Klockslag.

Jag vaknade idag med ont i halva kroppen. Har antagigen legat och spänt mig när jag drömde mina skruvade drömmar om robotar med människohuvuden som straffade mig med elektriska stötar i magen och som jagade mig genom koridorer och annat otäckt. Klockan var 12.25 och jag satte mig vid datorn och skrev till Ellie på msn att hon slutade sitt jobb om 35 minuter medans jag preciiis hade vaknat. Mycket nöjd. Nu äter jag frukost, 13.45, macka med kaviar och ägg, men kaviar var inte alls gott idag. Blä.

[14.21]
Ellie ringde. Fan. snart halv 3 och jag har inte gjort ett skit. Måste sätta igång att rita nu. Tata so long.

"Är inte såååå intresserad av 6, men visst får du prata om det om du vill"

Mitt öra är varmt! Har pratat skitlänge i telefon med ett gammalt, gammalt ex. Träffade honom på Vadstuck i lördags och han får lite telefonåterfall ibland. Han behövde råd för att jag tydligen "alltid är så jävla klok". Vi pratade kärlek, gamla festminnen och andra viktiga saker.

Det är intressant hur jag kan vara viktig för nån, och hur jag kan göra "sommarens bästa natt" för en annan bara genom min närvaro, men att dom för mig inte alls är samma sak, för att jag.... eller, nej förresten.... skit samma.

Idag har jag jobbat på mina arbetsprover. Åkte till Hemse med Johanna och köpte kartong, fotopapper och lim för över 600 spänn. Kul. Hoppas fan att det blir värt det. Resten av dagen har jag suttit på rummet och tecknat och känt mig kreaktiv. Kvällen har gått åt till kräftskiva med familjen, bortsett från själva kräftätandet för min del. Det förtärdes en del alkohol, men själv nöjde jag mig med bara en snaps, sen fick det vara nog, och så till sist avrundade vi det hela med ett parti Uno. Jag kom tvåa.

Nu har klockan passerat fyra, så sängen nästa. Godnatt.

PS. Igår fick jag följande mail på Helgon: "Hej Katt eller vad du heter jag tycker du har en fin press å snygg bild på dig där med ooo, jag gillade det jag såg å vill bli kompis med dig på Helgon om jag får det? Är inte såååå intresserad av 6 men visst får du prata det om du vill inga hinder? " . Han var 42 år. Så fint. DS.

Vadstuck!

Jag har suttit här i ett par timmar nu och funderat på vad jag ska skriva. I huvudet snurrar det runt tusen miljoner ord, men i fingrarna är det stopp. Jag känner mig ful och tjock, fast jag kanske inte borde. Vissa saker har satt gallrer i huvudet på mig, och jag vet inte om det är sant eller om jag bara inbillar mig. Jag hoppas att jag inbillar mig.

[ytterligare en halvtimme har gått]

Det har varit festival här i byn. En liten minifestival vid namn 
Vadstuck. Jag kan inte påstå att det var allt för mycket folk, men det var trevligt och miljön är så idyllisk, som gjord för festival, med två scener, öltält och försäljningstånd med band-tishor och annat krims krams, precis som det ska vara. Bästa banden var Stereo Generator, La Puma, Crusified Barbara och Eskalator. Nu har jag försökt att utveckla detta och formulerat om denna mening kanske tio gånger, men det blir bara fel. Jag har som sagt stopp i fingrarna. Skrivstopp. Eller det är kanske i huvudet som stoppet sitter. Hur som helst. Det var kort och gott en trevlig helg med trevliga människor och bra musik. 


image659
image661image662
Stereo Generator


image667image668
image669
Crusified Barbara


image670image671
La Puma




för mycket.

ibland blir jag så rädd...

UNO

Fan, 03.03 igen?! Jag som tänkte att jag kanske möjligen, i alla fall lite, skulle kunna lägga mig aningens tidigare än vanligt ikväll eftersom jag har varit så himla trött idag. Men icke. Far lurade med mig att spela Uno, och sen fastnade jag och världens bästa storebror och världens bästa storebrorsflickvän med folköl och några omgångar till. Himla kul spel och, jag menar, öl är ju gott. Dom två är nog lite av mina favoritmänniskor. Jag vet inte om jag var övertrött eller bara glad, men jag skrattade ungefär hela tiden, åt precis allt. I alla fall åt ganska mycket. Tidigare ikväll var storebrorsflickvännens föräldrar här på middag. Åt mat och efterrätt så jag trodde jag skulle spricka. Jag tycker inte alls om att vara sådär övermätt, men men, vad gör man inte?


image655

Imorse väcktes jag av att Jess the princess ringde och ville leka med mig. Jag var fortfarande kvar i drömmarnas värld och kunde inte riktigt skilja på dröm och verklighet, men snart därefter var jag på fötter och ytterligare en stund senare var Jessica här och hämtade upp mig och så åkte vi iväg på en liten utflykt till Ljugarn. Där satt vi på raukar, pratade om allt som vi missat på den tiden vi inte setts och sen avslutade vi det hela med glass i gräset. Mycket trevligt! <3








Nu är jag bara trött och skall fan-i-mig sova! Sleep tigth and don't let the bed bugs bite.

PS. Såg en rabbis i trädgården två gånger idag. För er ickegotlänningar så betyder rabbis kanin. Bra att veta. DS.

image658

Tisdagskväll för dyra pengar!

Igår var det planerat middag på Surfers. Det blev jag, Elinor, hennes Skövde/Sthlms-kompis Cippa, Maria, Krille och så Jackie. Det var väldans trevligt. Och starkt! Och rätt dyrt i slutänden. Jag slängde ut 400 spänn bara på käket. Sen gick vi vidare till Underbar, in på Munken för 120 riksdaler, köpte drink för nästan en hundring och så öl, och ja, ni fattar, jag gjorde av med en förmögenhet! Men det är inget att ha ångest över idag, det fick helt enkelt vara värt det. Det var en bra kväll med supertrevligt sällskap :)


image651image652
image653image654


Varför jag inte äter kött?

Fyyyyy faaaaaan!
Det gör ont i hjärtat att se.


