Sthlm, snörvel & regn/sol

Nu sitter jag här, i lägenheten där jag är på besök, men han jag besöker är på sitt jobb. Jag känner mig som hemma och är inne på min andra kopp te för denna morgon. Gött. Jag vill också ha en sån här fin lägenhet! Det kändes som att jag reste hela dagen igår, och när jag tänker efter så gjorde jag ju typ det också. Uppstigning 07.30, framme i Sthlm ungefär 17.30. Att det skall ta så lång tid att ta sig från ön hit! Men det var ju faktiskt lätt värt det! Regnpromenad under ett och samma paraply, hembakad pizza, folle och mysig musik. Inte helt fel om jag får säga det själv. Idag är jag dock sjukt trött, men å andra sidan, jag är väl inte den som skall klaga... Har tänkt att ta en sväng på stan, men just nu känns det som att jag inte orkar lyfta ett finger och hellre bara sitter här och dricker te hela dagen. Eventuellt med lite sällskap. Men det går ju inte, så jag får nog lyfta ett finger eller två trots allt och pallra mig iväg så småningom.

Jag har blivit så himla förkyld bara och min nos känns inte helt till freds med detta. Nässpray skulle kunna vara en bra sak, men jag får ont i näsan av nässpray, så det är inte bra.

Solen skiner och jag hoppas att det är så varmt som det ser ut att vara, för - jag har inget emot regn - men jag gillar bättre sol, och är det sol så blir det kanske ett besök på Grönan senare :)

Men nu får det nog vara nog. Nog nog nog.

Stockholm nästa!

Jaa, jag lyckades att kliva upp 07.30! Bra jobbat Ämli! Nu blir det macka och te, buss och båt, sen Stockholm :)

PS. Naaj, börjar känna mig förkyld igen. Dumt. DS.

image598

Vad har hänt?!

Har helt plötsligt jättemånga läsare på min lilla meningslösa blogg. I alla fall om man jämför med förut. Det är roligt, tycker jag. Fortsätt så! Heja heja!

Min ko hette Sara.

Har precis målat naglarna med skakig hand. Lite extra klurigt att skriva nu utan att sabba skiten. Ett sms skrämde nyss livet ur mig. Herre jösses. Huset är tomt och tyst, för mor och far är i Norge. Dom åkte omänskligt tidigt imorse, flera timmar innan jag ens var i närheten av att vakna. Dock vaknade jag ovanligt tidigt för att vara jag - 09.50, för att min handläggare från Arbetsförmedlingen ringde. Jag hatar arbetsförmedlingen. Jag skulle redovisa mitt jobbläge. Som att jag inte visste det! Jag skulle ju maila under dagen - när jag hade vaknat! Nåja, upp i skaplig tid i alla fall. Elinor kröp upp till mig i min säng och var söt och vi spanade lite på world wide web och klagade på fula, unga människor. Sånt tycker vi är kul, att vara elaka och se ner på folk. Moahahaha! Nää, inte rikitgt, men lite. Sen gick vi ner, åt frukost, läste tidningen och förbannade oss över att folk döper sina barn till Sara, då vi av olika anledningar inte tycker om Saror. Inte Sandror heller för den delen. Det måste vara nåt med S... Vi hade hur som helst en mycket givande och konkret konversation kring detta:

Ellie: Varför döper dom sina barn till Sara?!
Jag: Jag vetifan, dom tycker väl det är fint, fast vi tycker ju inte om Saror!
Jag, igen: Min ko hette Sara....

Det har varit så mörkt idag, bara massa regn och gråa moln. Skall tydligen hålla i sig. Men innan regnet föll så satt jag och Ellie på balkongen och lyssnade på Säkert! med öppen dörr och hade en fridull stund. Verry schöönt.

Elinåran åkte vid 2-tiden, så resten av dagen har jag varit själv. Började packa inför morgondagen, men av nån anledning började jag städa istället. Nu har jag packat i alla fall, men jag har upptäckt att jag inte har några tröjor och inga kjolar heller för den delen, typ bara ett par skitiga jeans, så det blev en dålig packning. Dessutom är min favoritkofta spårlöst försvunnen, och det stör mig väldigt mycket! Hur kan kläder bara försvinna? Jag har letat i hela huset. Ååh typiiiiskt.

Nu börjar jag frysa. Sitter i bara underkläder, så ta på sig ett plagg eller två skulle ju vara en ganska bra idé, men jag har ju målat naglarna. STÄNDIGT ALLA DESSA PROBLEM. Hoho.

