Den klassiska dagen-efter-ångesten.

Och så frågar man sig själv: var det värt det? Jag var i alla fall smart nog att städa lite här hemma efter gårdagens festiviteter innan jag somnade nån gång vid halvfemsnåret imorse, så det ser inte HELT för jävligt ut. Bara nästan. Det ligger blött gräs på golvet, avklippt hår i badrummet, intorkat dip på bordet, kassar och kläder i hela rummet, chipssmulor under fötterna. Jag har ont i huvudet och kan knappt prata. OCH JAG SOM SKULLE TA DET LUGNT IGÅR?! Det var inte världens smartaste drag att festa när jag legat sjuk hela veckan, för nu låter jag värre än en kraxande kråka. Det är nu man kommer på att folkölsefterfest varken ger från eller till när man redan varit helt plakat dom senaste fem timmarna. Mest bara från. Just nu hatar jag tanken på öl, cigaretter, jobbiga människor, dålig musik och allt annat som man stöter på under en helt vanlig fredagskväll ute i vimlet. Jag var på Munken och blev lämnat själv i typ 2 minuter när mina vänner skulle ut och röka, och VIPS så var jag ett litet köttbyte. KÖTTMARKNAD är vad det är! Och det lustiga är att varje gång (nu låter det som att det händer JÄTTEOFTA, men nej...) det händer så tror killarna i fråga aldrig att jag är härifrån. Varför? Är det nån slags komplimang eller?
- Men DU kan inte va HÄRIFRÅN?
- Eh, jo?
- Nej, lägg av?!
-Jo.
- Varför har jag aldrig sett dig förut?

Inte fan vet jag, liksom! Konstiga killar. Dom vill BARA LIGGA. Hrmf!

Nåja. Allt detta bara för att ha ett trevligt hejdå för Jessica och Maria. Vore det inte - egentligen -  mycket, mycket bättre att ha en filmkväll eller middag eller nåt annat lugnt och trevligt som en sista fredagskväll tillsammans på ett tag framöver? En tjejkväll liksom. Men nej, istället blir alla asfulla och virrar runt på stan på olika krogar, tappar bort varandra och hänger med annat löst folk istället för att vara med varandra. Och ja, nu har Jessica alltså åkt. Och vi kramades inte ens. Men jag fick i alla fall dela säng med henne en sista gång. Väldigt romantiskt. Sova hela dryga timmen tillsammans innan det var dags för henne att sticka till båten. Åh, jag saknar henne redan. Och om 5½ tmmar börjar Maria sin resa mot Australien. Jag kommer sakna henne med! Man skulle kunna sammanfatta hela denna belägenhet som "Tio små negerpojkar". Fast mer "Tio små flickebarn lekte varje dag, sen flytta ALLA, så var det bara Emelie och Elinor kvar".

Hela gårdagen var faktiskt lite av en crazy day. Jag var trött på att vara sjuk och jag var ännu tröttare på min tråkiga frisyr, så jag tog tag i saxen och gjorde ett litet klipp. Inte så mycket, men ändå. Sen kom Jessica, och vi gck en snabbis på stan och jag köpte underkläder. Sen hämtade vi upp Camilla och Nosse och burnade ut till August i Hejnum. Och med burna menar jag BURNA. Jessica kör nämligen som en biltjuv (en väldigt söt biltjuv dock) och vi kom upp i 160km/h på Brorakan. Hemma hos August tittade vi på och gosade med det vi kom för att titta på och gosa med, nämligens deras isländska fårhundsvalpar. Sju stycken marsvinsliknande knubbisar som låg och gnydde och snuttade på en när man höll dom i famnen. ASSÖTA! Är det någon som vill ha en så kostar dom ynka 9000 kr/st. August skulle med in till stan, så under tiden som han gjorde sig i ordning så gick vi andra barn ut och kollade på gården. Som om vi aldrig sett en gård eller djur förut. Vi tittade på hönsen, klappade på katterna, gick till hästhagen och spanade på lammen. Sen klättrade jag och Jessica upp i en gammal väderkvarn och sen gick vi vilse i skogen.