Goodnight, goodnight sweet baby

image650Regn, regn, regn. Det verkar inte finnas mycket till övers just nu. Jag har ägnat en del av dagen åt att leta fram några teckningar och foton osv. som jag har gjort för att se om det fanns några potentiella arbetsprover där i samlingen. Jag har nämligen beslutat mig för att söka till Gotlands Konstskola till hösten (japp, sista ansökninsdag är 20:e augusti. Perfekt!). Jag blir så nöjd över mig själv när jag kommer på saker jag vill göra och faktiskt gör dom också. Men jag kommer såklart bli besviken åter igen om jag inte kommer in, såsom det blev när jag sökte till fotolinjen. Jaja, det är i alla fall värt ett försök, sen får man se vart det leder. Men det skulle vara så otroligt skönt att ha lite framtid klar för sig. Igår fick jag lite panik och gick och grubblade över hösten som väntar. Jag måste verkligen styra upp mitt liv nu, på riktigt, jag kan inte gå här och bara driva runt mer i fortsättningen. Det har jag redan gjort i ett år nu, bortsett från en period i vintras förstås då det var en del jobb. Men jag är så himla sur på Gula Hönan (sluta skratta Anton, jag har inte en gul kycklingdräkt på mig när jag jobbar där) för att jag inte får jobba något. Har man lovat så har man! Allra helst om man har lovat i ett helt år! Men nej nej, istället anställer dom två nya små 18-åringar och jag får inte jobba någonting alls. Jag vet inte ens om jag skulle vilja jobba där nu om dom skulle fråga. Och vad hände med jobbet i Sandhamn?! Suck, arbetsgivare är ett släkte för sig.

Jag har spelat flöjt ikväll. Plockade fram alla böcker, papper och noter jag kunde hitta och satte ihop flöjten till en spelbar silverpinne och började tuta. Tut tut. Ja visst, det sitter i ryggmärgen än och fingrarna dansade ganska lätt, om en aning otränade, över klaffarna. Men jag tröttnade snabbt såklart. Torka av, dra isär och packa ihop igen.

Sen jag flyttade hem från Visby har jag knappt sett på TV alls eller ens en film. Har varit sugen på att se både "Farväl Falkenberg" och "Lost in translation" flera gånger, men jag har inte funnit någon ro. Men ikväll såg jag till sist "Lost in translation" i alla fall med mor och far. Bra film. Missade dock en bit, då C ringde, men det var det värt. Det var längesen vi pratade på riktigt, hon och jag.

Nu pratar jag med W på msn och vi har en väldigt fin konversation...

V-? says:
Jag vill kasta mig ut för ett höghus med en handgranat. Köttregn

V-? says:
Ja, ifall jag skall ta självmord alltså. Vilket jag inte är på humör för.

Emelie | says:
haha vad fint

V-? says:
Mnja. : ) Men rätt effektfullt

V-? says:
Och innan dess skall jag skriva en kortare text med skumma meddelanden som folk får försöka tolka efter min död

Emelie | says:
det låter som ett spännande självmord. fast jag måste säga att det tar emot att säga att ett självmord skulle kunna vara spännande. tur att du inte är in the mood för det

V-? says:

Nej, jag är sällan mer än en armtag under ytan. Tur det! Men samtidigt liksom.. självmord. Kommer det vara roligare att vara död eller?


Ja, det känns fint att vi har en slags relation i alla fall efter allt. Även fast det just nu råkade handla om lite självmordsprat. Haha.

Tiden tickar på och det är natt igen. Tror jag skall knyta mig snart. Krypa ner under täcket och läsa min bok. Kommer aldrig så långt då jag alltid somnar när jag börjar läsa kl. 3 på natten. Konstigt. Nåja. Godnatt alla.


goodnight, goodnight sweet baby
the world has more for you
than it seems
goodnight, goodnight
let the moonlight take the lid off your dreams

So what if you catch me, where would we land?








Det är nåt helt nytt, men jag känner igen det ändå.
Det ligger alltid där och skaver och river en lite på ryggen.
Som en påminnelse för att inte glömma bort riskerna.
Nära, nära, nära, men inte för nära.
Andas på, men inte andas med.
Kom hit, kom hit, men inte längre.
Ovissheten biter sig fast med stadigt grepp runt halsen.
Den är inte det första som rört vid min hals med varma andetag. 
En natt i juli som verkar mer som oktober.
Regn som slåss mot fönstret och vindar som är hårdare än i april.
Jag vaknar varje gång före drömmen där du är.
Gränsen är så hårfin mellan upp och ner, och andras rädsla föder nya.
Natten är min vän och jag vågar inget annat göra än just absolut ingenting.












Now I'm trying to see the only one, though I just want to shout. But I'll sing it again, though everyone is sleeping

Så var man på ön igen, hemma på landet. Det luktar koskit ute och i den gamla folkparken är det nån slags nostalgikväll så det spelas musik så högt så att hela socknen hör. Lite skillnad från Stockholm med andra ord. Men jag vill inte vara här just nu. Det var mycket mysigare i huvudstaden... Till skillnad från förra gången, då vi fyllde dagarna med ganska mycket aktiviteter, så har vi mest tagit det lugnt denna gången, och det har varit himla skönt. Det har nog aldrig tidigare i mitt liv hänt att jag inte har besökt en enda
klädaffär när jag har varit i Stockholm, men tro det eller ej, det var faktiskt ganska skönt det med. Den här gången har pengarna mest lagts på god mat och lite öl. Och vilken mat sen! Igår kokade vi ihop nånting riktigt gott, och så glass på det ute på uteplatsen, ett glas vin och sen en film. Jag somnade i och för sig, men det är ju lite utav min grej att göra. Efter en skön dag i solen, massa mat, lite vin, ett täcke och en axel att luta sig emot så kan man ju inte göra
mycket annat än det, hur rolig filmen än är.

Idag blev det sova länge, som det sig bör på en lördagsmorgon, och så storfrukost därefter.
Tänkte att jag hade gott om tid att ta mig till båtbussen, och det hade jag ju också egentligen, men nån stans på vägen så gick ändå planeringen lite fel och det var så nära på att jag missade bussen, men med en 30 sekunders marginal så hann jag ändå med till sist. Piuh!

