Timo, hårtork och trötthet.

Alltså, det här är vansinne! Jag är så enormt TRÖTT! Det märks verkligen att min lata lilla kropp inte är van med att gå upp tidigt varje dag och vara sysselsatt enda till sena eftermiddagen. Men imorgon är det fredag och då är min första skolvecka över och jag skall soooova så mycket i helgen. Men jag ska även dricka öl och vara glad. Japp, det ska jag! Jag minns nu hur mycket mer man uppskattar helgerna när man ägnar veckodagarna till skola eller alternativt ett arbete. Gud, så skönt.

Klockan är kvartöversju och bibblan stängde för en kvart sen. Jag hade egentligen tänkt att gå dit för att fixa en uppgift tills imorgon, men jag kom aldrig iväg, för jag ORKADE verkligen inte. Plus att jag hade huvudvärk. Har haft det flera dagar den här veckan, men det är nog bara min hjärna som har träningsvärk, så det får gå. Jag fixade dessutom uppgiften i alla fall. Skolan är rolig så här långt, om än aningens seg emmelanåt. Idag har vi gått igenom träverkstan' från tak till golv, känns det, och prövat på alla läskiga maskiner. Kan ni tänka er mig vid bandsåg och borrmaskin bärandes skyddsglasögon och hörselskydd?! Jag skulle vilja påstå att jag är sjukt SNYGG då. Jag tror att jag har funnit en liten kompis i klassen. Hon är liten och söt och väldigt, väldigt snäll. Men jag vet egentligen ingenting om henne. Hon berättade att hon går på behandling och bor på Hassela (typ ungdomshem för såna som har det trassligt, för er som inte vet) och att hennes bästa killkompis dog av en överdos för ett par år sen... Hm, ja, man blir ju lite nyfiken, eller ska jag säga fundersam, men det känns ju inte direkt som läge att kasta massa personliga frågor över henne det första man gör. Hon får berätta det hon vill berätta. Jag gillar henne i alla fall. På lördag ska vi nog gå på vernissage tillsammans. Konstskoleeleverna har fått gratispass till
Johan Söderberg-vecka på Roxy, han som har varit med och gjort  videos till bl.a. Robyn, The Knife, Madonna, U2 och många fler, och även filmen Spun t.ex. Hur ballt är inte det?! På tisdag och fredag är det gemensamt seminarium också som vi ska gå på. Det verkar ju hur skoj som helst! :)

Imorse kom min pappa förbi och lämnade lite saker som jag behövde från Garda. Bl.a hade han med sig en signerad Timo Räisänen-skiva som kom till mig på posten igår. Har lyssnat på den om och om och om igen hela eftermiddagen, och den är såklart riktigt bra. Tiiiimo åh Timo! Men inte nog med det. När jag kom hem från skolan kom pappa förbi igen, och då hade han köpt en sprillans ny hårtork till mig, bara för att han hade hört mamma nämna det att jag behövde en. Är han inte världens snällaste lilla pappa?! Jooo.

Men nu måste jag avsluta, för vilken minut som helst så kommer Elinor och Maria så ska vi gå kvällspromenad genom stan.

På återskrivande... hörande?

Nystart

Jag har precis gått hem genom ett väldigt regnigt Visby. Det blev verkligen höst på två dagar, men jag tycker det är charmigt. Hösten på den här ön är väldigt fin, så jag missnöjer inte nämnvärt. Har tillbringat kvällen på gamla favvofiket  Vinäger. På vår tid, dvs. gymnasiet, fick man slåss om platserna där varje kväll och vi var där jämt. Nu var det kanske fem sällskap där och priserna har höjts till skyarna. Nåja, det var trevligt i alla fall.

Jag har bott i min nya lya nu i fem dagar och jag måste säga att jag trivs. I lördags gick jag på stan och köpte gardiner och andra nödvändigheter för att höja trivselfaktorn i den här lilla ettan. Lite smått bakis och sjukt trött, men det var det värt. Hade en väldigt rolig fredag och likaså lördagskväll. Hade en miniförfest här hemma med Elinor och Vera, och i vanlig ordning hamnade vi på Surfers och träffade trevliga människor. Jag är helt enkelt nöjd med helgen som varit.