Till sist kom vi tillbaka in till stan i alla fall. Vi skulle lämna av Aggebagge hos Svante, men Biltjuven a.k.a Jessica höll på att missa infarten och fick tvärnita och när vi skulle vända för att åka vidare körde hon in i en grindstople. Jessica darling, jag vill inte lämna ut dig som en, låt mig säga, mindre uppmärksam bilförare, för du är ju skitbra, men det var bara så jävla roligt! Och som grädden på moset bör det tilläggas att jag inte hade nåt bilbälte på mig, för det har Hugo nämligen lyckats förstöra på nåt underligt sätt. Gamla Marianne får vara med om mycket, hon. Bilen alltså.

Men ja, som sagt, lite av en crazy day. Och resten vet ni ju redan.

Nu ska jag städa bort alla äckliga spår av gårdagen, kanske dricka en kopp te till, hoppas att jag kommer på fötter, jag skall absolut hålla käft för att spara på den lilla röst jag har kvar, och sen, då ska jag ta bussen hem till Garda, och det ska bli SÅ SKÖNT. Jag ska bara sitta hemma med mamma och pappa ikväll och TA DET LUGNT. Kanske se nåt lättsamt på teven, säkert dricka mer te, och bara njuta av landet. Landet är fint.

PS. Håret i badrummet har hamnat där för att jag klippte EN HELT NY FRISYR på Maria igår. På fyllan givetvis. Det blev hur bra som heslt, så vi kom på att jag kanske borde satsa på frisöryrket helt enkelt. DS.

Update: Sjukdag #3

Jag har nu varit vaken i tre timmar och 50 minuter. Facebook är inte ALLS lika underhållande som det var igår, så jag är nu väldigt uttråkad och sysslolös, vilket betyder att jag bara MÅSTE skriva ett innehållslöst inlägg här i den lilla fina, eller mindre fina, bloggen. För vad ska jag annars göra?

Jag har idag:

  • Vaknat 09.10.
  • Satte på teven, där det gick absolut ingenting roligt.
  • Stängde av.
  • Drog upp datorn i sängen, som har stått på golvet hela natten, och kollade allt det viktiga.
  • Jag åt frukost: två mackor med keso och avokado och en kopp te + vitamintablett.
  • Elinor ringde och berättade om gårkvällen.
  • Jag mailade Kaka-bilder till Anton.
  • Sen diskade jag.
  • Tänkte: dags att äta igen?
  • Åt en tallrik med yoghurt och müsli som smakar äpple och kanel. Låtasades att jag åt äppelpaj.
  • Blev sliskig i munnen.

Eh, ja, det var det än så länge. Jag är vansinnigt snorig, och det är fan så jobbigt. Nu la jag mig på mage i sängen och det enda sällskap jag har en toarulle som hjälper mig att hålla borta SNOREN.

* Kollar Facebook. TÄNK om det har hänt nånting dom senaste 5 minuterna. DET HAR DET! Broder Daniel skrev och tackade för grattis och födelsedagspresent. Åh, älskade bror*

13.14.... Jessica skrev till mig på MSN förut att hon skulle komma och hälsa på. Undrar när hon kommer. Jag vill leka! Jobbigt bara att jag antagligen inte kommer orka leka så mycket. Jag har en gnutta feber tror jag.

Jag undrar vad dom gör i skolan idag. Tecknar en massa. Har kroki förresten, för det har vi ju varje onsdagseftermiddag. Usch, vad jag missar.




image716 Alltså, jag är kär i H&M. I måndags hämtade jag t.ex. ut den här lilla finsaken. Alltså inte den snygga tjejen, utan t-shirt-klänningen. Mitt habegär mättas aldrig.

image717image718

Snart har jag druckit upp min 1-liters juice från Brämhults, och till det äter jag riskakor. Det är gott.

Samtidigt som jag gör det så addade nån mig på MSN. Alltså, det händer ungefär hela tiden att skumma typer lägger till mig, och dom flesta skriver "tung", vilket jag efter såhär lång tid anar kanske betyde "hej" eller liknande på nåt konstigt.... NU KOM JESSICA! Jag fortsätter sen.

Kl.19.02
Sicken tur att man har vänner som kommer och lättar upp stämningen lite här i sjukstugan då och då. Jessica darling hade köpt med sig supergod glass som vi slevat i oss tills vi fick ont i magen. Sen såg vi "Göta Kanal 2", som var typ asdålig. I alla fall inte bra, men lättsam. Nu drog hon för en stund sen, men till åtta är hon tillbaka igen för att se Idol. Hon klarar sig nämligen inte annars. Elinåranpåran kommer också tills dess. Det är dom sista dagarna med Jess nu. DOM SISTA DAGARNA. Innan flytt alltså. Fy tusan, vad jag kommer sakna henne! But that's life, folk flyttar.

