Tjoho, vilket ösregn!

Ja halleluja, vad det regnar! Jag trodde regnrekordet slogs igår, men nu regnar det tamigtusan ännu mer! Okej att jag vill ha sommar, men jag tycker ändå att skall det regna skall det regna ordentligt - och det gör det nu! Om jag bara hade haft ett par gummistövlar och mina regnkläder här så hade jag sprungit ut och plaskat och skuttat runt. Men nu har jag inte det, så jag får sitta här inne och smaska på jordgubbar istället. Köpte det till mig själv bara för att göra mig lite glad.

vad jag vill

Imorgon är det 1 juni och idag är det 9 grader kallt ute och himlen är lika grå som den varit nu dom senaste veckorna. Jaha ja, jag som trodde att juni innebar sommar. Men icke.

När jag vaknade imorse var jag trött, hade ont i ryggen och kände mig allmänt förvirrad. Visste inte om jag hade drömt eller om det faktiskt var folk utanför fönstret tidigare som ropade att dom skulle ta studenten (?) Nåja. Nu har jag suttit framför datorn i ca. 1½ timme  och har verkligen inte gjort nånting. Lyssnade lite på Morgonpasset och Pop Non Stop som var helt värdelöst idag. Nu är det The Strokes som rullar. Har en väldigt irriterande och obehaglig känsla i kroppen. Jag har absolut ingenting att göra och jag kommer att vara ensam hela dagen. Jag känner mig olustig samtidigt som jag vill göra massor med saker - men vad? Jag har gjort så mycket dom senaste dagarna och hela tiden haft folk omkring mig, så nu känner jag mig helt.... ensam.

Jag vill ha sommar nu! Jag vill ha en sån där bra sommar, då är allt är perfekt, frid och fröjd och fint väder, stränder och härliga människor. Jag vill springa runt i klänning och borra ner tårnarna i sanden, äta glass och sitta på strandpormenaden med dom bästa vännerna i världen, fika och dricka öl, bada och sola och känna mig solbrun och fin i mina fräknar och busa med katterna i gräset, klappa dom på magen, äta frukost ute i trädgården med min familj som jag älskar så högt och, ja, allt sånt där bra vill jag göra!

I am Bettie Page - who are you?

You are Bettie Page
Girl next door with a wild streak You're a famous beauty - with unique look And the people like you are cultish about it
What Famous Pinup Are You?

Jag är en vinnare!

Igår kom det ett rött kuvert till mig med Hultsfred-loggan på och inom loppet av ett par sekunder hann jag tänka hoppashoppahoppas, tänktänktänk om det är en biljett till festivalen!! Men formen på kuvertet avslöjade ju faktiskt innehållet en aning... men ack, man skall absolut inte klaga, för hur det var, så hade jag vunnit en skiva i alla fall. Inte illa för att vara jag med världens otur inom lotterier och dylikt. The Strokes senaste var det som jag hade varit med och slagits om (genom att skicka in mitt namn och adress - det var en hård kamp). Jo man tackar ja, jag blev glad :)

Det var inte jag!

Vart tog jag vägen? Jag kände inte igen mig själv. Vilken helg! Det var kanske den längsta, den jobbigaste nånsin? Jag sysselsatte mig så mycket för att glömma bort mig själv. Och jag glömde verkligen ibland. Orkade inte. Öl torsdag, öl fredag, öl lördag, musik torsdag, musik fredag, människor, människor, människor. Min storebror är min ängel. Som jag har sagt förut, det spelar inte så stor roll om han eller hans kompisar inte säger så mycket till mig eller jag till dom, men jag vet att jag får vara med, och det är så otroligt uppskattat! Tycker om min brors kompisar, dom är snälla och roliga. Men mest tycker jag om min bror såklart.

Jag har jobbat nu på morgonen. Det var ganska långtråkigt. Ute spöregnar det nu till mitt stora förtret eftersom jag tänkte ha klänning på mig sen när jag skall på middag med pappa och bror. Pappa är nämligen i Sthlm idag (och igår). Skall bli mysigt med nästan lite familjemiddag. Kanske följer brors tjej med också? Jag känner att jag vill iväg och göra saker hela tiden, vill inte sitta still. Jag vill ha saker också. Typ småsaker, typ söta strumpor. Köpte till och med en Vecko Revyn (!) här om dagen bara för att få köpa 2 nagellack till priset av ett. Behöver nya färger! Skulle inte förvåna mig om erbjudandet hinner gå ut innan jag får tummen ur. Skulle vara så typiskt mig.

