som ett tårögt barn

Idag är det en dålig dag. Depp, ångest, klump i magen, nära till gråt. Och redan nu har jag tappat orden. Har egentligen ingenting att säga. Eller skriva. Jag är en idiotisk och pinsam människa. Jag tycker inte om mig själv. Folk ringer från Arbetsförmedlingen och Arbetscenter och jag framstår som ett pucko. Skulle gå till Försäkringskassan men gick istället till Länsförsäkringar. Om min svaghet inombors kunde mätas i vikt hade jag blåst bort idag. Och fryst ihjäl antagligen.

Har redan gjort av med för mycket pengar idag. Mat (för dyrt), ta-3-betala-för-2-strumpor-och-leggings, present till Camilla (födelsedag imorgon) och så.... nånting mer var det... Just det, öl.  Vet inte riktigt vad jag skall hitta på ikväll. Är visserligen bjuden på fest, men känns inte som jag känner det folket så bra nu för tiden. Kanske blir det mest jobbigt och tråkigt. Blir det inte fest så blir det väl till att sitta ensam hemma, glo på TV och käka chips som jag unnade mig idag. Jag har nämligen inga kompisar, känns det som.

Jag hatar mitt liv.



PS. Men en trevlig sak har faktiskt hänt idag. Träffade nämligen på pappa på stan och han köpte en skiva till mig, utan att jag ens bad om det.
Svensk indie 1988-2006 En kärlekshistoria var det. Han är så snäll min far! DS.

Killbästis yes

Åh, min gamla - och bästa - killkompis ringde mig precis. Vi har inte pratat med varandra klokt på kanske ett år eller nåt. Gud, vad glad jag blev! Vi har många, många, roliga, fina och knäppa minnen tillsammans. Många sena nätter och tidiga mornar, tonårsfylla på cider och gin, mopedkörning mitt i sommarnatten (och vintern), delat min säng, delat hans säng, hoppat studsmatta, rökt hans föräldrars cigaretter, han har ragglat hem till mig och lämnat tomma såväl som fulla ciderflaskor i min trädgård som far min senare lite undrande hittade, vi har kramats och hånglats och ja lite allt möjligt, vi har skrattat och gråtit, lagat mat med hans familj, badat i hans pool och ja typ allt annat man kan göra. Fan, vilken härlig tid alltså! Men den 9 mars åker jag antagligen till Stockholm och då skall vi försöka träffas (han bor där numer). Tjoho! För övrigt tyckte han att jag skulle flytta med honom till New York!

Dags för ryggläge.
Ciao.

and if the perfect spring is waiting somewhere just take me there and lie to me and say it's going to be alright

snö

Jag vill ha vår, men det blir bara mer och mer vinter.


Äntligen Alfa-kassa

Finally! Efter att ha lagt ut en halv förmögenhet på bara frimärken, skickat in massa papper, kompletteringar och annat skit sen den 15 september, så har jag nu äntligen fått besked om att jag kommer få lite kosing från Alfa-kassan. Känns otroligt skönt! Imorgon skall jag bara fixa en sak på banken, sen borde väl allt vara klart.  Hurra!

Damn this cold nights

Natt igen. Har läst texter jag skrev förr. Dom handlade mycket om framtiden som är nu, hur rädd jag var. Och här är jag nu, i framtiden, inte ett steg närmare nånting, bara längre ifrån. Fortfarande rädd såklart. Lyckas dock stänga av ibland, bedöva mig med berusningsmedel och helgleenden. Jag hade många minnen förr (dom finns kvar än givetvis), men nu för tiden orkar jag inte ens sakna dom. Det känns som att mycket var så falskt. Såhär i efterhand i alla fall. Är så trött på att ge utan att få nånting tillbaks. Snart är det dags att ge igen. Jag vill tycka om människor, men jag gör det oftast fel. Uppenbarligen. Och vem tycker om mig? Också ”fel” människor. Mina läppar torkar. Gör dom alltid efter att jag bortsat tänderna. Min vikt står still på en bra nivå. Simmar regelbundet. Men min kropp, min hud, mitt behov av närhet håller på att dö. Vill bara ha lite värme. Mina sömnvanor är rubbade, jag är hela tiden tröttpigg, aldrig lagom, aldrig rätt. Jag vet inte längre vad som är på riktigt eller på låtsas, jag kan inte avgöra. We staid up til early morning and you walked out my door and it felt like I was startling with all my words on the floor please come tuch my skin with a hand of grace. Asha Ali, denna ljuva kvinna som smeker ens inre öra med ord som sammet. Ja, det är fint en ensam natt som denna.