Nej, dags för ett ryck. Typ ett göra-te-ryck.

Tata.

Jag hatar flugor!

Dom är små, dom surrar, dom flyger, dom äter bajs och dom PARAR sig PÅ mig! Flugorna, dom äckliga små krypen! Och dom är överallt och dom är envisa som fan, dom har knäppa ögon, dom är envisa igen och igen och igen och dom sätter sig på mig igen och igen och igen. Och jag slår ihjäl dom med flugsmällaren, men dom är kvar - ÖVERALLT! HELA TIDEN! Jag är nära ett nervöst sammanbrott just nu. Flugorna borde utrotas!

image597

Båtbokning.

Ikväll kom Elinor till mig. Vi har pratat om ungefär två saker. Kanske tre. Vi har gått en promenad, och vinden var helt stilla. Och så har vi ätit jordgubbstårta från hennes födelsedag. Lyx, även fast jag egentligen inte riktigt tycker om gräddtårta och inte hon heller. Nu har hon somnat tror jag, min lilla hallonbåt. Det kan bero på att hon varit uppe sen 7-snåret imorse för att hon har ett jobb, och inte jag. 

Pratar med Fiona på msn nu. Vi har inte träffats på över ett år, för hon har bott i Schweiz, men nu kommer hon till ön nästa vecka och då skall vi äntligen ses! Åh, vad underbart!

Bokade båtbiljett till el Stockholmo idag. Skall hälsa på festivalmaken. Skall bli skoj! Tänker inte skriva om det så ingående, eftersom du, lille man, säkerligen läser det här så småningom. Haha.

Nu tror jag att jag skall göra ett sovförsök. Kanske....

Maybe I could be yours

Vissa saker gör mig så arg. T.ex. när man har skrivit ett inlägg här på bloggen, men så blir Internet vrongt och trotsigt och vill inte alls vara med längre och stänger ner hela skiten så att allt försvinner. Det hände mig precis alldeles nyss. Snacka om problem!

Jag sitter i min säng och lyssnar på Anna Ternheim och har det ganska mysigt med levande ljus och grejer. Börjar dock känna en gnolande huvudvärk och ögonen är torra, och jag vet att jag verkligen borde sova. Samma sak varje natt. Varför kan jag inte bara gå och lägga mig nån himla gång för? Fast egentligen bryr jag mig faktiskt inte speciellt mycket.


Anna Ternheim sjunger så vackert att det nästan gör ont och duetten Lovers Dream med Fyfe Dangerfield är helt, helt underbar och videon sjukt snygg så jag bara måste bjuda er på den såhär
i sommarnatten - varsågoda:










Det är prick en vecka sen vi kom hem från Hultsfred och det känns redan som en evighet sen. En vecka är ju inte så lång tid. Galet. Då såg jag Anna själv, för jag tappade bort alla andra. Men jag flydde ganska snabbt därifrån när jag märkte hur en läskig gubbe/man/kille ställde sig närmre och närmre för var sekund och varje steg jag flyttade åt sidan blev ännu ett steg närmare för honom. Hua mig, vad otrevligt.

Hur som helst. Nu skall jag faktiskt sova. Godnatt.

Indiebarn.


Which 1990's Subculture Do You Belong To?

[Another Quiz by
Kris @ couplandesque.net]

Dumdrömmar.

Jag vaknade imorse med ett ryck, svettig och nästan gråtandes. Jag hade drömt jobbigt igen. Det känns inte helt okej att jag så ofta drömmer om knivar, blod och andra motbjudande saker. Nåväl, det var trots allt bara en dröm. Mamma kom in för att kolla hur jag mådde med fingret och allt, men jag var så trött så jag fattade ingenting och kunde inte ens känna efter.

Haha, såg nyss att nån anonym typ har kommenterat ett par bilder på bilddagboken på min bror. "Det vackraste världen nånsin har skådat?" Säger du det så ^^ Hm, fast jag har kanske en aning om vem det kan vara....

Åh nej, tyckte mig höra ett sms-plingplongande från min lilla telefon, men ack så jag bedrog mig. Typiskt.



Lyssnar på Kristofer Åström & Hidden Truck idag med. Lovely!
 
 


Is there love?
Is there loneliness?
Are there kisses from your precious little mouth?
Am i evil?
Am i just not for you?

