Heath Ledger är död.

image723

Det känns lite sorgligt.
Massa ungt, begåvat folk bara dör ifrån oss hela tiden.

Here we go again!

Okej. Detta är en blogg i vila. Men nu, nu så ska jag göra ett litet försök i att skriva...

Det är ett nytt år och i och med det har det skett en del förändringar, såklart. Året 2007 avlutades i bästa sinnesstämning med en mycket fin jul med nära och kära och klappar till stor belåtenhet. 
Bästa julklappar: iPod av mor och far och resa till Linköping + Kent-biljetter av min kära pojkvän. Och min julklapp till honom blev en succé även den - nämligen dom rosa Converse-dojjerna som som rest hela vägen från USA hem till mig. Mycket nöjd på alla plan helt enkelt. Julaftonen swishade förbi i rasande fart som vanligt och sen följde fest i dagarna två. Som tur är går tiden fort när man har roligt, för rätt som det var så var det den 28:e december och min baby landade på ön för att faktiskt nu bo hos mig ett tag framöver! Så japp, nu är vi sambos och vi har allt vi behöver - kök, matsal, sovrum, kontor, lounge, badrum och, inte att förglömma, även ett bibliotek. Och det fiffigaste av allt är att allt detta ryms på endast 21 kvadrat! Visst är det fantastiskt? 

Efter tre sköna veckors jullov så satte skolan igång igen i måndags. Och även i skolan är det lite förändringar inför den här terminen. Rara lilla Anna från Falkenberg har lämnat klassen p.g.a. tråkiga omständigheter på hemmaplan och knasiga Magnus har åkt hem till Leksand med sin tjej och blivit pappa. Men inget ont som inte för nåt gott med sig, för istället har vi fått tillökning i familjen Grundkonst, nämligen en Hanna. Så nu består vår klass av ca. 33% Hannor. Rent schemamässigt så grundar sig vårens kurser helt på våra egna val, så det kommer bli mycket roligt att pyssla med fram till sommaren. Nu t.e.x har jag skulptur och modellerar av en naken och tämligen pratsam modell. 

Nyårsafton firades kring ett långbord med trerätters middags på Klinttorget tillsammans med ett tjugotal personer i festblåsor och fina kostymer. Kvällen var till belåtenhet och festen pågick natten lång med sång och dans, skratt och lek. Nu skulle man kunna tro att det nya året 2008 började där strax efter tolvslaget, men så var alltså icke fallet. För igår var det nämligen nyårsafton igen! Festligt va?! Ett litet gäng glada festprissor och prissar hade ställt till med nyårsfest nummer två på Mellangatan, dit jag och min man spatserade i sjömanskostym och prickig klänning. Givetvis satt dom rosa respektive turkosa Converserna även på sin plats. Och vilken fest sen! På tolvslaget drack vi skumpa och tittade på fyrverkerierna som lös med sin frånvaro och pussade och kramade varandra gott nytt år. Det var en rolig fest!

Idag är det söndag och för första gången det här året, och längre än så, så skiner faktiskt solen och man blir påmind om att himlen faktiskt är blå och inte grå. Dessvärre sitter jag fortfarande inne i myskläder, slötittar på reprisen av Let's Dance och väntar på att sambon skall komma hem från dagens auktion. Det är nån form av tradition skulle man kunna säga att han och hans antikvariekamrater (plus flera) åker på sånt på söndagarna. Jag har varit med några gånger vid det här laget, men idag fick det faktiskt vara. Jag kände att sängen och inte en massa folk lockade mer än gamla prylar. 

Så. Det var det, det. Nu får vi se hur långt det dröjer till nästa gång. Tata.