Jaja, jag är väl bara precis som alla andra.

Dagens låt: Spider's web

Dagens låt är Spider's web med Katie Melua

Korn till Hultan yes.

Idag lyssnar jag på Korn (ja, jag tycker om en del hårdare musik också) och längtar efter Hultsfredsfestivalen. I år ska jag komma iväg! Inga jävla missöden och besvikelser som förra året!
Schysst av Korn tycker jag att komma i år som kompensering från deras inställda spelning på förra årets festival. Så fort jag får pengar - om jag nu får pengar nån jävla gång - från Alfa-kassan skall jag lägga undan pengar till en biljett direkt. Wiihii!

Helgen var kanon! Sista dagen på världens tråkigaste sökajobbkurs i fredags. Satt hemma på kvällen ett tag med Thaam och drack mosserande då resten av gänget var och såg en film jag inte orkade se. Mötte sen upp Mundt och drog till August. Trevligt, lagom och roligt. Blev nästan övertalad att flytta till Norge med nån som verkar tycka om mig. Eller ja, han sa det helt enkelt. Varför tycker alltid fel människor om mig för? Så himla typiskt. Nåja.

På lördagen mådde jag prima och på kvällen kom min barndombästis till mig. Hon hade med sig en flarre Sambuca som vi påbörjade framför The Melodifestival. Sen drog jag med henne till August, där det var en himla massa trevligt folk, gamla bekanta osv. Sen krogen och allt det vanliga. Verkligen hur roligt som helst! Vet inte vad som egentligen gjorde det, men allt var bara så himla trevligt helt enkelt. Bra helg.


Nu däremot har jag en lite konstig känsla i kroppen. På nåt sätt känns det som jag bara borde låsa in mig och gömma mig för folk. Helst inte prata med nån kanske....Eller?

Men först skall jag simma.

Ciao.

Felfritt.

Felfritt. Inga anmärkningar. Sista dagen på kursen och jag fick precis feedback på vad jag har skrivit under dom här dagarna (läs: jag blev klar i måndags). Allt var tydligen perfekt. Där ser man. Läraren har uppfattat mig som en "laid back, cool tjej". Intressant och lite roligt. En timme kvar. Vad skall man göra? Är hungrig som vanligt. Försöker fördriva tiden med Helgon och annat trams, precis som vanligt, men ingen är online så jag har ändå ingen att snacka med. Trist. Kanske skall man köpa en Delicatoboll. Kanske inte. Har tappat fantasin när det gäller mat känns det som. Det blir en jäkla massa wok, nudlar, morots- och örtbiffar. That's it. Det är så oinspirerande att laga speciell och god mat till sig själv. Ensamt.

Fredag... Skall man ut i vimlet igen? Har pratat om det typ hela veckan, men känner mig ganska opepp. Öl kostar pengar och jag har inga pengar. Fast folk är ju kul. Stannar i staden lördag-söndag med. Skall gratta Philip på söndag som fyllde år i tisdags. Sen drar jag till landet. Skall bli skönt.

Har kollat upp massa make up-utdbildningar idag. Det verkar kul, men hur kul är det att en del av dom kostar runt 63 000 spänn? Helt galet ju.

Nu ger jag mig.

Trots allt.

Alla hjärtans dag - kärleksdagen  - blev inte så ensam ändå som man kunde ha trott. Kom hem från kursen igår strax efter lunchtid, och där utanför dörren, på det lilla trappsteget upp, låg en mystisk röd ros. Till mig från någon. Jag blev såklart glad och nyfiken, men kom snart på att det egentligen bara fanns ett alternativ på vem den kunde vara ifrån, och det visade sig senare att jag hade rätt. Jag har en beundrare helt enkelt. Sen på kvällen, efter att jag och Jess hade käkat mat, kom Beundraren över med två flaskor vin. Vi drack, kommenterade tjejerna i Top Model 7 och snackade skit. Sen blev det krogen och jag blev bjuden på öl och wishkey både av honom och bartendern. Med andra ord, jag blev full. Det känns idag i form av enorm trött- och seghet. Sitter på jobbsökarkursen igen. Näst sista dagen. Har varit här i 1½ timme och jag har inte gjort ett skit. Jag förstår inte vad det är jag egentligen skall göra, så jag försöker inte ens. Jag försöker få tiden att gå genom att t.ex. skriva blogginlägg och titta ut genom fönstret. Tak. Bara massa Visbytak. Och så lite snö.