Idag var min första dag i skolan. Jag tycks ha drabbats av ett enormt trötthetssyndrom, så det var lite segt att hålla ögon och öron öppna för att ta in all ny information, men det verkar bra. Tror att jag har ett bra och roligt år framför mig. Klasserna är små, så vi på grundutbildningen kommer att jobba mycket ihop med skulpturklassen. Dom första veckorna har vi skulptur, och imorgon skall vi gå en långpromenad och samla på oss intryck som vi sen skall utgå ifrån för att göra små modellrum och sen skall vi göra scenografin till en teater som frågat om samarbete med Konstskolan. Det verkar skoj. Det är nästan bara tjejer på skolan, kanske 3-5 killar, och dom flesta verkar riktigt trevliga. Har mest hängt med en tjej som heter Anna och kommer från Falkenberg. Mycket trevlig tjej. Sen var det en Johanna från Värmland med rolig dialekt, en kille som fyllde 36 idag som verkade flummig och frågade om någon av oss hade fiskat något på senaste. Ptja, det är ju också en öppningsfras. Hur som heslt, det blir nog bra.

Borde snart krypa i säng och se till att få mig en ordentlig skönhetsömn för att orka med morgondagen. Det är mycket nytt i mitt liv nu, och lite gammalt, lite konstigheter, roligheter, nya människor, nya vanor och ja, allt möjligt. Inte konstigt att man blir trött i huvudet.

Oh well, godnatt allesammans.

image691
MIn kvällsvy från lägenheten. Nice va?

FIXARDAG!

Idag höll jag på att få psykbryt på riktigt. Lägenheten som jag och Elinor kollade på i söndags och som praktiskt taget var klar blev vi av med lika snabbt som vi "fick" den. Tjejen behövde plötsligt ha kvar den. Jahapp. På kvällen hittade jag en studentlägenhet för 3220 där allt ingick och låg väldigt lägligt. Jag mailade och frågade om jag fick hyra den. På morgonen hade jag fått svar där det stog "Du kan få den. Hör av dig snarast, eller så ringer jag senare under dagen". Jag hann precis läsa svaret, rådslå med mor och Elinor och skulle precis ringa upp, då hon ringer och säger "Tyvärr, den har gått till en annan. Men vi har en på ett annat ställe kvar, vill du ha den?". Hallå, hon skrev ju att jag fick den! Jag blev sur, och den andra var dyrare, så jag ville inte ha den. Sen ringde vi på... jag minns inte ens hur många, men ett antal lägenheter i alla fall. Ingen kändes direkt perfekt, men jag åkte i alla fall och kollade på en etta sen på kvällen. Den var rymlig för att vara en etta, 40 kvm, 3800 i hyra. Kunde säkert blivit hemtrevligt, men det klickade verkligen inte ändå, man kunde inte bo två, och 3800 kändes lite saftigt för min plånbok. Idag klev jag upp strax efter 8 för att ringa på typ alla annonser som stog i tidningen. Jag bestämde att jag skulle åka och kolla på tre stycken. En etta på fel sida av stan (i förhållande till skolan) för 3800, en etta eller stuga (jag fattade inte riktigt) för 3900 och en trea (för att dela givetvis) för 6900. Han som hade trean lät knäpp. Inget kändes speciellt lockande där heller och samtidigt skulle jag bestämma mig angående ettan jag kollade på igår. Dessutom hade jag ringt Gotlandshem för att fråga om studentlägenheter, men dom låg bara uppe på hemsidan från torsdag kl.15.00 till fredag kl.12.00 och dom som stått i bostadskö längst får dom. Vad är det för jävla tid?! Elinor hittade en vindsvåning på Blocket som verkade helt perfekt, en trea för 6000 och allt ingick, bredband och allt. Den hade legat uppe ca. en halvtimme, så jag ringde, men den var redan tagen. Annonsen under var en tvåa som var assnygg, men ingenting ingick och den kostade 5000. Nej, inge bra. Hittade ytterligare en schysst radhuslägenhet med bredband och hela köret. Både jag och Elinor ringde. "Numret kan inte nås för tillfället". Va?! Vad är det för stil? Till sist ringde jag tillbaka där jag nästan började och frågade om den där lite dyrare studentlägenheten fanns kvar, och det gjorde den. Jag tackade ja med en gång utan att ens veta hur den såg ut. Elinor ringde till en kompis som hon kom på ville hyra ut ett rum. Hon fick det också. Så nu flyttar hon in till Visby på söndag och jag förhoppningsvis imorgon. KLART! Efter allt lägenhetsfixande ringde jag till Konstskolan och tackade ja till min plats, sen fixade jag med CSN som jag inte hunnit tidigare. Så nu är allt äntligen klart. Sjukt skönt!