Nåja. Tillbaka till det här MSN-addanadet. En kille som funnits på min lista i åratal skrev idag först lite om ditten och lite om datten, om Lars Winnerbäck och annat grejs. Efter ett tag klämde han ur sig "Har du nån kille än?" och undrade om han fick ragga. Jag sa att det inte riktigt var min grej att bli MSN-uppraggad. En stund senare addar en annan kille mig som säger sig heta Magnus och komma från Visby. Han sa att han "haft" mig på datorn länge, men aldrig addat mig. Vadå HAFT? Han tyckte att vi skulle bli.... "vänner". Jag slutade svara.

Kl.20.28
Nu får jag fan ta och avsluta detta jäffla skrivandet. Jag skall leka med Jessica och Elinor istället. Hejdååå.

PS. Jag pratade med barndomsbästis-hon-som-jag-inte-träffat-på-snart-två-år, och hon kommer till ön till jul. DÅ SKA VI SES!!


Do you remember? The laughter and the joy? Do you remember?

Jag kom precis ur duschen. Jag duschade jättelänge. Så länge att min hud blev helt rosaflammig av det varma, varma vattnet. Jag är sjuk, och det är inte alls speciellt kul. Det började redan igår, men imorse var det värre. Det kändes som nån tryckt in en badboll (en hård badboll) i huvudet på mig som någon sedan pumpade upp. Det var helt enkelt en hemmadag. Jag somnade om och drömde en massa konstigheter. Jag vaknade nån timme senare av att jag drömde en riktigt MARDRÖM. Nej, den handlade varken om monster eller drakar, utan om KÄNSLOR. Jag var as, asledsen både i drömmen och på riktigt, men till slut fattade jag att det ju faktiskt inte var på riktigt. Jag läste ett SMS och somnade om en liten stund igen.

Hela dagen har jag mått som en klubbad säl och legat och suttit om vartannat i sängen och pillat på Facebook i princip heeela tiden. Man gör egentligen ingenting, men ändå är det så svårt att slita sig. I alla fall när man har tid. Som en rar gosse en gång yttrade: "Har man inte Facebook, så finns man inte." Och det ÄR så. Idag har jag t.ex. blivit ihop med Elinor, via Facebook såklart. Vi tänkte att det var lika bra, då killar ju bara är karlas. Det vet väl alla vid det här laget. Även om man vill ha sig en man då och då.

Hela dagen har jag även dragit mig för att gå till affären och handla. Jag visste att jag var tvungen, men jag var trött, trött, trött. Men jag var också hungrig, och hade ingen mat. Och imorgon fyller broder Daniel år, så ett kort var jag ju verkligen tvungen att fixa. Helt plötsligt när jag låg här i sängen och kände hur tiden tickade iväg, så knackade det på dörren, och där stod Maria! Vi satt utanför i solen en stund och pratade, sen följde hon mig hela vägen till affären och tillbaka igen bara för att jag över huvud taget skulle komma iväg. Hon bar även min matkasse hela vägen hem OCH hon köpte en Brämhults juice och slog in som Krya på dig-present till mig. Sååå söööt!

Nu sitter jag och funderar på det stora och det lilla i livet. Jag tänker på att Maria sticker iväg till Australien i tre månader på lördag och att Jessica flyttar till Göteborg typ FÖR ALLTID. Jag tänker på att det bara blir jag och Elinor kvar på ön. Och lite annat löst folk förstås. Jag undrar om nån saknar mig nån stans i världen, såsom jag saknar personer som jag helst vill ha i min närhet men som inte är det. Jag tänker på en av mina tre barndomsbästisar som jag aldrig träffar, för hon flyttade tillbaka till norrland när jag var 10-11-nånting. Men att vi faktiskt ändå har kontakt, men bara via internet. Sist vi sågs var snart för två år sen, och jag har inte ens hört hennes röst sen dess. En av mina andra barndomsbästisar bor numer i Bromma, har jag hört på ryktes vägar, för vi har nämligen INGEN kontakt alls, och hon jobbar som flygvärdinna på turer runt om i världen. Jag har träffat henne en gång under det här året och henne kan jag verkligen sakna. Vi hade SÅ roligt när vi var yngre. Och så är det den tredje bästisen. Vi har känt varandra sen vi var 6 och vi umgås fortfarande. Det är bra.

