Ordbajseri as usual.

Den där mystiska dimman som svepte in över Visby här om dagen har hållt sig kvar. Det varma och sköna är borta.
I tisdags gjorde jag mitt första "fotouppdrag" - att fota en häst som skall säljas. Jag fick agera hästskötare till på köpet och göra honom riktigt snygg - borsta och rykta och kamma svansen. Han blev skinande ren. Dessvärre var det jävligt knepigt att få till en bra bild i ridhuset, så det fick bli lite utomhusfotografering också. Mycket bättre!

Igår var jag, Jess och Ellie på vår gamla skola och kollade på Kulturveckan (+ 3:ornas projektarbeten) som äger rum dom här dagarna, och fick lite ångest över hur bra dom var och hur dåliga vi var på vår tid. Jag fick bara VG på mitt projektarbete medan mina medarbetare fick MVG. Radio, vad var det för påhitt? Helt fel för mig. Nåja.

Ikväll blir det rockkklubb. Digger heter den. Preimär ikväll och ett par bekanta till mig som startat den. Låter lovande så man får hoppas på det bästa.

I helgen flyttar jag. Det känns jävligt sorgligt och jag vill det inte alls, men jag måste. Hade tänkt att ha en utflyttningsfest imorgon tillsammans med Grannen som bor mittemot, men han kunde inte plus att Ellie nu jobbar tidigt som fan på lördag, så det verkar skita sig. Tyyypiskt.

Nu är jag hungrig och skall gå och köpa ett par armband + öl så småningom. Yes! Tata.

Förbrukandet av pengar - som man inte ens vill.

Jag åkte in till stan igår kväll. Elinor kom och hämtade mig, och så gjorde vi ett spontanbesök på nya ICA Maxi och köpte chips + cola och drog hem till mig och såg på film. Närmare bestämt The Mexican. Vi  försökte komma underfund med vad som egentligen gjorde Brad Pitt så snygg, men vet inte om vi egentligen kom fram till nånting. Nåja.

Idag fortsatte sommarvärmen här på ön och efter en gemensam lunch hittade vi Barret på hans balkong och drog med oss honom hem till Maria. Där drack vi kaffe/saft, chillade i solstolarna, spelade boule, hoppade hopprep samt hoppade hage. Vi avslutade det hela med att gå och köpa glass. Det var trevligt, men allra helst varmt!

Därefter skulle jag uträtta ett par ärenden på stan, bla. köpa nya linser. Det kostade 800 spänn. Hejdå pengar. Vidare till Expert för att framkalla 25 gratis bilder, men istället la jag 240 spänn på skivor bara för att jag inte kunde låta bli. Behövde köpa lite nytt smink också, men kände inte för att lägga ut ytterligare 109 spänn på en dosa puder, så jag sket i det. Det får vänta till imorgon. Jag knatade ner till bibblan, och till min stora förvåning försvann solen och värmen på två röda sekunder och en enorm jättedimma svepte in över staden. Så är det att bo nära havet. Man ser knappt hustaken. Hur som helst. Väl på biblioteket, dags att göra av med ännu mera pengar - 1490 spänn till CSN. Jag som tänkte att "gud så skönt att slippa betala hyra denna månad och spara lite pengar", men jag har nu lagt ut så mycket pengar idag att det bara fattas 370 kr för att komma upp i samma summa som hyran. Fan också!

Och jag märkte det inte ens...

Att det blev sommar! Ja jösses amalia, vad tiden gick och på fredag är det 1 juni! Solen skiner, det är varmt som en dag i juli och syrenerna doftar ljuvligt i vinden. Jag blir kvar på landet hela helgen och jag känner inte ens ett sug efter att festa. Jag är på bra humör. Har varit på Hemse idag och handlat mors dag-present till min mor. Det blev en stor flaska Baileys med mintchokladsmak. Självklart för att jag själv var jäkligt sugen på den, så man får väl hoppas att hon bjuder på en slurk vid tillfälle. Sen åkte jag och far upp i skogen och plockade liljekonvaljer, viket är lite av en tradition i den här familjen - mor får alltid en bukett på mors dag helt enkelt. Dom doftar om möjligt ännu godare än syrenerna.