Connect me to the wire of your heart

Maybe everything is gone
Maybe everything was wrong
You're a dreamer
You're in every dream

Connected to the wire of my heart
Connect me to the wire of your heart


Yesterday around 4.AM I thought about you for a second or two


Jag känner mig ledsen. Antgaligen för att jag innerst inne vet att....


Hela min kropp gör ont. Tiggde åt mig lite massage förut, men jag vet inte om det hjälpte. Helt stel i nacken. Benet gör ondare, och fingret har jag börjat vänja mig vid, men det är svullet som en tennisboll, helt spänt och varmt.

Vad gör alla ikväll? Elinor fyller år och jag tror det firas lite inne i staden. Själv är jag så gott som död. Inte bakis, men trött och mörbultad. Åh, jag vill verkligen ha en kram, en sån där som säger "det är okej, gråt en skvätt mot min axel, om du vill, det får man". Men nepp, ingen axel att gråta mot eller nåns famn att gömma sig i för en stund. Buhu. Krama mig!

Mitt huvud är helt tomt och fullt på samma gång. Hjärnstillestånd, men samtidigt en sån jävla aktivitet så jag blir helt trött. Egentligen borde jag sova. 21.40? Nej men det går ju inte.

Fick en dator igår förresten. Broder Daniel köpte ny typ i vintras och lovade att jag skulle få hans gamla bärbara, så nu äntligen fick jag den när han kom hit.  Bra storebror! Fast jag håller mig ändå till fars, för den är mycket flashigare. Som om nån skulle bry sig...

Jag har upptäckt att jag behöver skaffa nya glasögon. Ser ju skitåligt i dom här jag har. Gud vad jobbigt, det kostar ju en förmögenhet. Minst!

You could have the sun
You could have the water
This I'd give you
You could be the moon
You could be the harbour
I arrive to
You could come over
uninvited
You said I'm the one
the one to hold you
Does that go for others too

Nor surprise

Yesterday aroudn 4.AM
I thought about you
for a second or two
I know it's no good
I feel so lonely
sleeping without you
How come your arms are not around me
I said you're the one
the one to hold me
But I guess he said that too

No surprise

Åh, Kristofer Åström, vill du gifta dig med mig?!

Midsommar - en blandning av alkohol, häsar, telefoner & stukade fingrar.

Hrm... så var midsommar över och förbi - tack och lov! Det skulle kunna tyckas att jag gjorde vissa tabbar/pinsamheter/dumheter igår, och jag kan inget annat göra än att hålla med. Jag har kommit fram till följande: alkohol och telefoner går inte ihop, och alkohol och hästar går definitivt inte ihop...

Jag började mitt midsommarfirande på ett lugnt och fridfullt sätt. Min yngsta bror och hans flickvän kom till ön igår natt. Mycket trevligt att se dom sötnosarna igen. Vi tog en sväng upp i skogen/änget/hagen och plockade blommor och jag fotograferade lite. Hur midsomrigt är inte det?! Sen hem igen och äta midsommarlunch med familjen. Göra sig fin, klänning på, fixa håret och lukta gott. På eftermiddagen kom resten av min familj, dvs. lite bröder här, lite bröder där, barn, farmor osv... Det åts jordgubbstårta och delades ut presenter till min äldsta bror som fyllt år tidigare i
juni. Sen kom Jessica hit för att hämta upp mig till hennes och Camillas fest. Allt var aningens stressigt för det skulle även hämtas upp mer party people vid bussen. Min mor insisterade dock på att Jessica skulle ha en tårtbit, så det fick hon. Burna iväg, hämta folk, landa i Burs, sen var festen igång. Det dracks öl och vissa åt sill och liknande, vi byggde ett tak i form av en enorm presenning och vissa drog iväg och badade. Inte att förglömma, vi byggde oss även en liten midsommarstång. Efter ett par öl bestämde jag och Jessica oss för att ta moppen till Stavgard för att... ja, för att vadå? Jag har faktiskt ingen jävla aning, men så blev det i alla fall, och det slutade med att alla efter en stund befann sig i denna besynnerliga lilla vikingaby. Och det var i denna lilla vikingaby som det hände - hästinsidenten... Allt var Augusts fel, jag skyller på honom. Vi hittade en stor hage full med lamm, gätter och så - tadaa - hästen! En svart liten schettlandsponny som var kelig och otorligt söt. August bestämde sig för att "provsitta" lite på den, men hoppade av ganska snart när den lila pållen började springa iväg. Smart drag till skillnad från mig. Gammal hästtjej som jag är så blev jag såklart oerhört sugen på att ta mig en liten ritt och jag trodde såklart att jag var bra på det också. Och ja visst, det gick bra - till en början. Sen ville inte the black little monster horse ha en tung berusad människa på ryggen längre, så den skenade iväg och bockade av mig. Brannis filmade det hela, och det ser ganska roligt ut och jag skrattade som en tok. Men det visade sig att det inte alls var lika roligt som det såg ut på filmen, för när jag skulle ställa mig upp kunde jag knappt stå för mitt ben skakade så mycket och jag hade fått massa skrapsår och grejer. Och värre blev det. Upptäckte att fingrarna fått sig en turn också och  det slutade med att jag fick linda dom när vi kom hem igen. 