Jag tänker på små, små ögonblick som fastnat på min näthinna, mitt minne, min mage, mitt hjärta. Det finns nerskrivet, vissa saker finns på bild. Det handlar om flera människor. En människa. Olika. Samma. Undrar om dessa ögonblick har fastnat på nån annans näthinna med? Nån annans hjärta?

Just fint. Det börjar träda fram en VAGEL på mitt öga. Jag vill inteee. Man blir ful och allra heslt, det gör ont. Men det tillhör väl förkylningar, antar jag.

Jag känner mig ensam. Hade velat ha lite sällskap, men det finns inget sällskap att få ikväll. Suck. Jag får nog helt enkelt nöja mig med mig själv och laga till nånting att äta av all den maten jag till slut faktiskt köppte idag. Tack vare Maria. Det är en bra tjej, det.

Ciao.

I stay
To watch you fade away
I dream of you tonight
Tomorrow you'll be gone
It gives me time to stay
To watch you fade away
I dream of you tonight
Tomorrow you'll be gone
I wish by God you'd stay

Hey
Stay


Ord från Håkan.

Dom är uppe på taken alla är högt över staden
Sommaren snurrade fort, när vi bara snöade bort
Och jag vågade aldrig hålla din hand
Vi är inte såna som i slutet får varann


Och alla bara pratar "är det sant" och "jag har hört om dig"
Jag kommer aldrig tillbaka hit igen
Neonskyltar på gatorna sänder ljus till mig och skatorna
Alla dansar och jag tänker är du också själv, var är du ikväll


Det var så mörkt
Den kvällen jag gick hem
Jag hade hoppats på något, hoppats på något
Om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt
Om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt
Om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt
Om du vill ha mig, nu kan du få mig
Lura mig nej nej vad folk än säger


Så var julen förbi... men vilken jul sen!

Guuud, vad roligt det var med julafton igår! Verkligen bästa kvällen på år och dar, känns det som! Alla var glada och skrattade. Vi drack glögg och vi dansade kring granen på Effes. Man fick sitta i tomtens knä och till och med fick man kanske en kram eller två. Det spelades julmusik och det snöade. Det SNÖADE. Och det var så fiiint, även om det smakade äckligt att få det i munnen. Jag, Elinor och Maria var kanske jordens sötaste smällkarameller ever, och alla andra var också så himla fina. Tomtar, paket, adventsljusstakar och annat juligt var omkring en hela kvällen lång. Lång och lång förresten, även fast festen höll på i flera timmar (nåja, 22-02 typ) så sa det bara SWISH och så var det dags att gå hem genom den blåsiga natten. Men stämningen var på topp i alla fall och Klubb Kaka-killarna hade gjort världens bästa jobb. Tusen tack till alla fina människor som gjorde det till en superduperrolig kväll! Puss!

image705image706image707image708image709image711image712image713image714image715

Helt underbara bilder, inte sant?! Och fler fnns att beskåda på
bilddagboken!

Julen nalkas med stormsteg!

Vi har väntat länge nog nu! Och äntligen står julen för dörren! Gröten puttrar på spisen, musiken flödar, julematen står på bordet (om currypasta med bön- och avokadosallad räknas? Klart att det gör!), eftermiddagarna ägnas bara åt julpyssel och önskelistan är flera meter lång! Tänk att det snart är julafton, redan i september! Halleluja, vad roligt! Jag längtar efter både tomte och paket!

Ni undrar förstås vad jag vad pratar om?
Klubb Kaka såklart! Äntligen går Julkakan av staplen, och alla ni som är nyfikna på vad jag (och Elinor och Maria. Och alla andra såklart!) kommer vara utklädd till, ni får ta och pallra er till Effes på fredag kväll och ta del av hela härligheten! God Jul!



Tre heeelt vanliga berättelser bara.