Jag lyssnar på Douglas Heart. Den rösten nästan trollbinder mig. I love it! Det känns som höst. Dumma regn, dumma gråa himmel.

Den stora frågan: VARFÖR? (angående ompyssling)

Jag vill bli ompysslad! Varför får jag inte bli det? Jag trodde att jag var sjuk! Okej, jag är inte dödligt sjuk (bara nästan), men jag vill bli ompysslad ändå. Men nej. Här får man handla mat, laga mat, allt det vanliga, själv, i alla fall. Min pojkvän är en dålig pyssla-om-sin-sjuka-flickvän-pojkvän helt enkelt. Har suttit här i ett par timmar nu och försökt vänta ut tiden så att han skulle laga mat, eftersom han sa att han var hungrig. Men det hände liksom ingenting. Och så nu bad han mig laga mat, jag som är sjuuuk. Jo jo. Så nu kommer jag laga mat. För jag är så jävla snäll. Och hungrig.

Jag saknar min mamma i alla fall. När man var liten och var sjuk, så var det ganska mysigt. Man fick vara hemma från skolan och mamma fick vara hemma med "sjukt barn", så blev man ompysslad med god mat, glass, te, godis eller vadhelst man ville ha och var sugen på. Ville man ha nåt annat fick man det också, typ en film eller nåt,  för man var så liiiten, ynkliig och sjuuuk. Ja, det var en fin tid, som jag brukar säga. Men nu är man tydligen vuxen och får göra allting själv. Det tycker jag är tråkigt. På tal om mamma, så skickade jag ett gulligt Mors Dag-kort till henne idag. Det stog att hon var söt, trevlig, klok, bäst och att jag älskar henne. Typ. Hon blir nog glad.

Imorgon är det
Popaganda, som sagt. Hur jag än mår, skall jag dit, snoren till trots! Skall nog träffa Linn. Och min bror kanske. Skall bli nice som fan! Känner att jag behöver komma ut och göra nåt nu! Jag känner mig instängd...

Men jaha, då var det dags för mig att laga mat då, antar jag....


Sammanfattning:
Frågan var alltså varför blir jag inte ompysslad när jag är sjuk och har feber?
Jag vill bli ompysslad!

- 0,1

Ja, oj , vad min feber har gått ner sen igår, hela 0,1 grad. Åh, typiskt. Sjukdag nr.4. Jahaja....
Ingen lön har jag fått heller. Skulle fått min första lön från Prime idag, men den har ju inte kommit! Vart är du, lönenlönenlönen?! Nähä, då går min allra sista pengar till ett Mors Dag-kort då. Måste ju skicka det idag till min älskade lilla mamma. Jag skulle vilja ge henne världens finaste present också bara för att hon är så bra, men jag kan inte. Jävla skitpengar.

Heja heja febern!

Eller, ja alltså, heja heja febern att du försvinner! Jag håller nämligen på att tyna bort nu i en enda stor svettpöl - och det är ju ett tecken på att febern håller på att gå ner, eller hur? Och om den inte gör det, så kan jag bara meddela att jag har aldrig varit såhär varm som nu, känns det som. Herre jösses, säger jag bara! Om ni skulle klappa lite på mig nu så skulle jag tamigsjutton plaska. Mm vad härligt...

Jag skall snart fortsätta att läsa min bok, Baklängeslivet. Den är knäpp. Och snart slut. Jag gick bara upp på vädring. (Haha.)

Det känns som att det är höst idag. Om man bortser från all grönska som är alldeles nyfödd så känns det som en halvruggig höstdag - regn från och till, lite blåsigt och på nåt underligt sätt ljus/mörkt ute...

Och så är jag lite förvirrad i hjärnan också...

Finast i världen!