I bilen på väg hem förut så fick jag så sjukligt ont i magen så jag inte visste vart jag skulle ta vägen, men det har blivit bättre nu. Jag kände mig lite ledsen och nedstämd och bilresan på 45 minuter kändes oändligt lång. Lite telefonprat med E fick det dock att kännas aningens bättre.

Nu är klockan över halv fyra och jag borde verkligen sova, men jag vill lyssna på Maia Hirasawa, för vi har gjort det så mycket dom senaste dagarna så det har vuxit fram som ett litet behov nästan. Men Soulseek vill inte hitta några Maia-låtar så jag är lite tjurig. Vill höra Still June. Men det är mycket man vill här i livet...

Nåja. Godnatt.


 






Såhär många ord kan man mobilblogga för att vara exakt.

Åh, mobilblogga går visst också minsann. Sitter på båten nu och är framme i visby om 30 min. Då väntar direkt middag hos broder Per. Dagarna i sthlm har såklart gått alldeles för snabbt och jag tycker inte om det. Det har varit fina dagar. Väldigt fina.

Tillbaka till Kent


image636


PRESSMEDDELANDE 18 JULI 2007
            

                         Inspelningen av det sjunde albumet påbörjades november 2006 i Allaire studios Shokan New York. I början av 2007 återupptogs arbetet i Psykbunkern/park studio. I juni återvände vi till Allaire och mixade albumet.

Producerade gjorde Jon "Joshua" Schumann tillsammans med oss. Titeln är "Tillbaka till samtiden." Det är naturligtvis det bästa vi gjort. Vi ses på turnén.

            Tack & förlåt                          

                         / Kent, juli 2007                          


                         "Tillbaka till samtiden" släpps den 17 oktober.                          


                                      TURNÉSTART I HELSINGFORS I NOVEMBER             

            I höst/vinter beger sig Kent ut på en turné som startar i Helsingfors den 4 november.                          

             Turnéplan:
4/11 Helsingfors Kulttuuritalo (House Of Culture)
16/11 Stockholm Annexet
17/11 Stockholm Annexet
23/11 Göteborg Lisebergshallen
28/11 Oslo Sentrumscenen
1/12 Trondheim Spectrum
6/12 Lund Olympen
8/12 Köpenhamn KB Hallen

Biljettsläpp: Fredag 27 juli kl 09.00. Fler datum tillkommer.


I must be EMO

Fick ett ypperligt bra slut på den gångna helgen. Elinor kom och kidnappade mig i söndagskväll till Hemse där det sågs film, åts chips och kläddes ut till EMO's, vilket vi fann mycket roande. Slutsatsfrågan av det hela spektaklet är: Hur orkar dom små liven lägga ner så mycket tid på sitt utseende varje morgon?!

Igår började vi dagen med en solstund i gräset med filt och ett par korsord. Sen tog vi caben och drog på en miniroadtrip i det fantastiska vädret ner till Burgsvik där vi satte oss vid vattnet, tittade på folk och så käkade vi lunch på
Folkeryds. Det var en perfekt dag! Elinor är bra!


image635


Nu väntar Stockholm härnäst. Det blev mycket hastigt och lustigt bestämt ett besök i natt. Det känns bra, antar jag, men lite mer läskigt än sist. Det beror väl på omständigheterna. Intressant... Lämnar ön 13.55.

På återhörande / Ämli

Woven Hand till Way Out West!

Alltså, jag blir bara mer och mer sugen på att dra till Way out west! Woven Hand skall ju dit för fasiken! Det är så sjukt bra line-up att jag blir helt tokig! The Hives, Regina Spektor, Timo Räisänen, Säkert!, Shout out louds, CocoRosie och hur många som helst! Ååh! Nån som vill med?

image634

Moneybrother på Gute!




Det blev Moneybrother i onsdags i alla fall, och tur var väl det, för ja, självklart var det skitbra. Moneybrother är alltid skitbra. Och rolig. Och snygg. En bra kille helt enkelt. Vi började kvällen med att sitta på strandpromenaden, den första soldagen på evigheter. Det var mys. Blev faktiskt lite sena till Gute, men då kommer det fina med att jag ju faktiskt blev bjuden och fick kila in genom VIP-ingången förbi den femtusen meter långa kön. Hoho, kul för mig. Gute var överbefolkat och man kunde varken ta sig fram eller bak. Fick gratis drink och gratis öl och POFF så vart jag såklart lite för full och somnade sen relativt tidigt den kvällen. Bra jobbat av mig. Idag försöker E övertala mig att gå ut med henne ikväll igen, då hon nog är lite revanschsugen, för att hennes onsdag nämligen blev lite mer av en misärkväll istället för en bra Moneybrotherkväll. Men faktum är att jag faktiskt inte alls är sugen på att festa ikväll. Och inte imorgon heller. Hon säger att hon inte känner igen mig längre. Haha. Jag känner att jag vill ta det lugnt, ta hand om mig själv, vara nykter, behärska mig. Det låter väl ganska sunt? :)


en storlek ner, gud du är smal, det här är början på en ny dag.

En helt vanlig fredagsmorgon. Eller dag. Jag har i alla fall precis klämt i mig min frukost av ganska lyxigt slag.
Är det såhär en vanlig fredag ser ut? Ena brorsans tjej fyller år och skall senare grattas, vänner jobbar, i Linköping kämpar nån för sitt liv, i Stockholm är nån orolig, andra är på Arvikafestivalen och kanske knäcker dagens första öl, i nåt annat land gråter barn och nån idiot spränger sig själv i tusen bitar. En helt vanlig dag. Jaha.


En dag som alla andra - eller?

Kl. 23.30.

Efter en hel dag i stan har jag tillbringat större delen av kvällen här på mitt rum framför datorn. Började frysa mer och mer och till slut åkte en tröja på. Men det var ju bara jag, mitt dumma spån, som hade lämnat balkongdörren öppen. Hade hängt ut en t-shirt på vädring i hopp om att den gnutta av röklukt som helgen hade lämnat efter sig skulle försvinna. Men jag hade som sagt glömt bort det, så nu ligger den blöt av nattdagg på sängen istället och luktar precis likadant som innan. Gjorde mig en kopp te istället och ett par mackor, så nu är jag varm igen.