1) Det var natt och månen ville skröda. Alla var trötta och svåra, men hon ville något mer, något rödbrunt som liksom såg ut som en bajskorv... eller en kotte. Jag vet inte riktigt. Hur som helst. Jag gick vidare genom natten. Det var det bästa som hänt sedan 2005. Imorgon skulle de båda vakna och inse att du är ett jävla pucko. Alltså, vissa är snäppet sämre än andra, så är det bara. Nåja. Ska vi ta en öl eller? Det var ingen som kunde svara, var det rätt eller fel? I vilket fall som helst var det skönt och riktigt roligt! Alla garvade som att dom hade tagit LSD eller alternativt roligt uppåtshack. Vi dansade, dansade, dansade och... jag orkade inte längre. Nu var det slut... över...inget. Nu var det över och alla kunde se det i vitögat. Jag var nöjd. Nu visste jag i alla fall vart han stog i den här frågan.

2) Jag var 13 år och mitt liv var toppen. Jag var full 24-7 och plus det tjänade jag fett med pengar. Jag var prostituerad. Det var ju synd, men va fan, man behöver ju pengar liksom . Jag gick fram till den fula snubben såg mig i ögonen, panikkänsla. Jag hällde upp ett överfullt glas med whiskey, låste in mig i badrummet. Allt jag såg var inte som jag trodde. Mitt liv har förändrats. Till skit, total koskit, den värsta sorten! Jag ville få folk att tro bättre om mig. Jag menar, jag är ju en hyvens kille, typ ASSCHYSST, om jag får säga det själv. Men du, däremot, du försvinner. Jag får cp-ryck, knuffar sönder väggarna, låtsas som att det är världen. Mitt hjärta bultar hårdare än trumman och jag önskar att jag var en valross.

3) Jag undrade om det verkligen skulle vara såhär?! Ett ben och mongoliserad tunga i käften?! Men va fan, jag vill ju prata! Jag skulle nämligen vilja säga att du är det vackraste jag nånsin sett. Du verkar lika normal som Krusty the Clown. Begåvad och berusad. Jag vill gifta mig med dig nu! Okejrååå, vi drar. Och så gick dom till nästa krog. Där var det ett jädra drag och alla dansade som dårar. Gaah! Ihhiii! Det var verkligen cp från huvudlöss till svamp mellan tårna. Varför går vi inte till kyrkan direkt in i ett grönt rum där det satt en människa i rosa kanindäkt. Vad gör du här, frågade hon. Vill inte? Nej, hon vågade inte bli fru eller var han man? Det får Gud förtälja. THE END.

Ja, det här är alltså vad som händer när man sätter penna och papper på ett gäng lätt alkoholpåverkade tjejer som får skriva tre rader var, sedan passa vidare sista ordet till nästa person. Tre sjukt bra storys helt enkelt!

DAGENS LÅT:



 
image703

Jag ska göra nånting
Jag ska slå er med häpnad
Gå över en gräns
Jag ska bryta mig ut
Jag älskar dig så
som att vara beväpnad



Tillbaka till samtiden - skivomslag!


Detta är alltså omslaget till Kents kommande skiva Tillbaka till samtiden.
Så otroligt snyggt! Eller hur?!

image702


But my mind's still June

Igår bestämde jag mig för att lämna storstadslivet (dvs. Visbys 1208 hektar) för en liten visit hem till Garda. Vilket jag gjorde helt rätt i! Jag stupade i säng strax efter kl.22 och vaknade upp drygt 12 timmar senare idag. Fredagskvällen bjöd på förfest hemma hos mig och sen avslutningsfest för Johan Söderberg-veckan på Effes, vilket var hur roligt som heslt! Fullt av filmglada högskolefolk, flummiga Konstskoleelever (alltså, vi), filmgymnasister och annat löst folk fyllde Effes från vägg till vägg, från tak till golv. Rumpor skakades och skratt utbyttes mellan glitter och såpbubblor, och Johan själv var kanske den ballaste DJ:en som Effes skådat. Det var helt enkelt en riktigt, riktigt rolig kväll!

Idag vaknade jag utvilad som en prins (borde jag säga prinsessa här?), öppnade balkongdörren och möttes av en nyregnad doft av höst. Jag gick ner och åt frukost med mor och far och såg lite morgonprogram. Sen gick vi en promenad, och även om det till synes var höstigt så var vädret riktigt milt ändå. Det har varit en skön dag - vakna upp en söndag och vara allt annat än bakfull. Hur skönt är inte det?!