Dom här små grisarna saknar jag också! Mina små älsklingsmissar! När jag kommer hem till ön skall jag krama jättemycket på dom! Nuss nuss!

vissel


isola

Saknar dig kompis

Åh, vad jag skanar min lilla bästis! Min barndomsbästis. Vi har inte träffats sen oktober när jag fyllde år. Strax där efter flyttade jag till Stockholm och hon stack till Val Dìsere för att leva livet där under skidsäsongen. För ett par veckor sen kom hon hem till Sverige igen, hem till Gotland. Vi har bara pratat på MSN, och jag saknar henne verkligen! Finns ingen som kan skratta som vi, skämta som vi, vara knäppa som vi och bara vara vi. Vi har känt varandra sen vi var 6 år gamla och har varit med om allt tillsammans. Jag längtar tills jag får träffa henne igen!

Vissa människor är faktiskt snälla

Ibland blir man förvånad vad snälla männiksor faktiskt är. På senaste har jag fått några komplimanger för olika saker av helt okända människor på stan...
 
Ex 1: Det var då jag jobbade utklädd till flygvärdinna, då det kom fram en tjej och sa:
Jag har redan fått en lapp, men jag måste bara fråga vart du har köpt dina
skor  nånstans? Dom är jättefina!


Ex 2:
Jag jobbade med samma reklamkampanj, fast dagen innan, med att "se cool ut" och spela musik och dela ut flyers. Jag hade ett par pilotbriller på mig som var för stora, så jag gick och petade upp dom på näsan hela tiden, då det kom fram två tjejer i armkrok, kanske 14-15 år, och frågade Ursäkta, vart har du köpt dina solglasögon nån stans? Dom är skiiiitsnygga! Jag sa att det var min brors och att jag inte visste vart han hade köpt dom nån stans, men att jag hade för mig att han hade beställt dom på nätet. Dom såg ut att bli lite besvikna när dom förstod att dom inte skulle få tag på ett par likadana, men sa en sista gång hur snygga dom var. Söta små tjejer.

Ex 3: Det var nu i lördags när jag var på besök i Uppsala och var på väg upp för rulltrappan på H&M, då en tjej säger precis när vi kommit upp Ursäkta, men jag måste bara säga att ditt hår är jäääättefint! Jag sa tack och att det var kul att få höra, sen gick vi åt olika håll.

Ja, se vad snälla och trevliga vissa är. Såna där småsaker värmer lite extra när man får höra det. Sånt borde fler männiksor våga göra, även jag! Problemet är bara att jag är på tok för blyg för att våga säga nåt sånt till en främling på stan. Men nån gång kanske jag lyckas övervinna min blyghet och göra en person lite extra glad nån dag...

Douglas Heart

Dagens låt är den så otroligt vackra "Eveningsong #2" med Douglas Heart

Stackars mig

Åh, ännu mer feber idag och snoren rinner. Blä, vad jobbigt!

Embassy, tåg och halsont

Jaha, så har man blivit lite sjukling då. Vaknade med halsont och en gnutta feber. Typiskt, bara för att jag tänkte här om dagen "vad längesen det var som jag var sjuk nu...". Där fick man för det.

Helgen har varit bra hittils i alla fall. Jobbade i fredags för Kicks. Delade ut rabetter, prover och karameller för dom, och när vi tjejer hade jobbat klart fick vi lite presenter: en sminkväska med lite av varje i från Lancôme och en vattenflaska. Sånt tycker vi om!

Sen gick jag till centralen och tog ett tåg mot Uppsala. Har kommit fram till att jag tycker det är ganska mysigt att åka tåg. Jag skulle träffa Fiona, men hon hann inte rikitgt i tid, så jag orienterade mig bäst jag kunde och sen efter en liten stund bara så kom hon och mötte mig i alla fall. Det var jätteskoj att träffas igen! Det blev stan, fika och konsert. Embassy och Rigas. Skoj, skoj! Fast jag måste säga att självaste Embassy var ganska tråkiga. Rigas var roligare.

Jao, så igår kom jag hem och så blev det mat och och lördagsmys med älsklingen. Och så somnade jag i soffan i vanlig ordning och missade när våra grannar Finland och deras Lordi tog hem segern i Eurovision. Lika bra var väl det.

Tjing tjing

fiona och jag Jag och fina Fiona

Topparnas tio-i-topp

toppar

Här min tio-i-topp lista på lite toppar fårn
Asos. Dock kunde jag inte bestämma mig vilket ordning jag gillar dom bäst, så i och med det så skiter sig ju hela grejen med tio-i-topp. Meen, äsch, nu skall jag sluta snacka. Jag tycker dom är fina i alla fall, i vilken ordning som helst :)

Oh lala, vilken blåsa!

klänningkollage

Samlade ihop några favoriter härifrån Asos. Mycket tjusigt, inte sant?