Mina ögon hänger inte med om jag vrider på huvudet. Fan, vad jobbigt.

Simmade 1250 m igår. Bra jobbat girl. Fick även syn på ett anorexiabarn. Sorgligt. Hon kan ha varit max 13 och hon var den minsta, smalaste, tanigaste, benigaste lilla varelse jag någonsin sett. Såg Outsiders här om dagen som handlade om anorexia, men dom var ingenting i jämförelse med den här tjejen. Hon var ett skelett. Usch.

Nu ringde Jess the princess (jag tycker om att säga så, även fast det inte var jag som kom på det). Kanske skall träffas sen när jag är klar med den här skiten. Bara 2½ timme kvar. Skall jag göra nån nytta eller ej? Grejen är att allt jag har sparat på mitt konto jag har här har jag aldrig hittat igen. Undrar om jag sparar fel på nåt sätt varje gång. Har säkert sparat så att alla kan läsa mina ansökningar. Alla utom jag. Så typiskt.

Alla stjärtars dag och sån skit.

Kärleksdagen. En dag då jag kommer umgås med mina kära kurskamrater på den här tråkiga jobbsökarkursen där ingen säger ett knyst, och resten av dagen  kommer jag tillbringa med mig själv. Ingen choklad, inga blommor. Skall gå och simma i eftermiddag. Förra året hade jag i alla fall nån att älska på Alla stjärtars dag, fast å andra sidan var den dagen en besvikelse i alla fall, så skit samma. Hoppas han lyckas bättre i år med sin nyyyya tjeeeej. Eh, whatever.

Slets ur min sömn kl. 05.20 imorse pga. en mardröm. Kunde såklart inte somna om igen. Typiskt.
Nu är fikarasten slut om en minut, men jag har inte fikat. Jag åt ju nyss furkost? Kommer vara lagom hungrig om en stund då vi skall lyssna på en viss Ingrid från Länsförsäkringar istället. Jahaja, väldigt spännande.

Åh, så kärleksfullt, dagen till ära, fick mail på Helgon...
- Har du kille?
- Nej, har du?
- Nä jag vill ha dig
- Jasså?
- Mm, vill du ses något, är i visby nu några månader
- Nej tack, skulle inte tro det.

Där ser man.

Slut på rast, dags att söka jobb?

Jobbsökarkurs & störda drömmar (maaat)

Jag är så sjukligt hungrig! Sitter på jobbsökarkursen och rummet är lika tyst som i graven, förutom i mina öron, för där röjer Detah from above. Yeah. Varför pratar ingen med varandra här? Varför går vi den här kursen egentligen? Jag har skrivit ett CV, en platsansökan, ett perosnligt brev och en intresseanmälan. Alla fyllda med samma skit, lite olika formulerade bara. Ledaren läste igenom allt och sa att dte var bra. Jaha. Ja, det var ju bra. Men nu då? Imorgon kommer nån från Försäkringskassan eller vad det var och skall snacka. Låter ju hemskt spännande.

Jag slår vad om att alla här inne hör hur min mage skriker efter mat. Jag känner hur den knorrarknorrarknorrar. Maaaat! Pratar med Mundt på MSN och självklart pratar vi om mat, vilket inte gör saken bättre. Jag har en banan i väskan som skulle kunna stilla min hunger, men den är inte tillräckligt grön för att ätas. Jag tycker bara om gröna bananer, inte gula.

Det är 10 minuter kvar nu innan jag får gå hem. Då skall jag träffa mamma, för hon är i stan. Hon skall ge mig mat har jag bestämt. Yummie!

För övrigt drömde jag en jävligt sjuk dröm i natt. Jag drömde att jag och mitt ex var på nån slags tatuerarmässa. Bara det att den där mässan var bra jävla urflippad. Det var utklädda galna människor överallt med saker jag inte ens kan kalla varken tatueringar eller piercingar, det var bara... stört. Mitt ex var på nåt sätt snygg, men dryg såklart. Jag ville umgås men han var upptagen med sin nya tjej som inte ens var där. Eh, ja, det var en konstig dröm i alla fall.

Hur som helst. Nu slutar kursen för dagen och jag skall gå hem. Finally!

Ciao.

Finaste, exet och tjejen.

Ännu en helg avklarad. Veganmiddagen i fredags blev lyckad med dom två personer jag tycker mest om på denna jord - Jess the Princess och Elinor the... va fan? Ja, nåt bra i alla fall. Maten blev superb.