Ingen skada skedd, höll jag på att säga, men det var ju faktiskt inte sant. Trots skador så fortsatte kvällen i goda vänners lag och vi åt  jordgubbar och givetvis blev det dansa runt midsommarstången och annat trams. Festen avrundades i den sena sommarnatten nere i källaren med biljardbord, dans och musik. Jag slockande vid 03.30-snåret skulle jag tro på en otroligt charmerande bädd av soffkuddar bakom soffan, inte i den.




Och så till denna dag. Jag har en gnutta ångest över vissa saker, men jag skall försöka låta bli. Jag är ganska trött också, då min soffkuddsbädd kanske inte var den bästa trots allt. Men det värsta är ändå mitt finger. Det har en färg av rött och blått och storleken av en morot och jag kan varken sträcka ut det eller böja det helt. Till råga på allt så har jag fått några röda underliga fläckar där min känsel typ har försvunnit. Låter det bra? Kanske borde jag ringa till farbror doktor och kolla upp det stackars fingret. Kan va en idé. Ganska dålig tajming att skada fingret om det nu blir så att jag skall jobba snart framöver. Jag antar att jag är ganska bra på dålig tajming.

Förresten, alkohol-och-telefon-biten som jag inledde med tänker jag inte ens gå in på. Det är bara dåligt. Usch.


Hoppas i alla fall att alla ni andra hade en fin midsommar med massa roligheter, god mat och allt annat som hör därtill! Nu skall jag gå igenom gårkvällens bilder och antagligen få mig ett gott skratt... Tjipp tjopp!




Värmedöden

Jag håller på att dö av värmeslag och allt blev genast så mycket tråkigare. Jag går och lägger mig. Hej och hå.

Jag väntar, väntar

Nu har jag pratat med Pär/Sandhamn. Han var ledig denna vecka och alla platser var egentligen redan tillsatta, sa han, men han kunde säkert fixa nåt åt mig ändå och han hade en idé vart han ville "sätta in" mig nån stans. Spännande. Han skulle ringa om några dagar igen.

Jag kom på mig själv - igen - med att gå runt och le, och hade jag varit snäppet gladare hade jag kanske gjort ett litet skutt också. Jag vill vara glad. Låt mig vara det ett tag till. Helst hade jag velat hålla nån i handen och springa runt och bara skratta mig lycklig. Varför är sånt så svårt för?

Gud, vad ont i halsen jag har. Men det skiter jag i för idag är jag glaaad och sjunger aaahhhh-ahhhh-aaaaah med Säkert!

Dagen favvo-Säkert!-låt:

Din mamma kanske hörde av sig 
Kanske en släkting som är sjuk, vem vet
Eller din telefon gick sönder
Du kanske tappade den i havet
Den kanske gled i vattnet
Kanske var på Holmö i helgen
Kanske glömde den i stugan
Spillde rödvin på displayen
Jag vet din kompis Karl
En sån klantig person
Han har hamn' i problem
Fick hämta ut han på polisstation'
Kanske var du i en olycka
Borde jag redan köpa blommor tro
Undrar om du gillar garbera
Undrar om du hamnar i rullstol


Eller träffade du en tjej
När du var på biblioteket
Nån som är mycket bättre än mig
En sån som inte luktar nånting
Och tänkte du precis det
När ni gick sakta genom stan
Kanske gick ni och åt kinamat
Eller hade du dålig täckning
Just den dan









Repris: Hur man tillfredställer en kvinna/man

Haha. Hittade det här som jag skrev förra sommaren:


Hur man bär sig åt för att ständigt tillfredställa en kvinna:
Krama, berömma, pussa på, värdesätta, akta, massera, laga saker, känna med, ge komplimanger, stödja, fresta, ge efter för, lugna ner, stimulera, klappa, trösta, gosa med, hålla om, skydda, ringa till, vara nära, förlåta, charmera, fascinera, se till, lita på, försvara, bekräfta, skämma bort, drömma om, tillfredsställa, avguda..