Ett fåtal

Neeej, nu är det bara ett fåtal biljetter kvar till Hultsfred, och jag har fortfarande inga pengar, och jag vet heller inte om jag kommer ha råd att åka i alla fall när jag fått pengar. Men jag vill. Jag vill jag vill jag vill jag vill!!!! Åh.... :(

Hahahaha vilket skämt!

Så var min första tenta avklarad, och det gick åt h*lvete! Vilket skämt! All den tid som jag lagt ner på att försöka lära mig massor tjänade ingenting till. Det var 2 essäfrogor om TVÅ gengrer - cool jazz och art rock. Visst, jag kunde lite om varje, men inte så mycket att jag kunde fylla 1 till 2 A4-sidor, som var minimun. När jag kom till en halv sida tog det stopp. Så var det även 6 st klingande exempel. Jag var säker i alla fall på 2. Mja, detta bådar ju gott. Nej uch och fy. Nu är det bara att vänta på resultatet som kommer om ca 2 veckor som kommer håna mig med ett stort fett IG. Sen måste jag skriva omtenmta i augusti. Precis lagom tills man har glömt allt igen. Fy fan.

Nu skall jag äta upp min jordgubbsyoghurt och sen krypa ner i sängen.
Godnatt.

Sista rycket nu!

Idag pluggas det för fullt dom sista timmarna innan tentan. Och då ser det ut såhär. Det ser väl väldans trevligt ut? Anteckningar, papper, papper och åter papper, böcker ligger där under högen och ja, ni vet ju hur det är att plugga...

plugg





släpp in solen

Dagens låt: Släpp in solen med Ingenting.

Imorgon smäller det!

Ja, imorgon skall jag skriva min första tenta i livet och min sista tenta på kursen. Jag var till en början säker på att jag inte kommer klara den. Nu vet jag inte. Men det bådar inte speciellt gott, nej. Det känns ganska dåligt, samtidigt som jag känner att det inte tjänar nånting till att försöka trycka in mer information i huvudet på mig nu, för det fastnar ändå inte. Hur som helst, önska mig lycka till imorgon, det kommer behövas!

Fest i Tanto

festkollage


I fredags blev det öl i Tanto med Calle och Markus. Calle blev kalasfull och jag tappade bort mitt SL-kort. Riktigt trevligt hade vi med andra ord :D Och ungefär såhär såg det ut...

Åh, Kristian Luuk!

Är det inte härligt så säg att Kristian Luuk är tillbaka i P3, tillsammans med Felix Herngren i programet Lantz i P3?! Jaa, det gillar jag! Så himla trevligt att sitta här en solig fredag och lyssna till Kristian och Felix... och försöka plugga... hrm...

Dream On

Dagens låt är Dream On med Christian Falk feat. Robyn/Ola Salo.

Beslutsångest och kaos

Åhh jag har kaos i hjärnan!
Jag kan inte koncentrera mig på nånting!
Vet inte hur jag skall göra ikväll.
Vet att jag inte kommer klara tentan.
Kan inte plugga.

Hjälp!


Man känner sig ju verkligen uppskattad...

  • 18.30-tiden: Pojkvän hem.
  • Pojkvän kramas och säger att han har saknat mig.
  • En kvart senare har han hunnit kasta i sig maten jag lagat på 3 minuter och satt sig vid datorn för "dom andra ville att jag skulle logga in".
  • Till svars säger jag "Och jag kanske vill umgås med min pojkvän?".
  • Jag skall få umgås med min pojkvän, säger min pojkvän då.
  • En halvtimme senare: "Det här blir en kortis idag"
  • Jag ser på TV, väntar och väntar, löser sudoku. Somnar.
  • Vaknar ca. 22.45. Pojkvän sitter fortfarande vid datorn.
  • Jag tassar upp ur soffan. Han tar en dusch.

Kuuul kväll, verkligen jättekul. Min pojkvän har nog blandat ihop begreppen strax, en snabbis, alldeles snart, bara lite, det går snabbt osv. För allt som "går snabbt" och bara är "lite" tar tydligen minst 4 timmar. Kul som sagt att min pojkvän hellre sitter och spelar dataspel än umgås med mig efter en dag som han har "saknat mig sååå mycket". Yeah right, liksom! Det verkar ju väldigt viktigt.