Pappa åkte till min lägenhet och hämtade nyckeln idag och när jag frågade om den var fin eller ful svarade han "Mja, den var ju inte så upphestande kanske" och jag blev genast nervös att jag hade dragit en nitlott. Men senare ringde Elinor som skulle skjutsa lillasyster till stan och ville ha sällskap på vägen hem, så hon hämtade upp mig så drog vi iväg och passade på att kolla in lägenheten. Det var jättefin och jag är jättenöjd (förutom att den ligger så långt ifrån skolan man kan komma, men skit samma. Gratis cykelmotion för fan :P) !

Nu ska jag sova efter en lång dag med en miljon telefonsamtal och en jäkla massa fixande! Godnatt alla.

Livet, kärleken och döden.

Tre starka ord. Kanske dom tre största sakerna i världen. Och jag tänker på alla tre oerhört mycket just nu. Jag har kommit in på konstskolan, nånting som jag verkligen ville, och igår var jag och Elinor och kollade på en fin lägenhet som jag tror vi skall tacka ja till. Vi skall bestämma oss helt och hållet imorgon. Mitt liv börjar med andra ord ordna upp sig. För första gången på evigheter så har jag en helt spikad plan, hela min höst är klar. Jag ska verkligen börja på en skola och använda min hjärna och mina händer och min kreativitet igen. Det borde kännas fantastiskt bra, och det gör det också, men samtidigt ligger en liten rädsla och gnager i maggropen. Tänk om det blir för svårt eller om jag inte kommer trivas eller vad som helst. Fast egentligen tror jag bara att jag är lite nervös, lite orolig för hur det kommer kännas att verkligen göra något igen, få en vardag med rutiner och tider att passa - ett liv helt enkelt. Jag vet ju att det är precis just det jag behöver, men jag har inte riktigt vant mig vid tanken än bara. Och så är det förstås den ekonomiska biten. Jag hatar att pengar utgör en så stor del av ens liv när det inte borde vara så. Men det ordnar sig väl. Det tillhör ju vuxenvärlden har jag hört. [åh neeej, jag är ju inte vuxen ännu]
Många av mina vänner ska flytta eller har flyttat allaredan, så det kommer bli tomt på ön i höst, vilket känns väldigt ledsamt. Man kan inte leva utan vänner. Men några kommer ju att finnas kvar, tack och lov. Det känns som att dom två senaste åren bara har varit en tid av slit och släng mellan dom som står mig nära. Vi har bott i olika städer, olika länder och gjort olika saker. Det har gått långa tider mellan att vi har setts eller hörts, och en har jag inte ens hört ett ord av sen hon drog till andra sidan jordklotet nån gång för snart ett år sen. Men jag vet att det är så, det är så för dom allra flesta, tiderna förändras och man kan inte stanna på samma ställe för alltid. Det är ju inte meningen så. Men ändå, risken för ensamhet skrämmer mig en aning.

image690Och så kärleken. Jag önskar att jag kunde säga att den är så varm, fin och mjuk, som den borde vara, men det kan jag verkligen inte göra. Den är runt omkring mig hela tiden på olika sätt, men den behandlar ingen väl. Den sliter sönder små fina tjejhjärtan hela tiden - killhjärtan också säkert - och det gör mig så irriterad. Vad håller folk på med egentligen?  Varför snirkla sig in i någons liv för att sedan smita därifrån utan förklaringar eller vettiga anledningar? Varför ge falska förhoppningar, få folk att gråta och ge dom sömnlösa nätter när dom lika gärna kan låta bli om dom ändå inte bryr sig om personen? Varför ta en flicka under sina vingar för att sen släppa taget uppe i luften, låta henne falla tiotusen meter och bryta benen när hon landar på hård asfalt? Det är någonting som jag bara inte kan förstå. Vi kallar dom killsvin. Men jag har på senaste tiden tänkt tanken att det kanske inte har just med det manliga könet att göra, utan bara mänskligheten i sig. Alla, vare sig det är tjej eller kille, kan ju såra och spela spel, många är rädda för tvåsamheten. Men den stora frågan är bara varför? Vill man inte ha kärlek?! Det är jobbigt att höra ens vänner gråta på telefon eller se stora krokodiltårar rulla ner för hennes kinder bara för någon jävla killes skull. Jag vet verkligen precis hur det känns, men jag har kommit till en punkt där jag bara inte orkar mer och istället stängt av. Jag orkar inte riktigt prata om det eller analysera det längre - vartenda ord, varenda blick, SMS, telefonsamtal, rörelse, handling och Gud vet allt. För nej, det kommer inte att hjälpa. Tyvärr. Det blir inte bättre av det. Jag har gjort detsamma så många gånger, jag har gråtit och undrat och tänkt och frågat och analyserat, men nu orkar jag inte det, och jag orkar inte höra på andras prat om det heller, för det känns som man blir nerdragen i en enda stor pöl med lera. Jag menar inte att jag inte finns här för att lyssna och ge råd, men jag vill bara inte tänka. Jag förstår inte själv hur jag lyckas denna gång, men efter många brända kanter och tejpade hörn, så blir man kanske lite, lite starkare efterhand. Jag har så mycket att ge, men när det inte vill tas emot håller jag det hellre för mig själv, och så skall det förbli långt framöver.