Hela eftermiddagen har jag stått och påtat i trädgårdslandet och varit riktigt duktig. Avslutningsvis kapade jag några rabarber och gjorde en rabarberpaj. Det är min specialitet, paj. Men först blir det kidneybönesoppa till middag. Medan alla andra troligtvis sitter och häver bärs nån stans så försöker jag att lindra min hals med vatten och lyssnar på musik och bara känner mig nöjd med tillvaron. Det är skönt.

Alla artister klara!

Sitter här och längtar efter Hultsfred. Har kollat runt på hemsidan en stund nu och alla artister är klara. Kollade på min nyfunna väns (från antagninsdagarna) bilder från förra årets festival och stämningskänslan började bubbla lite inombords. Det kommer bli kul! Det kommer bli helt jävla perfekt att åka dit med min favorittjejer! Yeah!


Jag vid kanten.

image561
© Robert Berggren

Jag vid Hoburgen.
Facsinerad av höga höjder och solnedgångar.

Drömmen om Hultsfred och äggulor.

Klockan hann bli 04.39 innan jag släckte sänglampan igår/imorse. Vaknade ändå vid 10-snåret. Tyckte jag var ganska starkt jobbat. Drömde en väldigt lustig och detaljerad dröm...

Jag skulle hjälpa min vän på en hopptävling, så jag höll i hennes häst. Men den sprang bara runt, runt och trampade mig på fötterna, men det gjorde inte ont. Plötsligt var jag på Hultsfred helt ensam, för jag hade tydligen åkt i förväg. Jag hoppade runt på nånting, kanske en sån där boll som man studsade runt på när man var liten som hade två handtag som såg ut som öron. Är ni med? Jag slog i alla fall sönder mina solbriller mot en sten och blev ledsen för det. Sen hörde jag en väns röst i sorlet av alla människor och jag var inte ensam längre. Men jag hade däremot glömt vart jag hade gjort av min packning, och det hade hon också gjort, så vi gick och letade. Minns inte om vi nånsin hittade den.
Tydligen var vi inte inne på festivalområdet för det blev i alla fall dags att ta sig dit. För att gå dit så klättrade vi ner från en trappa inifrån ett hus. Var vi i ett hus hela tiden? När vi landade i hoppet från nedersta trappsteget så var det direkt en uppförsbacke. Biljetterna låg kvar på ett bord vid trappan, så nån annan fick räcka oss dom. I backen låg det fullt med äggulor överallt och nån sparkade till en död, jätteliten fågelunge.

Sen tog det slut. Nu är jag bara sjukt trött och håller på att hosta lungorna ur mig. Jag kanske får magmuskler av det här? Hoppas! Lyssnar på NIN och vill gå ut och lägga mig i solen, men solen är i moln. Ändå är det 24 grader varmt ute! Skall redigera lite bilder istället tror jag.

Över och ute.

Antagningsdagarna - fotolinjen.

Åkte på till Hemse på antagningsdagarna i söndags kväll och kom hem i tisdags kväll. Jag har haft det så himla roligt. Blev så otroligt peppad och inspirerad till att börja där när man fick träffa lärarana och se på lokaler och utrustning osv. Och alla härliga människor sen - helt underbara! Bodde med en supersöt tjej från Göteborg som var lika gammal som jag, och vi hängde ihop större delen av tiden och fann oss ett gäng andra vänner med. På måndagen var det porträttfotografering. Jag var febersvettig och glansig och blev ful som fan. Men det får gå. Det var två timmars bilduppgift i gråskala och i färg, sen information och rundvandring på det. På kvällen blev det utflykt till Hoburgen tillsammans med dom som hade sökt musiklinjen också. Det var en superfin kväll och vi strosade runt, fotade och fick fika.

På tisdagen var många klara, men jag hade fortfarande min inervju kvar. Var väldigt förkyld och hade lite trassligt för att prata, men det gick bra. Alla jag pratade med sa iofs att det kändes bra, så man har ingen aning om vad dom kommer att gå på. Men huvudsaken är väl i alla fall att det kändes bra, och det gjorde det. 