Det är konstigt hur min verklighet och min vardag har fortsatt som vanligt idag, medan andra går igenom kanske dom värsta dagarna i deras liv. Det gör ont i mig att det är så. Hur kan jag gå på stan och glädjas av några strålar av solsken? Och hur kan jag äta pizza och gå och köpa en bok? Jag vaknade vid 8-tiden imorse efter ca tre timmars sömn och det var det första jag tänkte på. Somnade om och sov ytterligare två timmar. Vaknade med huvudvärk. Har tänkt på det hela dagen. Kämpa, kämpa! Snälla, gör det!

Imorgon spelar Moneybrother på Gute, och E vill att jag skall följa med. Hon säger att jag måste, men jag har tvekat då jag inte vet om jag har råd eller ens lust (!?) Men så i eftermiddags ringde han som är lite kär i mig och ville bjuda med mig på spelningen. Han hade fått tag på gratis biljetter, inträde, gästlista eller vad det nu var. Hm, ska jag eller ska jag inte?

Nu har jag lyssnat på en och samma skiva, jag vet inte hur många gånger om! En bränd skiva med lite hack i med Music by Em och Araki, och jag förbannar mig över att Rasmus Kellerman inte tog sig an dom projekten mer än vad han gjorde. Underbara, underbara musik! Fast nu finns ju i alla fall Tiger Lou, och det är fint.

Jag hämtade förresten ut mitt nya leg idag. Dagen som bilden togs hade jag 39 graders feber och mådde skit. Jag svettades så att jag höll på att dö och ute var försommarvärmen het. Och ja, det syns. Dessutom ser mitt hår ut som en hjälm och mitt ansikte är ihoptryckt till en boll. Men, nåja, jag slipper åtminstone visa upp ett utgånget leg med en bild på mig själv när jag var 14 år gammal och nästan blond. Alltid nåt.


Kl. 00.45.

Långt telefonsamtal. Det är bra. Han är bra.

Livet kan vända på en sekund.

Fick telefonsamtal från A med oerhört tråkiga nyheter. Pratade i nästan 1½ timme och nu är jag så argargarg på livet att jag skulle vilja ge Gud en käftsmäll om det bara gick. Det känns som att jag vill gråta, men precis som med den där bilolyckan på midsommar för två år sen, så känns det som att jag inte riktigt har rätt till att göra det. Jag kände inte dom som gick bort då, såsom jag inte känner den här personen heller, men på nåt sätt känns det nära och det är så jävla hemskt så att det skär i bröstet. Nu skall vi visserligen inte gå händelserna i förväg, men det är så skrämmande vad som kan ske. Man tar livet för givet, att man går och lägger sig på kvällen och sen vaknar upp frisk och kry dagen därpå. Jag antar att man borde uppskatta livet mer, det är så oförutsägbart. Livet är också så sjukt orättvist och fel många gånger, och jag önskar att det fanns nåt jag kunde göra åt det. Jag hatar när man känner sig såhär maktlös, när man inte vet vad man skall säga, göra, skriva, tycka eller tänka, när man vill finnas till fastän man vet att man kanske är fel person för att göra det, när man vill ge världens varmaste kram, all kärlek i världen, all värme och allt hopp och all glädje. Men vad gör man när man inte kan ge allt det? Jag skall i alla fall hålla alla tummar jag har och jag skall skicka alla tankar fulla av hopp och lyckoönskningar (ett för glatt ord, jag vet, men jag menar nåt bra) och verkligen hoppas att dom når fram och kan ge nåt som hjälper till! Jag tänker på A, det var jobbigt att höra honom ledsen. Och jag tänker givetvisJ, hans familj och självklart lilla lillebror - alla i deras närhet. Han måste vara stark! Jag känner att han är det. Han måste vara det - för allas skull!

I usually don't smoke, but I was naked.

Jag är mätt och känner mig tjock. Har fått i mig en trerättersmiddag som mostrarna har bjudit på ikväll. Gott och trevligt, men jag tröttnar snabbt på hur alla runt matbordet skall försöka överrösta varandra så att ljudnivån stiger alldeles för högt och man får inte en syl i vädret. A-M har alltid varit den som pratar hela tiden och pappa har alltid varit den som tål det minst men ändå måste ha rätt och gärna sista ordet också, så ni kan ju tänka er hur det låter när diskussionerna kommer igång... Jag har nu flytt upp på rummet för en stund av lugn och ro. Orkar inte ens ha musik på, bara tystnad, tack!

Dagen har gått åt till utflykt runt ön. I alla fall en bit av den - Norrlanda ljusfabrik, nån textilgrej i närheten, fika på Wallins Café, som för övrigt är väldigt charmigt, sen en sväng till Herrvik för att köpa rökt fisk, vilket jag visserligen inte äter, men det var ändå en trevlig tur. Lagom till kvällen sprack himlen upp och solen kikade fram, vilket rent av kändes ovant efter allt detta regn som kommit dom senaste dagarna. Nu är det mörkt igen och jag funderar nästan på att ta en kvällspromenad i min ensamhet. Det är inge skönt att känna sig som en uppsvälld bulle.

På återhörande. Vink vink.

Don't fall in love with sorrow baby

Sist avslutade jag med ett "in i dimman", och ja visst skulle man väl kunna sammanfatta den här helgen som börjar lida mot sitt slut ungefär på det viset. Min bitterhet försvann sakta men säkert under fredagskvällen och jag hade faktiskt riktigt, riktigt roligt. Det var kul att träffa tjejerna och alla deras Thailandskompisar som verkade vara änna riktiga partynissar - precis som vi. Det grillades och dracks, dansades och skrattades. En mycket lyckad fest i Marias hus helt enkelt. Sen blev det Club Digger och träffa Fiona, och jag utnyttjade det som utnyttjas bör och fick både gratis inträde och gratis öl. Avslutningsvis blev det en sväng till Effes, men jag kan inte minnas att det var speciellt roligt där. Nåja. Jag pallrade mig iväg för att träffa nån som ringde mig för jag hade på nåt vänster tappat bort alla jag var med. Men till min stora glädje mötte jag Hultsfred-Jonas + tjej som erbjöd sovplats på deras soffa, vilket jag givetvis inte kunde tacka nej till nu när dom var så snälla och allt, och eftersom jag faktiskt inte hade nån stans att sova heller. Jag tänkte att det löser sig alltid, och det gjorde det ju också. Jag drömde underliga drömmar den natten, men jag sov gott.