Men så nu - vad betyder egentligen allt det här som man kan katigorisera under livet när det finns motsatsen - döden? I fredags slocknade ett liv, som visserligen inte stod mig nära egentligen, men som var så nära, så nära andra personer som jag gillar och bryr mig om, så jag kan inte annat än att ta det till mig. En så ofattbar, sorglig, hemsk och orättvis händelse som gjort denna sommar mer mörk än ljus för vissa och som jag fått berättad för mig från dag ett till slutet. Jag har varit, och är, så otroligt berörd. Meddelandet nådde mig igår eftermiddag när solen sken och en kräftskiva väntade ett par timmar senare. Jag försökte svara på ett någorlunda bra sätt, men jag fann inga ord. Tomrumsstirrande och sorgsenhet. Det sägs att hoppet är det sista som lämnar människan och alla hoppades vi så innerligt - och även trodde nån stans långt därinne - att det skulle sluta bra. Såklart att det skulle ordna sig, det har ju gått så bra för andra, jag har hört så många solskenshistorier. Men den här gången räckte varken hoppet eller tron till. Han blev 21 år gammal, precis som jag. [Mina tankar är hos er]


Ja, varsågod, ni har precis läst mig som en öppen bok.






Howlin' Pelle Almqvist på P1

Ja, och så hoppas jag innerligt att ni alla där ute lyssnar på dagens sommarpratare i P1 som håller på just nu - Howlin' Pelle Almqvist - den snygge mannen från världens grymmaste The Hives. Sjukt skön kille! Lyssna!


image688

Spritt språngande....

Inte naken. Om ni undrar vad jag håller på med? Jag håller på att inte blotta mig - varken min själ eller mig själv. Det spritter som fan i fingrarna dock, dom skriker "skriv, skriv!", men det enda jag tänkte förtälja ikväll är att jag kom in på konstskolan i alla fall. Jag är bra. Resten förblir gåtor och hemligheter. Godnatt.

Mera NIN - i rörelse och ljud!

Nu är det en vecka och en dag sen (redan?!) konserten var, och jag har nu suttit och kollat på massa klipp från den på youtube, och jag bara måste lägga in ett par klipp helt enkelt så ni verkligen fattar hur makalöst bra det var. Här t.ex. är The great destroyer. Vänta till mitten ungefär så skall ni få se något så vansinnigt snyggt.





 Och här är Burn. Klippet är varken speciellt bra eller sepciellt stilla, men kolla bara på ljuset!




Och till slut blev det absolut sista låten, extranumret, och det var Hurt. Så tårdrypande vackert!


Bilder från Nine inch nails-spelningen!

Sa ju att jag skulle lägga upp bilder från konserten i tisdags när jag kommit hem igen, så här är några riktiga gobitar som jag lyckades fånga. Titta och njut! Resten finns i vanlig ordning på bilddagboken för beskådan.

image677
image678image679image680image681image682image683image684image685image686image687
Fiiiint va?!