Godnatt.


Kent - Glider

Dagens låt: Glider med Kent. För att den är så himla vacker. Har alltid varit och kommer alltid att vara. Mjao.

kent

En liten fråga bara

Den nya kanalen TV6 har ju startat idag. Och till min stora förvåning och besvikelse upptäckte jag att dom tagit bort ZTV och satt dit TV6 i sitt ställe. Hur kan man göra något sådant? Plocka bort den enda kanalen som emellanåt faktiskt spelar schysst musik! Men den finska kanalen Yle får vi ha kvar, jajamensan, bra jobbat ComHem, jag vill såå gärna se på Yle, allra helst reprisen på den finska melodifestivalen. Verkligen. Nej, det här förstår jag verkligen inte. Varför ComHem? Varför?

Dagens tablå:
08:30Star Wars: Sagan om Stjärnornas krig
Dokumentärprogram om George Lucas, Stjärnornas krig filmer från 1999
09:20David Letterman Show
Amerikansk pratshow
10:15Memphis Belle
Brittiskt krigsdrama från 1990
12:00Lyckochansen
Spelprogram
12:25Hur dum får man vara?
Amerikansk hemvideoserie från 2002
12:50Lyckochansen
Spelprogram
13:25Star Wars: Sagan om Stjärnornas krig
Dokumentärprogram om George Lucas, Stjärnornas krig filmer från 1999
14:15Angel
Amerikansk dramaserie från 2000 - 2001
15:10Kameleonten
Amerikansk serie från 1996
16:05Star Trek: The Next Generation
Amerikansk sci-fi serie från 1987
17:00Våra värsta år
Amerikansk komediserie
17:30Våra värsta år
Amerikansk komediserie
18:00World's most amazing videos
Amerikansk realityserie från 1999
19:00Ishockey-VM 2006
Ishockey
22:00Terminator 3: Rise of the Machines
Amerikansk science fiction från 2003
00:05David Letterman Show
Amerikansk pratshow
00:55World's most amazing videos
Amerikansk realityserie från 1999
01:55Star Wars: Sagan om Stjärnornas krig
Dokumentärprogram om George Lucas, Stjärnornas krig filmer från 1999
02:55I lagens namn
Amerikansk dramaserie från 2002-2003
03:45Monster Jam
Amerikansk underhållning från 2004
04:40Lobby
Svensk talkshow från 2005

Okej, om vi säger såhär: nej nej nej, jag vill inte se Star Trek, Våra värsta år, Star Wars, Våra värsta år eller Lyckochansen gånger 2 och absolut inte hockey VM, när det visas på alla andra kanaler också, och fortfarande inte Star Trek eller Star Wars eller Lyckochansen eller Monster Jam eller Lobby heller för den delen!

Hur kunde ni?!

Kolla in min nya frilla!

Sådärja, igår fick jag äntligen min frisyr färdigklippt. Intressant att gå med en "halv" frisyr en hel helg. Nå, vad tycks?

hår4 hår3hår2 hår1

Fy fan vad det stör mig!

Idag har jag:
suttit på balkongen i bikini och solat hela dagen
pluggat
lagat lunch
lyssnat på massa musik
pratat med min bästaste vän i telefon
löst sudoku

med andra ord slappat, men ändå gjort lite nytta och pysslat

Vad har min pojkvän gjort idag?

spelat "wow" sen han klev upp tills nu, det börjar närma sig 9 timmar
ätit lunch som jag lagade
bett mig gå till affären och köpa cigaretter åt honom (som jag inte gjorde!)

inget mer.
och det stör mig nåt så furktanvärt att det där jävla helvetes skitspelet tar över hela hans liv och att han inte gört nåt annat än spelar det hela dagarna. hela vintern har han gått och gnällt på att det är så mycket snö och så kallt och "ååhh, kan det inte bli sommar snart". Och så nu när äntligen sommaren är på gång och årets varmaste dag är här, så stänger han in sig framför datorn precis hela dagen och kan inte ens gå till affären själv för att han måste spela! Jag förstår det bara inte, det är helt omöjligt för mig att begripa, helt enkelt. Kan man bli mer tråkig? Mer nördig? Som sagt, jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när dom sitter och snackar med varandra och peppar varandra som om det var en tävling mellan liv och död. Helst skulle jag vilja skrika och gråta - så mycket hatar jag det! Blä blä blä usch usch usch fy fy fy!