Hur man bär sig åt för att ständigt tillfredsställa en man:
Kom naken!


Morgonbubbel från en katt.

God morgon.

Sitter nu i sängen med benen i kors och dricker te och äter macka med ost och kaviar på. Jag har funderat över hur saker som smakar så gott kan lukta så äckligt - såsom just kaviar och ost. Det luktar ju verkligen bajs. Lutfisk luktar också äckligt, fast det smakar visserligen för jävligt också, så det var ju ingen gåta direkt. Eh, nåväl.

Det här kan vara en av mina favorttidpunkter på dagen, när jag är ensam hemma och sitter för mig själv på mitt rum och slurpar te och håller på att, sakta men säkert, vakna till liv igen.

Jag borde ringa till Sandhamn idag. Enligt Daniel så sa Eddie att jobbet var klart. Varför har Pär inte ringt? Jag blir lite nervös. Skall jag verkligen flytta igen? Jag kommer sakna ön. Jaja, vi får väl se hur det blir...

Igår fick jag en
Glamour på posten, men jag vet inte varför. Det roliga var att man fick en liten godispåse från Malaco och en liten tub med tandkräm i som gåva! Undrar om dom har tänkt att man skall borsta tänderna efter att man ätit upp godiset? Jag fick en tidning förra månaden också, och jag tror att dom vill att jag skall betala dom, men det änker jag inte göra. Ha!

Pappa är på begravning, mamma jobbar, och i natt kommer bror + flickvän hem. Jag längtar efter dom, typ världens finaste människor. Jag skall städa idag, för imorgon skall det ställas till med midsommarfest, men jag är lite förvirrad angående denna dag. Typ "familjefest" + lite födelsedag här hemma, bjuden på middag i staden och så typ hus/trädgårdsfest på landet som är närmare än staden. Vad skall jag ta mig till? Till att börja med skulle jag kunna sluta använda mig av ordet "typ" tre gånger i varje mening. Ja, det skall jag göra!

Slut.

PS. Jag försöker lära mig Facbook, men jag tror att ja inte fattar nånting. Som bekant, jag är inget ljusskaft precis. Heter det ens så? Ja, ni ser... DS.

image587

Som en jävligt fin sommarsång på gitarr.

Hoppsan! Började känna en trötthet smyga sig på i ögonen, och ja visst, klockan är ju halv 1. Tycker mig känna en aning hunger i maggropen också, men nej, mat får jag klara mig utan just nu. Kom på mig själv tidigare vid matbordet med att sitta och le. Det var fler som såg, och jag är glad, men vågar inte vara för glad, för då går allt åt helvete, det gör det alltid.

Har läst lite i bloggen från förr, tiden då jag bodde i Sthlm, och jag kunde till och med känna doften från lägenheten efter ett tag. Fy fan, vilken misär. Glad att det tog slut.  

Säkert! har gått varm hela dagen och jag har upptäckt att skivan är ganska kort. Ser min skugga på den blå väggen framför mig och jag ser ut som Lilla My eller nåt, fast fulare. Fick flera bilder från Hultan idag av A, och åh, jag saknarsaknarsaknar allt det braiga. Man borde alltid vara på festival! För exakt en vecka sen var det första kvällen där och vi var tämligen berusade och glada och hade fortfarande allt framför oss. Åh!  Nu känns allt lite grått.

Mina ben är varma! Byxor av! Sådärja. Stackars er som läser detta tillintetsägande skitsnack om absolut ingenting. Sån är jag. Har inget vettigt att säga, men ligger på mage och är ganska charmig ändå. Lalalala.

Om jag fick önska mig precis vad jag ville just nu så skulle jag önska mig en varm sommarnatt med sällskap och skratt, ett fnissigt berusande tillstånd, fast bara helt lagom så man kunde räkna stjärnorna och se varandra i ögonen, gå nära och känna dofter och kanske en snudd av hud, sådär som den där dikten jag skrev (av) en gång, helt enkelt som en jävligt fin sommarsång på gitarr. Ni vet precis vad jag menar, inte sant?

Men nu är ju verkligheten nåt helt annat och jag börjar få ont i ryggen av att ligga såhär, så jag skall väl sova istället. Och drömma... och tänka... och fundera... och fantisera....

I mitt huvud ser jag en bild på.....