När det var dags att åka hem igen på tisdagseftermiddagen kändes det nästan lite sorgligt. Det kändes redan som att vi var en enda stor klass. Tänk om man kommer in och dom man lärt känna inte kommer in. Eller om alla dom kommer in och inte jag själv. Usch, jag kommer bli så besviken om jag inte kommer in. Försöker att inte ha några förhoppningar, men det är svårt.



Nu är jag på landet. Måste kurera mig. Håller på att hosta lungorna ur mig, och jag har nog inte varit den snällaste mot min sjuka kropp den senaste veckan.

Klockan är 03.18 och jag borde sova. Fastnade med bilder i vanlig ordning. Well, godnatt alla.

Mitt hem, min borg, min fristad.

Det onda i halsen och örat har nu övergått till nåt ännu mer ont i käken. När jag gapar, tuggar eller trycker på den så gör det skitont. Halsen är inte bra, men bättre.

Har precis läst en tjejs dagbok på Helgon och jag fastnade verkligen. Hon var dödskär i en tjej som bor i USA som hon "träffat" på nätet, sen hade dom träffats på riktigt och verkligen bara blivit ännu mer kära i varandra. Så himla häftigt. Låter härligt att vara sådär dödligt kär så att hela verkligheten försvinner när man rör vid varandra, kroppen blir varm och tiden stannar. Om man ändå fick uppleva det...

Klockan är snart 2 igen och jag är så himla dålig på att lägga mig i tid. Men varför sova när natten är så lugn och skön? Fast stänger jag ögonen skulle jag säkert somna på en sekund. Har faktiskt inte så himla mycket att göra. Ingen att prata med på MSN, alla bara sover. Lyssnar på The Burning Paris. Väldigt bra. Lyssna på dom! (
www.myspace.com/theburningparis)



Mitt rum är mitt hem, min borg, min fristad.





Vuxna människor klär dåligt i alkohol.

Grillfesten/middagen som mina föräldrar håller i ikväll verkar gå fint och fullt. Men varför är fulla vuxna människor så jobbiga för? Vi lite mindre vuxna människor blir visserligen odrgäliga, knäppa och vingliga vi med, men dom där gamla vuxna blir liksom lite mer äckliga och lite mer slemmiga, lite mer rosiga om kinderna och lite mer ostabila under fötterna på nåt vis. Eller så är det bara en känsla jag har, vad vet jag? Det är bra att dom har roligt i alla fall. Det tjoas och tjimmas där nere och musiken flödar i hela huset. Själv har jag tagit beslag på pappas bärbara dator och stängt in mig på rummet på plan 2 och försöker överrösta deras ljudnivå nere på plan 1 med P3 Pop. Det går sådär.

Vuxna människor är jobbiga på andra sätt också. Dom envisas t.ex. med att alltid ställa frågan "Vad gör du nu för tiden då?", och när man inte har nåt riktigt klokt svar på den frågan, utan mumlar lite försynt att man är arbetslös för tillfället - men egentligen bara vill skrika åt dom att man inte vill jobba, hallå jag är bara 20 och har faktiskt ingen jävla aning om vad jag vill göra med mitt liv eller hur man gör för att vara sådär bra som det förväntas av en  - så tittar dom på en med en blick som säger "Jaha, är du dum i huvudet eller har du nåt annat fel på hjärnan?", men man utbyter bara leenden och dom kanske säger nåt i stil med "Det ordnar sig skall du se".

Halsen har gjort ont idag med och nu börjar även en ihärdig huvudvärk att tränga sig på. Trots detta så har jag tillbringat en stund i rabatten idag och gjort den vårfin. I'm good.

Ehm. Nu tog det stopp. Så, jag avslutar med ett halvdant godnatt - godnatt. 

Lilly Allen - Alfie

Varsågod Elinor ;)


Min nya älskling - SONY A100

image552

Dagens låt:

Fan fan fan med Thåström

Fast jag inte sett dig på så länge 
Tänker jag på dig ibland
Det var nånting som fastnat på mig
nåt som aldrig helt försvann
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du




Fick jag spela om partiet
Fick jag chansen en gång till
Fick jag vrida tillbaks tiden om dom gav mig en ny giv
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du
Alla klockor, körer
Alla himlens orglar skulle varit för oss
Alla trummor och trumpeter
Alla sagor, alla under
Allt på en och samma gång
Fanfanfan det skulle varit du
Fast det var så kort romans var det nåt jag borde ha förstått
Såna chanser kommer en gång bara
Aldrig att dom kommer två

Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du


False promises of love are still promises of love.