3% av jorden


create your own visited countries map or vertaling Duits Nederlands

Ja, här är alla länder jag besökt, bara ynka 3% av världens alla länder. Jag måste ut och resa mer, helt enkelt! Give me money!

Tandtroll

Jag är orolig. För drygt 2 månader sen var jag hos tandläkaren, och det visade sig att jag hade fått mitt första hål. Jag hade klarat mig utan i nästan 20 år, men då var det dags. Jag fick borra, och det var inte alls skönt. Det där hålet hade varit på väg i 2 år, men jag hade aldrig känt av det. Men nu känns det som att jag har fått ett till hål i tanden över. Hur är detta möjligt? Borde inte Herr Tandläkare sett om det var ett till hål på väg? Uh, nu är jag orolig. Jag som bestämde att jag aldrig skulle få hål i tändern igen. Har jag klarat mig utan i 20 år så kan jag väl klara mig i 20 till?


Välkommen, björkar!

Idag är det lördag och solen skiner och björkarna håller på att slå ut. Jag får skolavlutningskänsla. Men, jag har ju ingen skola att sluta, så jag får skippa sommarklänningen i blommor i håret. Inte för att jag brukar ha blommor i håret, men i alla fall - känslan

Idag har jag i alla fall bestämd att jag och pojken skall åka in till stan och solmysa. Jag vet inte riktigt vad vi skall göra eftersom vi fortfarande är panka, men nånting, i solen mste man vara såna här dagar! Jag tycker att björkarna slog ut bara under gårdagen! Är det möjligt?

Vad skall ni andra hitta på denna lördag?

Besvikelse

Nehepp. Frisören som skulle klippa mig mådde fortfarande dåligt och skulle få medicin idag, så han kunde inte klippa mig idag heller. Han skulle ringa på måndag. Självklart väldigt tråkigt för honom att han började må sådär dåligt pga (troligen) hans allergitabletter, men inte så kul för mig heller att gå med en påbörjad frisyr hela helgen, alldeles kort där bak. Nej, det känns inte alls kul. Var han ens tvungen att börja klippa då om han ändå mådde för dåligt. Åh, suck.

Flygvärdinna, hårmodell & sommarvärme

Jag är ledig idag. Jäkligt skönt! Fick två jobberbjudanden tills idag, men jag tackade nej efter att ha haft så himla köriga dagar den här veckan. Jag var helt slut och behövde verkligen sova ut. Och som jag sov sen! Oj oj, vad skönt det var att slippa vakna av väckarklockan kl.05.00.

Men jag känner mig duktig faktiskt. Igår var jag flygvärdinna 9 timmar, åkte runt till olika platser i stan och delade ut flyers och log och var trevlig och hade klackar på mig = ont i fötterna. Och precis som dagen innan hann vi knappt äta nåt heller. Men till slut så, precis innan vi lslutade hann vi få i oss en hamburgare i alla fall.
Svenska Dagbladet var där och intervjuade oss, men samtididgt var jag och 3 pers till iväg och blev filmade av ett filmteam som skulle dokumentera vad vi höll på med för Metro. Och jag som hatar att stå framför kameran. Men men, även det klarade jag. Tänka sig! Även fast det var en lång och ganska krävande dag så var det rätt kul också. Människorna jag har jobbat med nu dom senaste dagarna är så himla trevliga och schyssta. Kul att äntligen träffa lite folk, som dessutom är i min ålder. Yes, me like.

På kvällen igår skulle jag sitta hårmodell (blev uppraggad av en kille på Stureplan när jag stog och jobbade där i förrgår) . Så vid 6-tiden fick jag först gå till Face och få en make. Det var kul, har alltid drömt om att få en proffisionell make lagd nån gång. Jag blev sminkad som en trashig rocker. Sen kilade jag över till salongen. I 2 timmar förberdde frisören mig - tvättade håret, plattade, kammade, tittade, kände, förklippte.... Till slut var det dags att sätta sig i stolen på den lilla scenen. Men, så började frisören må dåligt, han skakade och darrade och blev alldeles svimfärdig, så han klarade inte av att klippa mig. Så bara efter en liten stund fick jag gå av scenen igen. Han sa att han var ledsen, men vi bestämde ny tid idag. Lite trist att det inte blev fullföljt framför publiken, det hade vart kul. Och jag var så sugen på att se hur den andra modellen skulle bli. Nåja. Så nu går jag här med en påbörjad frisyr och ser lite knäpp ut. Jättekort bak, resten som vanligt, sen en massa färger - svart, lila, koppar och brunt... Hoppas verkligen att det blir bra när det är klart. Det känns lite läskigt... Men kul.