Åh nej!

Vaknade först vid halv 10-snåret och fattade inte varför. Slängde upp datorn i sängen och lyssnade på ett par fina låtar tills jag somnade om igen. Drömde... ja, fy fan, vad jag drömde! Det skulle vara en stor fest här och mitt ex kom hit. Jag hade längtat efter honom - fast jag tror det var nån annan jag längtade efter egentligen - och när han väl kom hit så ville jag absolut inte ha honom här, eller vara med honom eller nånting alls. Vad gjorde han där? I min dröm?! Åh, vilken tur att det inte var på riktigt, hade inte alls en bra känsla i kroppen. Piuh!

Jag drömde mera. Jag drömde om Sofia, och att vi skulle laga mat tillsammans. Hon planerade nåt i stil med pitabröd. Det lät bra till en början med massa goda grönsaker och grejer, men sen ingick det kött och popcorn i hennes planer också, så jag blev genast fundersam. 

Jaja skit samma förresten, så sjukt tråkigt faktiskt, så nu orkar jag inte skriva mer om mina ointressanta drömmar. Vaknade upp för andra gången idag för en liten stund sen och var så sjukt trött! Faktiskt så trött så att jag knappt fick upp ögonen - på riktigt. Jag är redan rastlös och uttråkad. Vad har den här dagen i sitt sköte? Antagligen ingenting, och jag kommer bara gå runt här och tänka och längta och fantisera om ditten och datten och knappa för mycket på min älskare Fujitsu Siemens Amilo och hoppas att nåt skall hända i denna stora värld av ettor och nollor och annat kraffs. Meeen, det gör det ju inte. Suck. Kom hit och lek med mig, någon?!

Säkert!



Sitter och lyssnar på "Allt som var ditt" med Säkert! och får gåshud över hela kroppen...

Dom jävlarna skall skju-uu-uuu-uu-uu-uuu-uuuu-taaas, Dom jävlarna skall skju-uu-uuu-uu-uu-uuu-uuuu-taaas, Dom jävlarna skall skju-uu-uuu-uu-uu-uuu-uuuu-taaas!!!



image586

Foto: Alexander Fyrdahl

Dötid.

Tycker att jag luktar cigarettrök om fingrarna. Kan det verkligen stämma? Har ju både duschat och inte rökt sen igår. Inget mer röka nu, sa jag och tände en cigg i väntan på båten...

Har en blandad känsla i kroppen. Ganska glad, men samtidigt nåt jag inte riktigt kan sätta fingret på. Liksom, vad skall jag ta mig till nu? Vad skall jag göra? Visst, kanske dyker det upp jobb framöver, men allt är så himla ovisst, och jag är trött på det. Ingen verkar kunna komma med raka besked. Det är svårt att finna sig till rätta efter en festival när man inte har nåt att riktigt ta tag i eller återgå till. Vad har jag gjort idag t.ex.? Inte ett skit, förutom att tvättat en himla massa och suttit framför datorn och fördrivit tid. Dötid. Nu är det natt åter igen och man skulle kunna sova, men jag är inte trött. Det känns ovant att vara själv. Lyssnar på en fin låt om sommarnätter och sånt som kan hända under sådana, och jag undrar vad den här sommarens nätter har att bjuda på framöver. Och dagarna! Vad kommer att ske?

När nån frågar mig vad jag gör eller vad jag skall göra sen, så önskar jag att jag hade ett svar på den frågan. Det är svårt att säga att man inte gör nånting och fortfarande hålla huvudet högt. Kanske skulle man göra nåt helt otippat, dra iväg nån stans eller vad som helst. Ja, jag vet inte.

Jag har fastnat i tankar om drömmar ikväll - vad dom betyder och hur dom kan påverka en. Igår när vi åkte från Hultan så somnade jag ganska snabbt i bilen och direkt befann jag mig i drömmarnas värld. Jag drömde om skratt och närhet och sånt som gjorde mig besviken när jag vaknade och insåg att det bara var en dröm och att verkligheten var precis lika tråkig och grå som innan jag somnade. Likadant var det en av nätterna under festivalen - jag låg och funderade på en sak tills jag somnade och drömde att det hade löst sig, men så vaknade jag och - ja, ni fattar. Nåväl.

Åh, vilken tråkig natt det är. Inte ens MSN pratar med mig. Men, oj, plingplong på telefonen, jag fick SMS! Wiiha!

Lalala sjunga lite... I need some help to sleep tonight. don't sort me out, just hold me tight. Douglas Heart sjunger fint.