På lördagen, dvs. igår, så tackade jag för frukost och sovplats och gick och träffade Jessica och Camilla i ungefär 10 minuter innan dom drog till landet. Jag traskade ner till Packhus och mötte upp halva gänget från kvällen innan och väntade på att Fiona skulle bli redo för fika. För andra gången på två dagar så gick jag förbi Dogge Dogelito, och jag tänkte på hur sur jag säkerligen såg ut när han dagen innan delade ut nån fånig reklamlapp för Seaside. Till slut så var det dags för fika i alla fall och jag mötte upp Fiona i det inte allt för trevliga sommarvädret. Regnet har fallit non stop nu i två dygn och det känns svårt att föreställa sig att det faktiskt är 8 juli. Vi tog skydd från regnet, blöta som hundar, på Barista, där Fiona köpte en för mastig chokladkaka som hon inte orkade äta upp och jag köpte en smörgås med veganmozarella som la sig som ett smetigt täcke på tänderna och i gomen, så jag lämnade hälften. 83 spänn nästan åt helvete. Efter några tafatta försök till att planera kvällen och bestämma om jag skulle åka med bussen hem eller stanna kvar i stan så begav vi oss till Klematis och fick oss en varsin gratis öl då vi känner en i baren. Perfekt. Jag blev till sist kvar i stan i alla fall och efter dålig planering och utan varken alkohol eller några större förväntingar på kvällen så gick vi hem till Camilla som hade fest. En ganska trevlig tillstälnning, men lugn. Relativt tidigt gick vi ner till Surfers, där det var så mycket folk som aldrig förr, och beställde in några öl. Och så några öl till. Vi träffade folk vi kände, och helt plötsligt står Lotta och beställer in shots till oss och med en stort leende på läpparna utbrister hon att hon just gav killen i baren 202 spänn i dricks, samtidigt som en röst inom henne nog viskade att det inte var helt okej. Hon frågade en sisådär tre gånger om och om igen om hon verkligen gav honom 202 spänn i dricks, och varje gång fick hon ett ja till svar och till sist så bara "jaja, hihi hoho, skit samma". Stämningen var på topp!





När stängningdags stog för dörren mötte jag en bekant som sa sig ha efterfest. Jag hade tidigare träffat Jennie och självklart ville vi med. Dessvärre visade det sig att han inte alls hade efterfest, så det sket sig. Men istället lyckades vi skapa vår egen tvåmannaefterfest med såpbubblor, pommes, musik och andra tokigheter. Exakt vart och hur och under vilka omständigheter tänker jag inte gå in på, men fan så roligt vi hade! Bästa den kvällen, helt klart!



Vi vaknade upp snygga och fräscha (eller?) runt 12-tiden idag och kände oss fortfarande lite busiga. Men så var det dags att gå i alla fall efter att vi hade undanröjt alla spår... Jag mötte upp Fiona igen för att äta lunch, och det blev en klassisk nachotallrik på Packhus, som satt riktigt fint i lilla magen. Regnet och kylan till trots så valde vi såklart att sitta på uteserveringen, vilket kanske inte var det smartaste valet, då vi efter en stund var halvt avlidna pga. köld.

14.45 satte jag mig på bussen hem. Jag och Fiona sa hejdå och det kändes vemodigt och nästan lite overkligt att det kommer dröja ett helt år innan vi ses nästa gång igen. Det känns konstigt att säga hejdå för en så lång tid. Lilla Fiona.

Jag lyssnade på mjuka toner av Douglas Heart och somnade sen som ett litet barn på bussen så jag höll på att missa min hållplats. Jag var fortfarande helt nerkyld när jag klev av och himlen lika grå som asfalt, så när jag kom hem tog jag en lång, varm dusch i hopp om att bli varm, vakna till liv och eventuellt bli av med lite bakishet. Jag blev åtminstone varm. Resten av dagen har jag i princip bara tillbringat framför datorn och varit sjukligt trött. Det konstiga är att jag inte har lagt mig ännu. Min trötthet har liksom börjat gå över lite grann. Fast nu är det nog dags att knyta ihop säcken ändå. Jag kan tänka tillbaka på den här helgen som en bra helg och jag kommer sova gott i natt.

Godnatt alla från Ämli 







(Synd att det inte alltid går att säga exakt vad man vill...)


Bittermandel.

Okej, jag ångrade mig - jag är bitter. Och lite ledsen. Men det får gå. Nu har jag i alla fall en plan, även fast det just nu känns lite som att jag tränger mig på. Fan. Men jaja, jag tror att det är okej, in i dimman bara, hej och hå!


(krama mig ♥)


Glider.

Blurp, jag mår illa. Far min sa åt mig att vi skulle dela på den chokladen som var kvar i Paradis-asken. Varför vet jag inte, men jag klämde i mig 4-5 bitar i alla fall och nu tror jag lite att jag ångrar mig. Nåväl.