För övrigt är det nästan sommarvärme ute och jag blir glad. Gräset börjar bli grönt och himlen är klarblå. Är det inte härligt så säg?! Snart är det sommar minsann!

Nu skall jag nog bara ta det lugnt resten av dagen innan jag skall in till stan igen. Det känns som det har hänt så mycket dom senaste dagarna, så mycket intryck, blivit haffad på stan för att sitta hårmodell, träffat mycket roligt folk, dansat runt i halva Stockhom med musik på högtsa volym, hunnit med att vara i skolan, träffat brosan en snabbis, varit utklädd till fygvärdinna och, ja, allt möjligt. Men det är härligt.

Ha det bra nu allihopa, ut i solen och lek med er!

Världens längsta dag

Det var igår.

  • Kl.05.00 Uppstigning
  • Kl.06.45-09.45 Dela ut flyers för Fly Nordic + Metro vid Danderyd Sjukhus
  • Mellantid - ta mig hem till brorsan, byta om och göra mig "cool".
  • Kl.11.00-14.00 Stå vid Svampen och se "cool" ut med ett gäng, spela musik och dans runt halva stan och dela ut flyers, också för Fly Nordic. Kul!
  • Kl.14.15-17.15 Färga håret för hårmodellande idag
  • Mellantid - stressa hem till brorsan igen och hämta mina grejer
  • Kl.18.00-20.45 skola (en kvart försenad)
  • Kl.22.30 unefär - hemma.
  • Kl.23.35 ungefär - försöka sova.
  • Kl.05.00 idag Uppstigning igen
Därimellan hann jag äta 2 äpplen, en banan och en latte.
Den här dagen kommer också bli lång....

Blaj blaj

Nu lagar jag mat. Potatis och pannbiff. Ingen sås. Jag är svintrött och vill bara sova och önskar att jag fick vara ledig imorgon. Men nej. Imorgon skall jag åka hela långa vägen till Danderyd sjukhus och jobba där i 3 timmar. Alltså, inte på sjukhuset, men där utanför och dela ut nå' jäkla flayers. Skall sova hos bror min inatt inne i stan så jag inte behöver gå upp så tidigt och åka så himlans långt. Det betyder att jag bara behöver kliva upp ungefär kl.05.00. Mm skönt. Eller blä. Och det värsta är att jag i alla fall inte kommer kunna umgås nåt med brorsan, för jag måste sova omdelbart bums när jag kommer dit. Tänkte åka vid 8-tiden. Då hinner jag käka mat och se på Floor Filler, som jag har fastnat för av nån anledning. Eller, jag vet iofs anledningen - det var ju med en gotlänning den här säsongen - Martin. Känner till honom lite sådär, så då blev man ju tvungen att titta. Och sen var jag fast. Jao, så är det. Nåja. Nu skall jag snart käka min potatis och pannbiff. Ingen sås.

Att bli väckt av en handgranat

Inatt vid 2-tiden väcktes jag av att fönster och speglar skakade och pojkvännen for upp ur sängen. Nånting smällde som bara satan. Och utanför fönstret stog en polisbil med blåljusen på. Jag blev rädd och började såklart ligga och spekulera i vad det kunde vara. Jaha, nu är det nån som tänker spränga hela Tumba i luften och jag kommer dö. Men, jag dog inte. Jag somnade bara om. Fast det tog ett tag.

Imorse sa dom på nyheterna att det var en handgranat som hade sprängts bara en bit ifrån oss. Nån som hade hittat den i skogen och tagit med sig den hem. Smart gjort. 40 pers fick evakueras och sen drog polisen av smällen. Ingen kom till skada, som tur va. Men sånt där är ändå jäkla obehagligt tycker jag. Hua mig! Tänk dom som bor i länder som befinner sig i krig, tänk dom som lever med bomber och skit jämt, där explossioner och liknande är vardag. Det är svårt att tänka sig, förstå att det faktiskt är verklighet för många, många människor. Hemskt är vad det är!