Nu är jag tillbaka på Ravinstigen igen och lägeneten känns lite extra mysig. Jag tog med mig en massa fotografier hemifrån som jag nu prytt ena väggen med. Foton gör alltid ett rum lite mer trevligt, tycker jag. Dessutom dricker jag te och ser på Scrubs (JD ska bli pappa, hurra!), och jag menar, vem kan inte vara nöjd med tillvaron då? Just det!

Jag tänker på det här med höst och att sommaren faktiskt är slut nu. Hela sommaren har man gått och väntat på att värmen till slut skulle slå till, men det gjorde den aldrig riktigt ordentligt. Och nu är det för sent. Ja, det var den sommaren det. När jag tänker tillbaka på den så tänker jag ändå på den som en bra sommar. Fast det var en del dåligt med. Men det är bättre att minnas det bra och det fina. För att göra en kort sammanfatning av det hela skulle jag vilja säga såhär:

- HULTSFRED! Jag har inte varit på många festivaler egentligen, men det här var i alla fall den bästa! Kanske det bästa på hela sommaren, hela året och bättre än allt annat året innan det också. Okej, jag ska inte överdriva, men.... JO! Visst, jag hade dåligt med varma kläder, dåligt med pengar, vilket ledde till dåligt med mat. Sovsäcken försvann natt 1 och jag missade vissa band jag ville se (såklart). Men allt det vägdes upp av alla underbara människor, mina bästa tjejer, festivalmaken, alla bra band som jag faktiskt såg, mysiga kvällar, dagar, morgnar, förmiddagar, eftermiddagar, nätter. Inte ens det dåliga vädret som öste ner över oss sista natten var speciellt störande. Allt var bara asbra!

- STOCKHOLM. Jag besökte Hultsfredsmaken i två omgångar. Vi var på Grönan och åkte allt som gick att åka. Vi åkte turistbåt för en hundring bara för att.... det var kul? Vi badade från bryggan vid Lilla Essingen, gick promenad, drack öl, åt god mat, och allt möjligt. Det var roligt, och jag kommer minnas det mycket som "sommaren 2007".

- NINE INCH NALS / STOREBRORSBESÖK  (sthlm igen). Ja, självklart kommer jag minnas den konserten på Hovet. Och hur bäst broder Daniel (+flickvän) var när jag var lite ledsen. Vi spelade boule, en jäkla massa uno, drack folköl, festade och gick på Debaser. Jag hade skitroligt!

- VÄDRET. Ja, man kommer ju minnas att solen lyste med sin frånvaro större delen av den här sommaren.

- FÖRSOMMAREN I VISBY. Men jag kommer även minnas sommaren innan själva sommaren börjde på riktigt. När vi var hela gänget och satt i Almedalen många, många kvällar och drack öl. Hur dagarna faktiskt var varma och kvällarna ännu kalla, och hur vi då alltid gick hem till mig och höll låda på mina 16 kvadrat på Klinttorget, eller alternativt hem till Jessicas och Elinor mysiga, men ack så kalla, lya. Det var fint det.

- SÄKERT!, MAIA HIRASAWA, REGINA SPEKTOR, UFFIE.  Musiken som det har lyssnats extra mycket på den här sommaren. Sjukt bra!

- ELINOR.
Hon och jag gjorde massa fina äventyr under sommaren. Vi åkte bl.a på roadtrip till Burgsvik i hennes balla cab, med solbriller för ögonen och sjal runt håret (man vill ju inte bli ful). Caben var också vårt färdmedel in till Visby många kvällar då det sen väntade fest. Alla kvällar vi aldrig visste var vi skulle sova, men det alltid ordnade sig ändå. Vi klädde ut oss till Emo-barn, vilket ledde till att jag nu går under namnet Emo/Emoli av vissa. Vi sov i hennes husvagn, vi var på kräftskiva med massa andra trevliga flickor och pojkar, vi fikade flertalet gånger på Barista och självklart var hon mitt sällskap på Hultsfred tillsammans med Jessica och Barret.

Ja, för att ta det snabbt  helt enkelt. Sommaren 2007, det var mycket mer, men det här får räcka för nu.... It should, it should be winter now. But my mind´s still June. And you should,  you should have given me wings by now so I could catch your eye...


Nu måste jag nanna kudde för att orka med lerjobb i skolan imorgon :) Tjipp tjopp.

Ett långfinger åt döden.

image701
En tung dag för många idag.
Till C och alla närstående.
Idag är tankarna hos er igen.