På lördagen lyckades tjejerna övertala mig att följa med födelsedagsfesten i Bro. The western party. Det var schysst. Intressant blandning på folk, då den ena halvan av värdparet (systrar) nyss fyllt 30, så vi i vårt "gäng" kände oss som småkids som fick sitta vida "barnbordet" med saft och bullar. På tal om bullar så bjöds det både på varmkorv med bröd och nån variant av chokladmuffins. Jag var bra jävla sugen,men no no, jag höll mig i skinnet även med ett antal öl i kroppen. Good girl. Vidare in till stan så hamnade vi i vanlig ordning på Sufers till att börja med där jag, Jess och Thaam skakade rumpa som fan, vilket gav oss alla tre en gnutta ångest dagen efter. Men hur skall man kunna låta bli när det spelas både The Hives och Death from above 1979 på  högsta volym? Nej, just det, man var helt enkelt tvungen. Avslutade med Effes i alla fall och jag höll mig glad hela kvällen. Rekord.

Kl.08.00 imorse klev jag in på Hansa Utbildning för att gå jobbsökarkurs som arbetsförmedlingen ordnar. Mindre kul kanske, men då har jag åtminstone nånting att göra den här veckan, och har jag förstått det rätt så får man även en slant i ersättning. Wiiha! Det ser jag fram emot.

21 minuter kvar på bibliotekets dator. Skall snart pallra mig hemåt genom snön och sen skall jag laga örtbiffar och egen potatismos. Jag är hungrig.

Mitt ex har ny flickvän. Han sa, för visserligen ganska längesen, att det inte var det viktigaste att skaffa nån ny och att det med den här tjejen inte var nåt seriöst eller att han ens tyckte att hon var snygg. Men nu är dom ihop i alla fall. Åh, varför bryr jag mig? Skit samma, det gör jag inte heller riktigt, egentligen. Kul för han, eller nåt.

9 minuter kvar. Pratar med den finaste. Åh, han kallade mig "baby". Åh nej! Jag som nästan inte hade tänkt på honom alls idag.

6 minuter. Och jag kom nyss på att jag glömt göra det jag kom hit för. Fan.

Farväl Falkenberg

falkenberg

Har sett den här filmen 2 gånger dom senaste 3 dagarna.
Så vacker, så bra, så sorglig.

Slö:skriv.

Ikväll skall jag faktiskt lägga mig i tid på riktigt. Skall bara vänta på att tvätten blir klar. Under tiden har jag fixat lite söta bilder och lyssnar på Blonde Redhead.

Imorgon skall jag upp tidigt och åka in till stan och simma. Sen hem till landet igen och ha veganmiddag med Jess och Ellie.

Det skall bjudas på/lagas tillsammans:
 Pestopasta med avocado och en chokladkaka till efterrätt.

Det blir nog bra.

På lördag är det fest. Jag är inte personligt bjuden men det verkar okej ändå. Vet inte om jag vill/ska gå, men kanske. Kan bli kul. Jag kan tänka mig att det blir lite blandat folk. Annars blir det kanske bara stan. Eller helt enkelt melodfifestivalen eller nåt annat crap med mam och pap. Det visar sig.

En kvart kvar på tvätten. Trött i ögonen.

Listen now!

Dirty snow keeps falling down
I'm still here and you are gone

Listen now! I am afraid of everything
when you told me I was special
it was the happiest moment for a long long time


In a dream I lost my teeth again.

Inatt - alltså inte just nu, men natten till idag  - drömde jag att jag tappade alla mina tänder igen. Jag har nog inte skrivit om det här tidigare, men det är återkommande dröm som jag har drömt i ett par års tid nu skulle jag tro. Det är en väldigt obehaglig slags dröm och det börjar ofta med nåt trevligt men så slutar det med att jag spottar blod och tänder ur käften. Varje gång är jag ledsen och rädd och tänderna brukar överraska med en oväntad form, storlek eller färg från dröm till dröm. I natt började det med att framtänderna sprack och blödde. Dom var jämna och bländande vita när jag såg mig själv i spegeln, men när dom landade i handen på mig var dom stora som hästtänder och mer bruna än vita och ihåliga till formen. Och det mest ironiska med det hela är att jag läst att det betyder otur att drömma att man tappar sina tänder. Självklart! Självklart drömmer jag det....
 
Wish I could speak in just one sweep
What you are and what you mean to me
Instead I mumble randomly
You stand by and enlighten me

In a dream I lost my teeth again
Calling me woman and half man
Yes in a dream all my teeth fell out
A cracked smile and a silent shout
A cracked smile and a silent shout

Som ett fellagd pussel.