Vemod

Jag känner mig ledsen. Jag vet inte riktigt varför. Det är väl bara åter igen en av mina s.k. humörsvängningar. Det brukar oftast pendla mellan glad, sur, deppig, likgiltig. Men nu känner jag mig bara... ledsen. Liksom, vemodig. Jag längtar hem. Jag vill gråta, det trycker sådär i bröstet. Men jag kan inte, inte just nu. På ett sätt är det frustrerande. Jag vet inte vad jag skall göra med mig själv när det känns såhär i mig. Jag vill sova så jag slipper känna, men jag vill samtidigt hålla mig vaken för att undvika morgondagen så länge som möjligt. Gråt. Jag känner gråt, men inga tårar. Har dom torkat? Nej, jag vet helt enkelt inte vad jag skall göra. Jag vet ingenting. Jag vill bara ha en kram. Jag vill bara hem.

Hela dagen har gått åt till ingenting

Nej, jag har inte gjort ett skit idag. Var som sagt ute igår med pojken min och drack ett par öl eller fler. Träffade en kompis också. Det var kul hela kvällen fram tills tröttheten slog mig som en blixt från klar himmel. Men på ett sätt är det väl lika bra att ge sig relativt tidigt, vi kom inte i säng förrän kl.4 i alla fall eftersom det tar sån tid att åka hem med bussen på natten. Och som vanligt somnade vi båda på bussen och höll på att missa att gå av i Tumba. Jag förstår inte hur jag lyckas, men även fast jag somnar varje gång så hinner jag alltid vakna till precis innan bussen kör vidare, så man hinner precis kila av. Däremot så missade vi bussen som kör oss vidare hem, såklart. Även fast vi stog på rätt hållplats, sprang dit och vinkade, så körde bussjäveln förbi! Jag har sagt det förr och jag säger det igen; busschaufförer är ett släkte för sig - ett dumt släkte! Inte en chans att han inte såg oss, liksom! Hur som helst, vi bestämde oss för att gå. Och som vanligt kunde inte kvällen hålla sig perfekt riktigt hela kvällen, för självklart kan aldrig nåt vara helt perfekt.  Det var inget allvarligt, men vi började tjaffsa lite och jag blev irriterad. Vi la oss utan att säga ett ord till varandra.

Idag vaknade jag kl.11, trodde jag. Men vid en närmare titt på klockan var den 12.30. Typiskt. Jaha, så jag gick och käkade frukost, kollade lite TV som var tråkigt, och satte mig här. Sen har jag suttit här. Hela dagen. Fy fan vad värdelöst. Nu är det nästan kväll igen och jag är hungrig. Så, vad skall man äta? I have no idea. Kan inte nån bara komma förbi med en pizza eller nåt annat nyttigt? Det hade jag gillat.



Storebror

Min bror har som sagt hittat till min blogg och har läst och kommenterat mitt inlägg om honom. Han skrev "Jag blir rörd! Älskar dig syster!". Det gjorde att jag blev blev rörd för att han skrev att han blev rörd av vad jag hade skrivit! :P Tihi, vilken syskonkärlek.

Ett minne:
Jag var 9 år  och min bror var 15 och han hade precis flyttat till Sundsvall för att gå på idrottsgymnasium där. Innan han slutade 9:an hade dom haft en Melodifestival i skolan där eleverna skrev egna låtar som dom sen framförde i gympasalen. Min bror och hans skönsjungande tjejer tog hem segern, och brorsan hamnade på förstasidan i lokaltidningen med blått hår och dinosaurietofflor på sig. Jag minns inget av den sommaren som följde, men som sagt, jag minns precis den där kvällen, då han hade flyttat hemifrån, och jag såg på en video från den här melodifestivalen, som någon hade filmat. Jag började storgråta och sakna min älskade storebror som hade flyttat ifrån mig. Jag grät och grät och stängde in mig på mitt rum. Jag kommer ihåg att pappa sa att jag kunde ringa till min bror om jag saknade honom. Men jag tror aldrig att jag gjorde det. Jag vågade inte, visste inte vad jag skulle säga. Men oj, vad jag saknade min storebror då!