För övrigt hade jag det väldigt, väldigt trevligt i Stockholm. Är glad att jag bestämde mig för att stanna lite längre än planerat. Onsdagen blev slappisdag med boule, uno och folköl på kvällen med ett par kompisar till Daniel och Johanna. Torsdagen tillbringade jag i min "ensamhet" bland tusentals människor på stan och köpte massa fina grejer - alltså kläder givetvis - bl.a ett par skor för 50 spänn. Ett riktigt kap med andra ord. Fredagen började med ett vansinnigt ösregn. Blött, men fint att beskåda från fönstret. Temperaturen var varm i vilket fall som helst. På kvällen styrde vi upp en liten kräftskiva med roliga hattar som jag och Johanna gjorde. Kvällen slutade med att jag och ett par av brorsans kompisar drog till Debaser Medis där det var en galen spelning med halvnakna tjejer, mycket öl och mycket dans. Sjukt rolig kväll!

Such a rush

Måste bara slänga in en bra låt: Such a rush med Coldplay


Nine Inch Nails på Hovet!

Igår såg jag NIN. Det var helt fantastiskt braaa! Jag som inte alls var sugen på att åka till Stockholm innan, men jag är glad att jag gjorde det, och nu har jag till och med bokat om biljetten och åker inte hem förrän på lördag. Jag behöver tänka på annat. Det var ändå en jobbig dag igår, jag var helt slut. Båten gick 07.05 på morgonen så jag var tvungen att lägga mig tidigt dagen innan. Det uppstod bara ett litet problem... Den natten gav mig hjärtont och själont och mina tårkanaler svämmade över, vilket gjorde att jag såklart inte kunde somna. Sista gången jag kollade på klockan visade den 03.54 och klockan 04.45 var det dags att kliva upp igen. Vilken skönhetssömn. Jag började gråta igen och gjorde det hela morgonen - när jag åt min halva macka till frukost, när det inte funkade att lägga in ny musik på telefonen, i bilen på väg in till stan och hela tiden på båten ända tills jag till sist somnade av ren utmattning.

Jag åkte med broder Daniel och Johanna, och när vi kom fram till el Stockholmo och varit hemma hos dom en stund så gick vi och la oss i en park i den stekande hettan som kommit bara två månader för sent. Jag somnade lite igen. Sen skulle Daniel gå och köpa lite öl till oss, men då utbrister Johanna: " Öl? Nej det tar så lång tid och så blir man bara kissnödig. Du skall ha sprit! Köp en sjuttis till henne! Det är det bästa när man är heartbroken!". Men jag tyckte sprit var för dyrt. "Men köp vin då! Vin och sockerdricka! Det skall jag ha! Nåt billigt fulvin bara! Det är ju skitgott. Jojojo, köp det, så blir vi fulla, och så går du och ser på arg musik sen, så blir det skitbra!". Haha, så jävla söt. Vin och sockerdricka blev det. Och massa UNO-spelande. Både till förfest och efterfest. Tre kompisar till brorsan var med också. Det var så himla trevligt och så himla skönt att bara få träffa andra människor och skratta lite och bli lite skönfull i huvudet och sen gå på en sjukt bra spelning! Perfekt säger jag bara! Medan jag och grabbarna var på konserten så dansade Johanna runt här hemma och tog hand om blommorna på fyllan. Hur söt får man bli? När vi kom hem låg UNO-spelet förberett och vi hade köpt med oss massa chips som vi knaprade på. Mycket bra kväll. Jag stupade sen vid 3-tiden eller nåt och jag tror jag somnade innan jag ens lagt huvudet på kudden. Så sjukt trött!

Nu skall vi äta mat och jag skall vara glad och i helgen blir det fest. När jag kommer hem till ön skall jag lägga upp bilder från konserten, sen skall jag sluta blotta min själ i den här jäkla bloggen och sen jag skall definitivt sluta att ha känslor för folk.

Hejråå

PS. Elinor är så jävla bra! Läs hennes blogg, den är fin. DS.

Dagens låt: Sam, as in Samantha - Tiger Lou



I need some help to sleep tonight. Don't sort me out, just hold me tight.

Jag kan verkligen inte sova. Jag la mig i sängen och släckte alla lampor. Jag till och med ställde klockan. Men jag kan bara inte sova! Blev varm i hela kroppen, på ett dåligt sätt, och började nästan gråta. Smög till badrummet och sköljde ansiktet i iskallt vatten. Jag har blåmärken på knänen med avskrapad hud. Hur lyckas jag alltid? Jag är väl skör. Både utanpå och inuti. Det var i alla fall sommar idag och jag hade första stranddagen för i år. Helt otroligt. Till en början var det svinkallt och jag låg i fosterställning, insvept i en stor handduk och frös. Ringde till E och gnällde lite. Men, jag badade i alla fall till slut. Ett dopp och sen upp igen och gå och soltorka. Då var det helt plötsligt varmt, och jag önskade att jag kunde vara glad, men det var jag inte.