Fick ett fint och välformulerat mail idag.
Synd bara att det var från helt fel person.

3 dagar som vegan.

Har funderat ett tid på att testa på att bli vegan, och i söndags satte jag min plan i verket. Jag fick med mig Jessica i mitt lilla projekt också. Hon var inte svårövertalad. Så nu har jag alltså avklarat mina tre första dagar som vegan, och det har gått bra såhär långt. Är dock just nu väldigt sugen på en ost- och kavriamacka, och vi skall inte tala om hur jävla sugen jag var på att tugga i mig fetaost som var till middagen ikväll! Men jag fick låta bli. Ja, så är det med det. Har köpt en del vegangrejer som är bra att ha här hemma, sen får vi se hur länge man pallar. Vårt mål är i första hand en månad i alla fall. Det skall vi väl klara?!

Natti natt.

isn't it ironic?

Människa 1 säger, full som nykter, till sin vän och till mig "Jag tror jag skulle kunna älska dig".
Jag är inte det minsta intresserad alls.

Människa 2 säger att jag har den finaste kropp han någonsin sett, att jag är så snygg att han blir nöjd över sig själv att dela min säng, frågar om jag någonsin varit med om att inte få den jag vill ha - för det borde enligt honom aldrig hänt. Han säger att mitt hår är fascinerande, att min hud är len och luktar gott, att speciella punkter på min kropp är söta, att jag är snäll och ärlig och att det är supermysigt att vakna upp bredvid mig och kramas och slappa halva dagarna.
Men, han vill inte alls ha mig.
(kanske vill[e] jag?)
Hur ironiskt får det lov att bli?











An old man turned ninety-eight
He won the lottery and died the next day
It's a black fly in your Chardonnay
It's a death row pardon two minutes too late
And isn't it ironic... don't you think

It's like rain on your wedding day
It's a free ride when you've already paid
It's the good advice that you just didn't take
Who would've thought... it figures

Mr. Play It Safe was afraid to fly
He packed his suitcase and kissed his kids goodbye
He waited his whole damn life to take that flight
And as the plane crashed down he thought
"Well isn't this nice..."
And isn't it ironic... don't you think

It's like rain on your wedding day
It's a free ride when you've already paid
It's the good advice that you just didn't take
Who would've thought... it figures

Well life has a funny way of sneaking up on you
When you think everything's okay and everything's going right
And life has a funny way of helping you out when
You think everything's gone wrong and everything blows up
In your face

A traffic jam when you're already late
A no-smoking sign on your cigarette break
It's like ten thousand spoons when all you need is a knife
It's meeting the man of my dreams
And then meeting his beautiful wife
And isn't it ironic...don't you think
A little too ironic...and, yeah, I really do think...

It's like rain on your wedding day
It's a free ride when you've already paid
It's the good advice that you just didn't take
Who would've thought... it figures

Life has a funny way of sneaking up on you
Life has a funny, funny way of helping you out
Helping you out

Tomorrow you'll be gone.

I stay
To watch you fade away
I dream of you tonight
Tomorrow you’ll be gone
It gives me time to stay
To watch you fade away
I dream of you tonight
Tomorrow you’ll be gone
I wish by God you’d stay

I stay awake
I stay awake and watch you breathe
I stay awake and watch you fly
Away into the night
Escaping through a dream


Fan.

How I wish you were here.

Jag var faktiskt på väg att lägga mig tidigt, men så började jag rota i garderoben och hittade en del spännande och skrattframkallande kläder, men dock vissa med potensial att sys om. Sen började jag sortera papper och sätta in i pärmar, städade skrivbordet och det roligaste av allt är att jag nu sitter vid min gamla dator som står på rummet. Tror inte jag har haft igång den på flera år faktiskt! Den är bra mycket sämre än den andra, men den funkar (!) och det finns en del rolig musik på den. Nu t.ex. lyssnar jag på Pink Floyd's "Wish you were here".

Jag är som mest kreativ på natten. Så har det alltid varit.

Är skithungrig, men har redan borstat tänderna. Bäst att somna innan man blir mer hungrig. Godnatt alla.




How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
Running over the same old ground.
What have we found? The same old fears.
Wish you were here.

Helvete :(

helvetes jävla skit satans fitta, jag trodde aldrig att det skulle kännas så förbannat mycket!!!!

(ja jag kan fula ord också)