Jag vet inte hur jag skall göra med denna kväll. Fiona ville att jag skulle komma in till stan och gå med henne på Club Digger. Det var ett alternativ i alla fall. Men jag kan inte ringa till henne och kolla av läget för hennes telefon är konstig, så hon kan bara ringa mig. En, hm jag kan kalla henne bekant, frågade mig igår om jag skulle med ut i helgen för att dom har besök av deras Thailandskompisar. Grejen är den att den (dom) av dom i det gänget som jag är kompis med på riktigt inte direkt har frågat. Det händer nämligen aldrig nu för tiden, utan det går i såna fall via nån annan fram till mig, och det känns så himla ledsamt att vi inte är lika bra kompisar längre. Tråkigt att säga det, men det märks att det är så. Vi kanske växte isär? Det är som att det aldrig är självklart att jag skall vara med längre. Eller så är det självklart, bara att ingen säger nåt. Jag vet inte. Jag minns förut när vi hördes varje dag, när vi knappt kunde leva utan varandra, när vi köpte presenter till varandra bara för att vi ville, och när vi satt uppe hela nätterna och hade djupa diskusioner över nätet, och skickade du-är-söt-sms, och när vi fikade i timtal varje dag efter skolan och när vi satt på tänkarbänken och när vi gick promenader i höstvisby med halsduk och vantar, arm i arm, drack kopp efter kopp med te, pratade om alla människor runt omkring oss, tittade på dom som vi var dödligt-16-års-jätte-förälskade i, och när vi drack vin i mängder och sprang runt och levde i vår deppiga, romantiska tonårsdrömmarvärld. Det minns jag. Tänk att att det aldrig blev sig likt igen efter den där sommaren, och jag hatar det! Medan jag gled iväg, kom nån annan närmare, och jag undrar hur medvetna alla är om det, eller om dom/ni ens har märkt det? Jag vet att vissa vet.

Nej, jag är inte bitter, jag saknar bara min vän.

Luggfrågan:

Skall jag klippa luggen så att den blir snygg,
eller låta den växa ut så att den kanske blir snygg så småningom?
Nu är den mest irriterande och konstig.

En liten uppdatering.


Tisdag:
Dagen gick lite i spontanitetens tecken. Jag åkte med mor och far in till stan för att mamsen, ganska spontant, bestämde sig för att köpa en sprillans ny bil typ förra veckan. Elinåran kom in till staden med så vi kunde passa på att ses lite. Det var supermys! Det blev en sväng i ett par affärer, och, tro det eller ej, men såklart blev det lite SPONTAN shopping. Två tishor till mig och en till Ellie plus en jacka. Vi fikade även på nyaöppnade Barista (i alla fall ganska nyöppnat tror jag), vilket var ett riktigt schysst ställe!

image611 


Jess the princess ringde sen och tyckte att jag skulle gå ut med henne, så ja, lite spontant blev det så också. Efter en ganska lam "förfest" hemma hos Hugo med lite improviserade Kahlua-drinkar med mjölk och krossade jordgubbar - nej det var inte så himla gott - så hamnade vi på Effes. Vi hade hört att det var gayklubb på Underbar, så självklart ville vi gå på det egentligen, men när vi kom dit så var det till vårt stora förtret stängt. Men lika bra var väl kanske det, för när vi kom till Effes, så stog hon där, självaste finaste Fioooona! Sist vi sågs var i Uppsala förra våren. Oj, vad vi kramades! Jag blev glad(are)! Vi skall ses i helgen också :)


image612

Vi kom inte från Effes förrän 02.30-tiden och då hängde vi med ett litet gäng på efterfest varav två hette Anton och en tjej såg lääääskigt fejkbrun ut och en kille jag vet att jag träffat förut men som inte mindes mig. Lägenheten hade lite samma stuk som Hugos och Augusts så vi kände oss såklart som hemma - inrökt och skitigt. Nåja. Vi deckade allihop vid halv 5-snåret. Jag fick till och med en bäddad madrass på golvet. Snäll efterfestsvärd.


Onsdag:
Vaknade upp efter en rad sjuka drömmar som jag berättade för Jessica. Hon skrattade mest och sen spelades det lite Wii innan vi drog och köpte pizza. Bakishäng hemma hos Hugo, utan Hugo. Mötte upp Elisabeht och Lillgustav och satt och snackade skit. Dom började dricka öl, men jag drog hem till landet istället. Skönt det. Hoppade på bussen och fick betala 68 spänn och jag tänkte "Fan vad dyrt" och kollade sen upp att det dyraste priset för en enkelbiljett skulle vara 59 kr. Hatar att säga till om såna saker, det handlade ju bara om 9 spänn dessutom, men rätt skall vara rätt, tänkte jag, så efter mycket om och men kravlade jag mig förbi ett par barnvagnar fram till chauffören och sa att ursäkta jag fick nog betala lite för mycket och till svar fick jag: "Naj, det kostar 68, det höjdes i söndags". Jaha. JAHA?! SEXTIÅTTA SPÄNN?! Det är tamigfan ett rån! Bara 59 kr var liksom redan dyrt, och nu skall jag betala nästan 70 spänn bara för att komma in till Visby! Jag hatar det! Åh nej, jag skall nog in igen redan imorgon... hejdå ytterligare 68 dyra kronor...

image613

Idag: Moster K och moster A-M och hennes karl Å, som vi hälsade på en snabbis i söndags, kom till ön idag. Trevligt eller nåt. Jag fick en liten parfym som luktar typiskt parfym och som jag antagligen aldrig kommer att använda, och det känns lite elakt, men jag kan inte hjälpa det. Jag fick även en liten prydnadssak av glas i form av ett äpple, och jag hatar smått krimskrams som jag inte vet vad jag skall göra av och allra helst när det inte passar in i det här rummet, och det känns också lite elakt, men jag kan inte hjälpa det heller. Tanken var fin i alla fall. Nere på bordet står det chips, choklad, Kahlua och allt möjligt gott som jag antar är till mor och far. Mycket bättre än en tantig parfym och en fånig glassak ju. Nåväl.

Det är mamis och papis bröllopsdag idag och dom har varit gifta i ungefär hundra miljoner år. Eller åtminstone 32. Så ikväll gick vi allesammans och åt på den lilla restaurangen som finns här i Garda. Jodå, det finns en, även fast det känns lite... hm, konstigt att kalla det för det, det är inget fancy direkt, men ändå jävligt fin och god mat. Mm-mm-mm! Vi högg till och med till med efterrätt i form av maränggrotta, jordgubbar och glass med nån slags bananpassionsfruktsås. Sjukt gott!