Det digitala uret slog nyss 01.52.
Känner att jag nog håller på att bli sjuk. Inom loppet av några timmar har jag fått svullen och ond hals med en värk som sträcker sig bak mot öronen, plus en stel nacke. Inte alls trevligt.

[01.56]
Borde sova, men vill inte. Varför går natten snabbare än dagen?

Besviken igen. Alltid samma sak. Inte en sekund har jag släppt tanken sen det s.k beskedet kom kl. 21.16. Jaja, inget att göra åt. Men hur kan saker vara så tvärtemot vad dom verkar? Jag bara undrar (!)

Fuck you och allt annat! Jag pallar verkligen inte med mer sån skit!

Ta mig samman. Andas. In och ut. Svälj försiktigt, det gör ont.

[02.04] Borde verkligen sova. Mitt huvud värker. Vill sova för alltid. Det vore så skönt.
Skulle göra vad som helst för en kram just nu. Samtidigt äcklas jag av tanken. Inga armar runt min kropp! Gråtklump i magen. Låt mig va!

Imorgon vankas det grillfest som mor och far skall hålla i. Vuxna människor och arbetskamrater skall samlas och grilla helt, dött lamm. Jag skall nog hålla mig undan. Leka med nya kameran. Ränsa rabatten bad mamma mig om att göra. Varför? För gästernas skull? Hm, konstigt.

(Jag tål inte människor.)

[02.27]
Fuck fuck fuck fuck fuck, jag ger upp.

Godnatt.

 

Ödets ironi är min bästa vän - tydligen.

fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan

fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan

fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan

fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan

fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan

fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan

fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan

fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan

fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan

fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan

fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan

fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan

fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan

fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan

är det sanning?
igen?
vilket skämt!
jag ger upp.

image551


Alkoholistbesök & polisanmälan.

21.10 igårkväll stormar Visbys mest fruktade alkiskärring, Marina,  in till mig. Hon vill låna telefon, men jag säger att jag inte har nån. Hon ger sig inte, utan tjatar vidare och berättar att hennes mobil har blivit stulen och även hennes plånbok och att hon därför suttit vid polisen halva dagen, vilket var "skitjobbigt alltså". Jag är lite rädd och börjar nervössvettas. Snälla gå! Hon vill låna toaletten. Jag kan inte säga nej eftersom att toaletten är precis brevid henne. Hon går in på toaletten och stänger inte ens dörren och delar med sig av informatioin som att hon har mens. Jahaja, trevligt. Hon tjatar vidare om att hon behöver en telefon för att hon måste ringa till Britta "som bor precis här bredvid" men som inte öppnar dörren för hon är gammal och halvdöv. Hon vill ha ett glas vatten, och jag ger det till henne, men hon blir sur och skriker på mig för att jag har för bråttom. Snälla gå! Jag är rädd. Hon har ställt sina väskor innanför min dörr så jag kan inte stänga. Hon pratar vidare om både telefon och pengar och att hon har bråttom och allt är stängt och att hon varken kan köpa cigg eller folköl. Jag  ger ett förslag att gå till nyöppnade ICA Maxi, dom har öppet till 22. Hon skriker på mig igen och tycker att det var ett idiotiskt förslag eftersom det är alldeles för långt att gå. Jag blir inte av med henne! Hon vill att jag skall gå med in till hyresvärden  mittemot så att hon kan fråga om deras telefon, men jag säger nej och att det inte kommer att hjälpa. Hon svär och blir sur igen. Hon är sjukt läskig! Gå, gå, gå! Jag ber henne vänligt flera gånger att gå. Hon är kvar hos mig i 30-40 min! Till slut efter en jävla massa om och men och otrevligheter så går hon. Sjukt lättad! Går in på toaletten och upptäcker att hon har snott två hudkärmer/peelinggrejer. Kärringjävel! Förra veckan försvann min tvål ur duschen och tidigare har även ett schampo försvunnit. Jag vet att hon har sprungit i vår trappuppgång och in på gården förut, så det måste vara hon som varit tjuven även då. Inte bra att dörren till trappan där WC/dusch finns inte går att låsa. Jag är i lätt chock och springer till Jessica och Elinor med en stark känsla av obehag i kroppen.