Vissa tillfällen och ögonblick vill man stoppa ner i en burk och spara för alltid. Det här är inte ett sånt tillfälle. Inte en sån natt, inte ens en sån dag, och inte dom andra dagarna heller. Jag är väldigt kluven inför hurvida jag skall ställa mig till den här sommaren som redan har passerat över hälften. Den har varit så himla bra och samtidigt så himla dålig. Och kommer den bjuda på något mer? Kommer det att komma något mer spara-i-burk-ögonblick, eller har jag redan fått min beskärda del? Det visar sig. På tisdag blir det i alla fall Stockholm och Nine Inch Nails, som sagt, men just nu känner jag mig inte ens speciellt sugen på det. Stockholm, hm, ja....

Ett nytt sovförsök nu kanske? Snart fyra. Ångest.

image676
Just close our honest eyes....

When you told me I was special, it was the happiest moment for a long, long time.

Har jag berättat om valarna för dig? Inte? Då ska jag berätta om valarna i ishavet. Hur de älskar med varandra.
Vi människor går upprätt. Vi träcker på ryggen så mycket vi kan, och vi lyfter blicken mot den där blå himlen som vi har över oss. Så sätter vi den ena foten framför den andra, igen och igen och igen. Det är vårt sätt att ta oss fram mot det mål vi har tänkt oss, om vi nu har tänkt oss ett mål och inte bara vandrar omkring i oplanerad glädje. Egentligen spelar det ingen roll, för rörelsen är densamma. Ena foten framför den andra och i upprätt ställning. Glöm inte det.
  De stora valarna i ishavet däremot, de bekämpar vågorna med sina fenor och tumlar runt i sitt stora vatten och låter det skölja dem rena från alla håll. De behöver inte sätta något framför något hela tiden utan kan med de vackraste rörelser låta stjärtfenan föra den väldiga kroppen dit de vill. När valarna rör sig för att komma framåt är det alltså inte några ynkliga fötter som kommer först, utan det stora huvudet. Valarna ligger när de tar sig fram. Det får du inte heller glömma.
   När människorna älskar med varandra väljer de också att ligga ner. Då kan de titta på den kära, utforska de innersta tankarna, hitta det outsagda och förvandla det till verklighet. Människorna rör vid varandra med händerna som inte längre bidrar till rörelsen framåt men till beröringen av en annan. Är allt gott och väl kan två människor förenas i något som är större än de själva när de ligger ner för att älska. Även detta är det viktigt att du inte glömmer.
   När två valar möts i kärlek ligger de inte ner. Vi människor kan se det på flera kilometers avstånd. Två enorma varelser som reser sig upp ur vattnet, den futktiga andningsluften som sprutar ut  i en frustande hyllning till lusten, kropparna som är tätt sammanpressade. Valarna i ishavet älskar stående och kan därför inte se varandra i ögonen under kärleksakten eftersom ögonen är placerade på sidorna av det droppande, väldiga huvudet och är riktade bakåt. De kan alltså inte titta upp på stjärnorna som befläckar himlen eller utforska varandras hemligheter med blicken. Valarna kan heller inte omfamna varandra med sina fenor, men deras lidelse är stor nog för att få hundratals ton att vibrera. Hur ska vi människor, som inte ens väger ett ynka litet ton, med våra begränsade tankar kunna föreställa oss hur stor, hur omfattande, hur oändlig denna lust är, hur omfattande denna kärleksförening?
  Och när valarna till sist glider ifrån varandra sjunker de tillbaka i ishavet, uppfyllda och i underkastelse, åter i vattnet, omringade. Valarna vaknar upp till ett nytt liv genom att de går under.

image675

Dagens låt: Hated Because Of Great Qualities - Blonde Redhead



Thank you Mr. Alistair

Efter en dag i den mindre glada stämingens tecken så är jag nu hemma efter en mycket spontan 50-årsfest här i byn. En bakant ringde och sa att han roddade bandet på tillställningen och frågade om jag hade lust att ses en stund - vilket slutade med ett antal öl, musik och skitsnack. Precis vad jag behövde. Trots en trevlig stund och en bit in i dimman så är det precis samma sak - samma ord och samma melodi ekar i huvudet. Och mitt i allt detta snackar jag nu i denna stund med mitt livs största - och första - kärlek, som jag inte har sagt ett ord till på drygt två år. Och rakt på sak efter ett par meningar säger han att han har skrivit en låt av en av mina texter som jag skrev för hundrafemtiofyra år sedan. Lite ballt, och mycket lustigt.