Nej vad fan, nu blir det kanske sova ändå. Eller? Åhh blää, nu spårar det ur. Godnatt!

HULTSFRED I MITT HJÄRTA!

Daterat 17 juni 03.10

Så var det natt igen och jag är hemma på ön. Jag sitter med nyduschat hår och luktar gott om kroppen, vilket är nåt jag inte direkt har gjort dom senaste dagarna. Äter jordgubbar med mjölk som mamma sparat åt mig. Allt känns sorgset och vemodigt i natt. Jag ville verkligen inte lämna Hultsfred och festivallivet när det var dags. Igår vid den här tiden hade jag precis sett klart Pet Shop Boys spelning med min festivalpojke och var härligt dränkt av ösregnet som himlen släppte över Smålands skogar hela natten. Vi gick och åt en bit mat och gömde oss under trädet. Det var såklart förgäves och vi sa Vad tråkigt, men fortfarande var vi glada och berusade av alkohol, musik och varandra. Trots regn så blev det gryningsljus och vi somnade tätt intill varandra och den regniga natten var redan glömd.


Vädret har bjudit på en blandad kompott av stekande solhetta, gråa moln, nästintill stormiga dagar och sköna eftermiddagar. Jag var inte jätteexsalterad över banden till en början, men jag känner att jag har sett mycket bra ändå. Jag har tokdansat till The Ark, jag har fått gåshud till Asha Ali, jag har skrattat till Manic Street Preachers och jag har kramats, hållit handen och hånglat till Säkert!, Marit Bergman och den tuffa Uffie. Jag har haft det så underbart bra! Det enda som gick lite snett var väl att sovsäcken blev snodd första natten och att jag var närapå en snefylla på fredagskvällen. Men det gick över ganska fort igen och natten fortsatte lite lugnare till tidig morgon. Jag satt på berget med Camilla och skrattade hysteriskt åt det mesta och åt en pizzaslize tills det dök upp ett bekant ansikte, vilket visade sig vara en kille som jag har snackat med på MSN, vilket var roligt. Jag träffade även på en annan kille som jag lärde känna på antagninsdagarna på folkan, så vi hängde lite också. Det är så härligt med människorna och öppenheten på festival. Varför är inte människor på det viset hela tiden? Jag har träffat så många underbara personer under dom här dagarna!


Imorse när vi vaknade var det redan många som gett sig av från det här årets festival. Fältet blev tomt på tält och fyllt med sånt som folk lämnat kvar. Vinden svepte lätt förbi och kanske skulle det bli regn igen? Vi gick en runda, Jessica och jag, och letade efter "skatter". Jag ville inte åka hem. Borstade tänderna och gick till Pappa Katt-campet en sista gång där flaggan plockades ner och därmed var festivalen officiellt slut. Blickar, pussar, kramar. Åh, Pappa Katt, jag kommer sakna dom!


Det har varit en lång väntan idag på att få komma hem. Båten gick inte förrän 21.10 och så tre timmars resa på det. Men nu är jag här - hemma. Det känns nästan lite overkligt. Allt gick så fort. Känns som att det var alldeles nyss som vi kånkade vår packning i den stekade solen i onsdags och monterade upp vårt sexmannatält och skuttade av glädje och förväntan över det som vi hade att vänta. Men nu är det slut. Vemod och sorgsenhet. Kanske har det nåt med den där personen att göra också... kanske en aning.


Nu börjar natten bli ljus igen och jag saknar dig, er, dom, allt och alla.

/Mamma Katt


Nu sticker jag till Hultsfred!!!

Nu är väskan fylld till brädden med diverse festivalnödvändigheter (hoppas jag) och här sitter jag och dricker baileys. Det kommer bli så jävla bra! Dags att dra in till Visby nu och så imorgon bitti bär det av!

Tata gott folk!

image569

Grattis käre far!

Det är inte mänskligt att kliva upp såhär dags! Jag gick fan och la mig för fyra timmar sen!
Men fyller pappsen år skall det minsann bjudas på frukost på sängen. Jag är så snäll.
Men nu är det dags att sova igen. Godnatt,

Glöm allt du vet.

Blev helt plötsligt nervös över min blogg. Jättenervös faktiskt.
Om du/ni/hon/han/dom/vemsomhelst läser, glöm vad som står, ingenting här är sant.

STOPP!

Nu får jag fan ta och sluta!
Sluta upp med dom här fånigheterna!