Idag gick jag till polisen. Jessica följde med. Jag anmälde alkis-Marina. Det kändes bra, fick prata med en snäll polis. Och det bästa av allt, polisen berättade att Marina åkte i fängelse idag! Lättnad! Det kommer lägga sig ett lugn över Visbys gator och jag hoppas att hon blir inspärrad för alltid. Synd att ryktet som gick i vintras inte stämde, att Marina hade frysit ihjäl. Ja, det låter hemskt, men jag hade blivit glad om hon dog. Fy fan, stackars människa, att få folk att önska så om en.

art star.

Vill lyssna på Art star och skrika av mig lite.
Men det går ju inte här på bibblan.

Fan vad tråkigt.
Vad skall jag göra?

Lek med mig!
Ta med mig till stjärnorna och flyg med mig på molnen!

Få mig att sprudla av skratt och säg att jag är söt när jag ler [det är jag inte]
                                                                                              
                                            Ge mig alla ord och alla bilder och väck min inspiration igen.
                                                                               Fyll mina öron med musiken som är len.


[28 minuter]
Och vad fan betyder "tung"?


Godmorgon midnatt?

ordbajseri & tidsfördriv.

Blev helt plötsligt trött. Sitter på biblioteket och fördriver tid. Lunchat med Jess och Ellie som vanligt, men sen försvann dom på jobb respektive kurs. Solen är varm och vindarna kalla. Snart är det sommar och jag flyttar ut ur min lägenhet. Fan, vad jag inte vill det. Men men, landet here I come! Sommarjobbet är osäkert, men nånting borde det väl bli i alla fall. Antagningsdagarna närmar sig och jag hoppas mest av allt att jag kommer in på fotolinjen. Vill ha den där kameran också som pappa har lovat mig. Vore så sjukt nice att ha den. Åh, vill vill vill!

Hjärnsläpp, hjärndöd, hjärnförlamad, hjärnstillestånd.

Inget att skriva, inget att berätta, drömmer bara att mina tänder ramlar ur om och om och om igen.

Lagom förvirrad som vanligt. Vill, vill inte. Krama mig, lämna mig ifred, skit i mig, tyck om mig.


aaaahhhh iiiiiiiiiihhhhh åååååååhhhhhhhh aaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh.
äh. fuck it.

Yeah yeah yeahs

Dagens låt: Art Star med Yeah yeah yeahs

image550

Lurad på pengar?

Gjorde en beställning på bilder i måndags för endast 19 kr. Bra tänkte jag och betalade via internetbanken, men så blev det nåt jävla strul så beställningen registrerades inte, men till mitt stora förtret drogs det 19 spänn ändå. Fick göra om beställningen idag och nu blev den i alla fall registrerad - för ytterligare 19 kr.

I måndags kväll var jag på Masters och jag beställde en "halv" öl som jag fick i ett vinglas. Det kostade mig 34 spänn, vilket var lagom tyckte jag, men så kollade jag precis mitt konto och där var det minsann draget 55 spänn i alla fall! Jaha, tack för det. :(

Första steget - antagningsdagarna.

I måndags damp det ner ett brev i brevlådan: VÄLKOMMEN TILL FOTOLINJENS ANTAGNINGSDAGAR 21-22 MAJ!
Yes, jag har tagit mig till första steget för att komma in! Jag är glad! Men nervös givetvis. Det skall göras interjuver och bilduppgifter och man måste visa hur bra och intresserad man är... Men det skall jag väl klara hoppas jag. Jag vill verkligen komma in! Skulle vara så skönt att ha det kommande året klart för sig och veta att man får hålla på med det man tycker om. Så ja, nu gott folk, håll tummarna för mig den 21-22 maj!