För övrigt har jag tillbaka mina normala ögonfärg nu, dvs. blå. Jag tycker inte riktigt om det, jag ser så kall ut i mitt svarta hår. En gång när jag klippte mig hos frisören, det var inför min studentbal minns jag, så sa hon att mitt svarta hår var så himla fint till mina blåa ögon, men jag vet inte jag, naj. Hur som helst. Nu blev jag bjuden på fest imorogn också. Ja, där ser man. Men jag tror inte jag vågar gå på den festen, inte utan mina tjejer i alla fall, och dom jobbar hela tiden juuu. Jobba är överskattat! Sova är min grej!

Skolgårdskväll.

Den här värdelösa, tråkiga dagen slutade i alla fall ganska bra. Kom på att Jackie jobbar på Sindarve (ridskolan här i närheten) nu igen, som alla andra somrar, så hörde av mig till henne, så möttes vi upp och satt på skolgården och mindes gamla goda tider och lekte med skojiga saker vi hittade, t.ex. styltor och en rockring. Jackie är bra, man blir alltid glad av henne. Och gröna klubbor förstås, har jag lärt mig. Hihi. Godnatt alla.



Beviset på min uttråkning:

DIVERSE:
Namn:
Emelie
Födelsedag: 28 oktober.
Hemstad: Stad och stad, men Garda/Gotland.
Ögonfärg: Blå.
Hårfärg: Svart just nu, men egentligen typ brunt.
Längd: 173, kanske 174 cm.
Höger/vänsterhänt: Högerhänt.
Värsta ovanan: Gräver ner mig själv med dåliga tankar.Om det nu är en ovana.
Stjärntecken: Skorpion.
Sko stl: 39.
Är dina föräldrar skilda: Nej.
Skor idag: Barfota/tofflor.
Din svaghet Lite för rädd, vågar inte ta för mig som jag borde ibland.
Dina rädslor: Ensamhet.
Mål för det här året: Styra upp mitt liv. Jobb eller resa kanske?
Mest använda fras på msn: "okej". Är iofs bara ett ord, men skulle tippa på att det används mest.
Det första du tänker på när du vaknar: Vad är klockan?
Dina bästa kännetecken: You tell me.
När går du och lägger dig: För jävla sent, mellan 01.00-04.00 typ.
Mest saknade minne: Jag saknar fortfarande Hultsfred.

FAVORIT:
Färg:
Svart och blå/turkos.
Mat: Jag har tröttnat på alla mina favvorätter, men en natchotallrik slinker ju alltid ner.
Sport: Ingen.
Djur: Katt, såklart.
Glass: Nåt med choklad och gärna nåt som knaprar, typ nötter eller daim.
Godis: Choklad och saltlakrits.
Affär: H&M/Devided.
Sallad: Pastasallad.
Skådespelare: Keira är snygg.
Låt: Just nu "Någon gång måste du bli själv" med Säkert!
Nummer: 8.
Tuggummi: Extra white.
Helgdag: Julafton.
Årstid: Alla har sin charm. Men sommar är ändå svårslaget.
Tandkrämssmak: Mint.
Radiostation: P3 såklart.
Parfym: Vanilj.
Doft: Hud.
Kroppsdel på motsatta könet: Armar/händer.


VÄNNER OCH LIVET:
Vad vill du bli när du blir stor:
Fotograf eller nåt annat kreaktivt.
Hur vill du dö: Smärtfritt.
Turn ons: Glada, spontana, fina människor med värme och humor.
Turn offs: Falskhet, översittande, trångsynthet och annat skit.
Vem av dina vänner är mest lik dig: En blandning av Jessica och Elinor, men ändå helt olika.
Vem är högljuddast: Jessica?
Vem får dig mest att skratta: Alla, för alla är ju så fina.
Vem har du känt längst: Jackie. (och Elsa, men vi har ju ingen kontakt längre :/ )
Vem är blygast: Jag själv.
När grät du mest: När jag bodde i Sthlm 05/06 och en period i vintras.
Vad är den bästa känslan i världen: Lättnad och gladpirr i magen.
Värsta känslan: Förlora någon, oro, räddsla, svartsjuka.
Vart vill du bo i framtiden: Jag vet inte riktigt. Skulle kunna vara Sthlm igen fast under bättre omständigheter. Kanske ön eller nåt helt annat ställe.
Om du fick ändra en sak på dig själv, vad skulle det vara: Att jag vågade lite mer.
Hur länge tror du att du kommer leva: Hur skulle jag kunna veta?!


HAR DU NÅGONSIN:
Varit kär:
Ja.
Moonat någon: Nej.
Blivit dissad: Ja.
Rymt hemifrån: Nej.
Föreställt dig ditt ragg naken: Nja.
Skolkat: Ja.
Tänkt på självmord: Ja.
Sovit utomhus: Ja.
Gråtit i skolan: Ja.
Spytt i skolan: Kanske.
Velat bli modell: Nja, kanske testa på.
Varit otrogen: Nej.
Gjort något riktigt dumt som du skrattar åt idag: Eh, ja.
Sett en död människa: Ja.
Druckit alkohol: Ja.
Använt droger: Mja, testat.
Ätit sushi: Ja.
Varit på scen: Ja.
Snattat: Ja.
Retats: Ja.
Blivit nerslagen: Nej.


DU:
Svär:
Ja.
Sjunger bra: Vet inte, men det skulle jag inte tro.
Duschar dagligen: Typ varannan.
Vill gå på högskola/universitet: Jodå.
Vill gifta dig: Kanske, kanske inte.
Tror på dig själv: Borde göra det mer.
Tycker att du är attraktiv: Ibland.
Kommer överänns med dina föräldrar: För det mesta.
Gillar åska: Nej, jag är rädd för åska.
Spelar något instrument: Har spelat tvärflöjt i 9 år, så det sitter än.
Äger en iPod: Nej.
Ber: Nej.
Går till kyrkan: Nej.
Sover med gosedjur: Mja, det sitter en typ leopardnalle i min säng. Han heter Darin och jag har fått han av Jackie.
För dagbok: Ja, både i bokform, bildform och bloggform.
Dansar i regn: Hihi, kanske.
Sjunger i duschen: Japp. I alla fall ibland.