Kom inte närmre! Åh snälla kom närmre!

Försöker förtränga det, men nej det går inte. Ord igen. Ord på avstånd, men fortfarande ord. Tankar tankar, närhet, längtan. Stopp! Sluta! Kom närmre!

Inför Hultan.

Så sitter man här som man har gjort ungefär precis hela dagen med katten i knät och försöker komma fram till vad jag skall packa till Hultsfred. Har pratat en jäkla massa i telefon idag känns det som - Elinor som frågar om kläder, speglar, skor, Resorb, alvedon osv. Och så Jessica, hon och jag som inte ens har fixat ett tält. Vi är så bra. Vädret känns jobbigt och ovisst just nu. Enligt hemsidan verkar det ändå bli helt okej väder, men enligt SMHI vankas det åskoväder och det är inte läge att campa i många delar av landet, säger dom. Så passande. Mitt nyinköpta liggunderlag är dessutom jättetunt. Borde man ha med sig stormkök? Plastpåsar? Flera skor? Ah, så mycket att tänka på. Men det kommer bli bra! Sist hade jag inget sånt med mig... hm.

Jag börjar bli sugen på en del andra festivaler också, festivaler som egentligen har mycket bättre musik än Hultsred. T.ex.
Arvika har en del bra, fast mest är jag sugen på att se Patrick Wolf. Och mest för att en viss person försökte att få med mig dit. Åh *prr* Och så  Accelerator har riktigt schyssta band att bjuda på. Nåja, det finns så mycket, men nu är det Hultan som gäller.

Jag skall färga håret idag. Färgen jag brukar ha fanns inte kvar så det får bli svart istället. Hade ändå vart inne på det att bli svarthårig igen, så varför inte?

Äh, inget mer att skriva.

PS. Lyssna på Blanka!! D.S

Väntar du på nån eller vill du bli min?





Fyra månader har gått
och jag kan inte förneka det som är.
Ville bara stanna tiden,
låta dina armar stanna runt min kropp
och dina händer dansa över min hud.
Sådär som bara dina händer kan.
Som dom gjorde då.
Och nu.
Jag ville glömma dagen och den
dystra verkligheten som väntade
så fort vi lyfte på täcket.


image568

















Livskval.

Nej, jag kom inte in. Jag trodde faktiskt nästan att jag skulle göra det, men nej. Bara reservplats. Jaha, självklart misslyckas jag bara för att jag äntligen kommit på vad jag vill göra i livet och jag vill göra det mest av allt. Mitt i allt detta har jag blivit erbjuden jobb i Sandhamn i Stockholms skärgård. Jaha, skall jag lämna Gotland mitt i sommaren, här jag vill vara mest av allt? Beslutsångest, kval och kluvenhet! Men nu när jag har tänkt på det och jämfört med mitt nuvarande, ganska skeva, sommarjobb, så börjar det kännas ganska lockande trots allt. Jag känner ju folk där och det känns roligt att det är kocken från förra sommaren som vill ha dit mig. Det känns som en stor chans och det kommer definitvt bli en erfarenhet och se bra ut på pappret.

På Gotland smälter man idag. Det är sjukligt varmt så jag blev tvungen att gå in och svalka av mig lite efter en
stund i solen. Har ätit hallon och melon. Gott! Har även tagit en tur till stranden idag. Inget bad dock, men en trevlig liten tur med far innan vi åkte hem igen och grillade. Ikväll blir det fest för ett par vänner som fyller år. Det blir nog nice som fan i detta fina väder. Nu skall jag ringa till Sandhamn.

Tata.

Cheez balls

Jag äter cheez balls, och jag som inte ens tycker om cheez balls. Men tvingar man i sig ett par stycken först så kan man inte sluta sen. Det är som ett gift. Ungefär som chips.

Sorgens dag - flytta.

Lämnade min lägenhet igår efter mycket packande och städande. Det var med stort vemod och en enorm dos sorgsenhet i hjärtat. Vill ju inte flytta ifrån den fina, underbara lyan som varit min under nästan ett års tid. Men så är det. Nu är jag lantis på heltid hemma hos mor och far i Garda. Jag har inte rört nånting av mina saker ännu och jag förstår inte alls hur jag skall få plats med allt i mitt lilla rum. Det återstår att se, men det känns näst intill omöjligt att få in mina kläder nån stans, min garderob är redan full som det är. Suck.

image564

Före & efter

image565

Och här var det alltså tänkt att allt skulle få plats nu?