Och som om det inte vore nog.
I början av sommaren var mina kusiners pappa med i en allvarlig bilolycka, fick skador på hjärnan, koma, minnesförlust och all möjlig skit. MEN han klarade sig mirakulöst nog, och han blev en av dom som höll hoppet uppe för mig nu i sommar under det där hemska.
Men hoppet räckte som bekant inte ändå.
Och så nu, förra torsdagen, hände någonting.
Någonting blev fel när han körde fyrhjuling.
Han körde ner i diket, slog huvudet i en sten och dog.
Han också.
Efter att ha överlevt den allvarliga bilolyckan.
Ibland undrar man vem som bestämmer.
Man blir fan rädd.
Ett långfinger åt döden!

Happy people center

Imorgon är det redan fredag, och skolvecka nr. 2 är slut. Det har gått så himla fort! Igår hade vi föreläsning om lerans historia hela förmiddagen med en dam som bar på en hel hög med erfarenhet och tusen spännande historier. Synd bara att jag var så vansinnigt trött så att jag nickade till både en och tre gånger. Jag till och med hann påbörja en DRÖM. Bra jobbat va? Men den här gången visste jag i alla fall vad tröttheten berodde på. På eftermiddagen hade vi vår första krokilektion. Det var svårt, men roligt, och modellen såg ut som en tjock Fredrik Reinfieldt enligt en av mina klasskamrater. Han hade en rund mage och ett smalben utan vadmuskel, så han var intressant att teckna av. På kvällen mötte jag upp V från klassen för att se Johan Söderberg-film på Roxy, men även där somnade jag till, likaså V, så efter en timme gav vi upp och drog hem, för vi kunde verkligen inte hålla ögonen öppna. Jag sov som en gud den natten!

Idag redovisade vi vårt första projekt, och vi fick jättebra respons både från klassen och utav vår lärare, så det var väldigt roligt. Dessvärre glömde jag kameran idag, av alla dagar, så dom enda bilderna som togs, togs med mobilen, som jag nu inte kan lägga in på datorn. Nåja, inga vidare bilder i alla fall (dessa bilder är från när staden fortfarande var under uppbyggnad för ett par dagar sen). Efter skolan satt jag och V vakt på Söderberg-utställningen, men det kom knappt några besökare under vårt pass, så vi passade på att se Surplus. Under tiden så hade dagens regnmoln blåst bort och himlen var klarblå och solen varm när vi kom ut igen. Vi spatserade ner till Fotogalleriet och käkade mat och skrattade mest hela tiden. Hon är så söt och rar, min lilla klasskamrat. Men hon har berättat en del om sitt liv nu för mig, och det känns lite konstigt att tänka på att hon verkligen har haft det för jävligt, när man själv har haft rena motsatsen till uppväxt, tryggt och säkert. Man vill bara ta henne i famnen och krama om henne. Hur som haver. Efter att vi mättat våra magar gick vi en promenad längs havet innan det var dags för filmvisning på Roxy igen. Ikväll var det Information is free, Read my lips spezial och till sist The Voice (ta en närmare titt här), som alla tre var hur bra som helst. Avslutningsvis var det eftersnack med Johan själv. Han verkar minst sagt vara en klipsk kille. Imorgon är det avslutningsfest för hela den här veckolånga tillställningen på Effes och Johan ska vara både DJ och VJ, och jag tror det kan bli hur skoj som heslt.

Jag är verkligen så himla glad att jag har börjat på Konstskolan. Såhär långt trivs jag jättebra! Jag har en bra klass och det är verkligen roligt om dagarna. Jag är liksom ganska nöjd med min livssituation för en gångs skull, och det känns så himla skönt. Lägenheten blir mer och mer hemma för var dag som går och det känns inte alls långt till nånting som det gjorde i början. Idag har dessutom golvet blivit prytt med tre nya mattor i runda former och i färg av rött och svart. Mycket tjusigt.

Imorgon har jag sovmorgon! Inte förrän kl.10.00 börjar vi med heldagsseminarium nere på Roxy. Och senare kommer Jess in till stan. Åh, min lilla chokladpralin, jag längtar efter henne!

Nu ska jag sova och ägna mina sista tankar för denna dag på någonting fint...

Och utan ett ljud, mitt hjärta i din hand.

image692