THIS OR THAT:
Pepsi/cola:
Cola.
Mcdonalds/burger king: Mc Donalds Mc Bean är supergod!
Singel/gruppdate: Singel antar jag?
Choklad/vanilj: Choklad.
Jordgubbar/blåbär: Jordgubbar.
Kött/veg: Veg.
Tv/film: Mest film.
Gitarr/trummor: Gitarr och trummor.
Adidas/nike: Inget? Fast helst Nike.
Kinamat/mexikanskt: Mexikanskt.
Kakor/paj: Paj.
MTV/VH1: MTV.
Blind/döv: Inget.


KAN DU:
Gå ner i splitt:
Nej.
Skriva med båda händerna: Nej.
Vissla: Ja.
Blåsa en bubbla: Mjo.
Rulla din tunga i en cirkel: Vadå en cirkel?
Ha dina ögon i kors: Ja.
Nudda näsan med tungan: Nej.
Dansa: Nej.
Äta vad du vill utan att oroa dig: Ja typ.


VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN:
Du nuddade:
Mamma.
Du pratade i telefonen med: Elinor.
Du kramade: Anton.
Du skällde på: Vet inte.
Du sportade med: Jag sportar inte.


SENAST DU:
Skrattade:
Igår. Eller förresten, lite till Rocky idag i morgontidningen.
Grät: Nästan i natt, men jag klarade mig. Innan det minns jag inte.
Filmen du såg: Zodiac.
Tuggade tuggummi: Hultsfred? Midsommar?
Drog ett skämt: Igår.
En sång: En sång vadå?

VAR ÄR DU:
Vad ser man utanför ditt fönster:
Vår stora trädgård och huset jag bodde i när jag var liten.
Lyssnar du på musik nu: Ja, Sophie Zelmani.
Vad har du på dig: Grå kjol, prickit linne, svart kofta.


TROR DU PÅ:
Liv på andra planeter:
Ja.
Mirakel: Nej.
Magi: Nej.
Kärlek vid första ögonkastet: Ja.
Gud: Nej.
Satan: Nej.
Spöken: Nej.
Tomten: Nej.


RANDOM:
Vilket land skulle du vilja besöka:
Australien.
Hur många plattor äger du: Ca. 200 st kanske.
Hur många kuddar sover du med: En bara.
Dricker du mjölk: Ja, ofta Mjölk är gott!
Personer du hatar: Det tänker jag inte gå in på.
Tror du gud är en tjej: Jag tror ingenting.
Var tror du vi hamnar när vi dör: Antagligen ingenstans förutom i jorden, men jag hoppas att man hamnar i himlen, för det låter fint.
Hur många signaler innan du svarar: Jag räknar inte precis.
Vad borde man uppfinna: Typ botemedel för allt.
Är du ett hälsofreak: Nej.
Om du fick åka till en annan planet, vad skulle du göra: Vet inte riktigt.
Vad är det värsta vädret: Sjukligt varmt eller fuktigt äckelkallt.
Lekte du med Barbie som liten: Ja, som fan.
Hur många betyg har du IG i: Inga.

Uttråkad & rastlös till 1000.

Jag har gjort mig en latte. Känner mig alltid lite extra lyxig bara för att jag kan göra mig en här hemma. Fast den blev inte lika god som den på Edenborg i Sthlm i lördags. Nåväl. Är på tjurigt humör och jag tror att mor min märkte det direkt nu när hon kom hem. Jag är bara så sjukt uttråkad! Jag vill åka på utflykt, kanske äta jordgubbar, ta kort, kanske klättra upp på nåt som går att klättra upp på, och så vill jag skratta och kramas. Jag vill träffa Elinor också, men hon är sjuk. Skitliv! Är trött på latten nu. Blä. Kan inte nån bara komma och leka med mig?! Snälla? Jag lovar att jag skall bli glad då!

Ensamhetsnatt.

Det är ljust ute nu. Måndagsmorgonklockantre. Suttit på balkongen en stund. Lyssnat på tystnaden och fåglarna. Det är så tyst och det känns så sjukt ensamt. Vet inte vad jag skall skriva, men vill inte sova. Tandkrämssmaken får mig att må illa. Nya tofflor från IKEA. Tack mamma. Tom hjärna, full hjärna. Tomt hjärta, fullt hjärta. Tyst telefon, tyst msn. Inte så konstigt med tanke på måndagsmorgonklockantre. Tänkte på det där jag sa igår. Knäppt att jag sa det, men skit samma.

Hemma på ön igen.

Så var man tillbaka. Tedrickandes i det blåa rummet, i Garda, på ön. Jag känner mig lite nedstämd i natt. Stockholm har varit väldigt trevligt och mysigt med A. Hunnit med en heldel - Grönan, film hemma, film på bio (Zodiac = seeeeg = dålig = se den inte), kvälls/nattbad, shopping, picknick, båttur, fika, Söderstros, öldrickande och ja, lite av varje helt enkelt. Mycket bra. Fyra dagar går så snabbt bara. Suck. Mor och far hämtade upp mig eftermiddags efter att dom kommit tillbaka till Svealandet efter Norgevistelsen. Åkte till moster K, där även A-M och hennes karl, Å, var. Det bjöds på fika och visades bilder från nån slags Sicilien-resa. Sjukt tråkigt och jag var sjukt trött. Ville bara sova. Båten var en timme och 10 minuter försenad, fick 17 kr tillbaka för det. Jaha ja, tack. Åka båt. Musik i öronen, titta ut genom fönstret, upp i himlen där molnen tycktes stå stilla. The Queen visades på tv-aparaterna, inget ljud. Läste texten, men bara ibland. Fortfarande musik i öronen. Tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk. Visby närmar sig. Himlen är svart, men ändå solen stark. Hemma igen. Hemma på ön, den underbara, fina, vackra ön. Men som just nu känns ganska fattig på saker att ge mig. Vad skall jag göra av mig själv?



hon var ju så mjuk och så nära
som hon skulle va
det är inte så nu, och det är inte bra
hon säger min själ är hård och gjord av sten
det är inte så, nej, min själ är här
men den är skör
och nu när jag blir äldre
och närmar mig det som är jag
det slutar med att hon säger
inte kan det vara så
du är så
åh, se mig precis som jag är
det är inte så nu
och det är inte bra