kommer det känns jobbigt och svårt. Hur det än blir kommer vi fråga oss om det är värt det? Gör vi rätt? Kommer vi må bra nu? Kommer vi hitta vår väg ut? Den rätta vägen? Den närmaste? Jag är så otroligt rädd. Rädd för det hur det kommer kännas. Jag gråter när vi pratar om det. Gråter mig till sömns, gråter när jag vaknar. Det är inte rätt. Det kan inte fortsätta såhär. Ett beslut måste fattas, och jag tror att vi har gjort det. Nu är det bara ytterligare ett steg som måste tas. Jag har nog aldrig varit med om ett svårare val. Jag kan inte tänka mig ett liv utan dig - mitt lugn, mitt stöd, min kärlek. Det känns som att det alltid har varit du och jag, men så sätts vårt förhållande på prov, och helt plötsligt kan man inte ens hålla koll på sina egna tankar. Jag hoppas att vi gör rätt. Jag vill att Du skall må bra, likaså jag. Jag vill att Vi skall må bra. Jag älskar dig.



"Du är mitt hjärta - och hur kan man leva utan sitt hjärta?"

 kärlek