Allt är så in i helvetes ironiskt, påtryckande, sorgligt, fint, vemodigt, idotiskit, typiskt, självklart, oväntat och väntat på samma gång att jag bara vill gömma mig och spy. Gud, du är så dum. Jag hatar dig. Jag lyssnar vidare och skiter i resten. Mörka natt, ta mig med i det som jag tror inte finns.

Godnatt.

Tror du att kärlek är som sångerna vi hör?

Fredagnattklockan01.31


Mamma kom in och satte sig på sängkanten och sa efter en stund "jag tänkte att du kanske ville prata....?" Jag var irriterad och snäste av henne och sa att jag inte alls ville prata. Förlåt mamma, du ville ju bara väl. Jag tror hon såg glänset i mina ögon. Ingenting smakar gott ikväll, ingen musik låter bra, ingenting känns rätt. Två flugor surrar runt mitt huvud och kittlas på mina armar så jag tror jag blir galen. Ikväll vill jag bara skrika åt alla som inte fattar någonting, och samtidigt som jag är så trött så att jag nästan stupar så vill jag bara sitta uppe hela natten och spy ord över tangenterna som jag inte ens kan skriva i alla fall. Bara för att vi pratade om att det var längsen vi grät, att det är så svårt nu på nåt sätt, så grät jag ikväll såklart. Jag såg på mig själv i spegeln, och de gjorde mig ännu mer ledsen. Tönt-Emelie! Mes-Emelie! Ryck upp dig!


Jag har lagt mig under täcket nu. Jag är verkligen sjukt trött och nu slutade blogg-sidan fungera. Störigt. Jag ser dubbelt gånger tre, ögonlocken känns tunga som bly och huvudet börjar känna av en liten gnolande värk. Det är helt enkelt dags att sova.


Men, jag undrar bara en sak innan det är dags att förlora sig till drömmarnas värld - varför kan inte livet vara lite snällt och rättvist någon jävla gång?! Bara lite, ibland? Jag blir så trött på allting! Gnäääääll.


Kent den 18/11

Sådärja, då var biljetterna beställda! Jag och Elinor skall se älskade  image673den 18 november. Tjoho! Klockan är nu 09.24 och nu är biljetterna slut. Dom släpptes kl. 9.00. Gött!

Och gud det gör så ont att nåt så nära kan vara så långt bort!

Nu är det alltså 1:a augusti och sen blir det september och då är det höst och så fyller jag år och sen blir det vinter och då är det julafton. Kul. Kul sommar. Ingen strand, bara regn. Inte ens idag när det till en början var sol och jag satt på balkongen och ritade kunde regnet hålla sig borta, nej för självklart blåste det helt plötsligt till och det började droppa från himlen. In med alla papper, pennor och kolkritor igen.

Fick nästan med mig Elinor på Way Out West idag, men så tvekade hon och nu ikväll när jag skulle kolla till biljettläget så var det SLUTSÅLT. Såklart. Åh, skitliv! Kanske att man skall beställa Kent-biljett imorgon bitti då när extrasläppet sker. Och på tisdag blir det i alla fall Nine Inch Nails i Stockholm.

Jag skall sluta vänja mig vid saker. Man gör det så lätt, och när mönstret väl bryts blir man knäpp i huvudet och jag hatar det.

Jag har hittat en tova i mitt hår som är som en liten minidreadlock. Vill du trassla ut den?

Ikväll träffade jag Jackie. Vi satt på gungorna som vi brukar göra. Jag var miserabel och behövde ventilera. Tur att hon finns, lilla vännen.

Nej, nu skall vi inte vara bittra, deppiga och miserabla. Slänger in en melodi med Justice så vi kan DANSA lite istället. Jaa hurraaaa!




PS. Skickar en tanke till Linköping där det behövs. DS.